Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ΠΑΣΕΒΕ: Στο επίκεντρο η ανασύνταξη του κινήματος και η ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας


 

Η ανασύνταξη του κινήματος των αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ, η ισχυροποίηση του αντιμονοπωλιακού πόλου στο συνδικαλιστικό τους κίνημα και η ενίσχυση και ισχυροποίηση της λαϊκής συμμαχίας, μπαίνουν στο επίκεντρο της δράσης της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ και των δυνάμεών της, όπως αναδείχθηκε από τη 2η Πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Φλεβάρη, στην αίθουσα του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας στον Ταύρο.
Αυτό που επιβεβαιώθηκε από τους ομιλητές είναι ότι στα 4 χρόνια ζωής και δράσης της ΠΑΣΕΒΕ συγκεντρώθηκε πολύτιμη πείρα και με της παρέμβασή της μπόρεσε και αγκάλιασε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και να στρατεύσει στον αγώνα, δεκάδες ακόμη σωματεία και ενώσεις.
Οι αντιπρόσωποι που παραβρέθηκαν στη συνδιάσκεψη, μετέφεραν την εμπειρία από διάφορους κλάδους των αυτοαπασχολουμένων και των ΕΒΕ από όλη την Ελλάδα. Αναδείχθηκαν τα θετικά παραδείγματα, που πήγαν μπροστά τη δράση της ΠΑΣΕΒΕ, αλλά εντοπίστηκαν και προβλήματα και αδυναμίες στη δράση της.
Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης
Αναφορικά με τα βασικά μέτωπα πάλης τονίστηκε ότι αυτά θα είναι ο νέος φορολογικός νόμος, τα χαράτσια και οι κατασχέσεις που απειλούν πολλούς συναδέλφους τους, το ζήτημα του ΟΑΕΕ και γενικότερα της ασφάλισης-περίθαλψης καθώς και η παροχή νομικής υποστήριξης σε αυτοαπασχολούμενους για να αντιμετωπίσουν την επίθεση από τράπεζες και κράτος. Όπως τονίστηκε αυτό το αγωνιστικό πλαίσιο και το σύνθημα «Δεν φταις εσύ - δεν είσαι μόνος» μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις και να ανοίξει το ζήτημα της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Επίσης υπογραμμίστηκε ότι μέσα στη χρονιά υπάρχουν αρχαιρεσίες σε εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία και η παρέμβαση σε αυτές αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την ΠΑΣΕΒΕ. Στην κατεύθυνση αυτή οι γραμματείες προγραμματίζουν συνεδριάσεις για να παρέμβουν με το αγωνιστικό της πλαίσιο.
Παράλληλα τονίστηκε ότι η ΠΑΣΕΒΕ πρέπει να συμβάλλει στο άνοιγμα και γενικότερων ζητημάτων, όπως για την παιδεία και τις γυναίκες, σε συνεργασία με το ΜΑΣ και την ΟΓΕ.
Οι εργασίες της 2ης Πανελλαδικής συνδιάσκεψης ολοκληρώθηκαν με την εκλογή νέας Πανελλαδικής Γραμματείας.

πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου