Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ένα εκατομμύριο επαγγελματοβιοτέχνες χωρίς ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη


 
Ένα εκατομμύριο μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες είναι χωρίς ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).
Yπενθυμίζεται ότι  σχεδόν τα 2/3 των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ  χρωστούν στο Ταμείο από οικονομική αδυναμία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σφραγίσουν τα βιβλιάρια ασθενείας ενώ οι κατά  καιρούς ρυθμίσεις απλώς αναδεικνύουν την οξύτητα του προβλήματος, την παντελή αδυναμία των μικροεπαγγελματιών και εμπόρων να αντεπεξέλθουν.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο αριθμός των επιχειρήσεων έχει μειωθεί, από 840.000 το 2008 σε 700.000 το 2011 και ο κύκλος εργασιών έχει μειωθεί κατά 35%, ενώ η απασχόληση έχει συρρικνωθεί κατά 750.000 εργαζόμενους.
Για την κατάσταση, όπως περιγράφεται, οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΒΕΕ είναι τεράστιες αφού για χρόνια αποκοίμιζε τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους ότι οι πολιτικές της ΕΕ, για άνοιγμα των αγορών, για ανταγωνιστικότητα, θα τους «άνοιγαν τις δουλειές», έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να μην αναπτυχθούν αγώνες και παραμένει συνεπής στο ρόλο του πυλώνα στήριξης της ασκούμενης πολιτικής.

πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου