Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λαϊκή συμμαχία η απάντηση στην κατά παραγγελία έκθεση του ΟΟΣΑ που στοχεύει στο απόλυτο ξεκλήρισμα, στην διάλυση ολόκληρων κλάδων μαζί και αυτόν του φούρναρη προς όφελος των μονοπωλιακών συμφερόντων.



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ
ΑΘΗΝΑ 22-1-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών καταγγέλλει, την πολιτική όλων των τελευταίων κυβερνήσεων μαζί με την σημερινή, διότι στα πλαίσια της Ε.Ε , μιας Ε.Ε. οικονομικής και όχι μιας ένωσης των λαών, έχει επιδοθεί στο απόλυτο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων προς όφελος των μονοπωλιακών συμφερόντων. Έτσι ξεκάθαρα φαίνεται και αυτό σήμερα, όπου με την κατά παραγγελία έκθεση του ΟΟΣΑ, διαλύουν κλάδους ολόκληρους, μαζί και αυτό του φούρναρη. Πάμπολλες φορές έχουμε προειδοποιήσει για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα και το μόνο που εισπράτταμε, από τους μεγάλους ηγέτες του κλάδου, ήταν ο χλευασμός. Ενώ γνώριζαν τι συμβαίνει, το μόνο που τους ενδιέφερε, ήταν η προσωπική τους ανάδειξη.
Η ΟΑΕ μέσα σε απόλυτη μυστικότητα από την βάση της, κινείται στην λογική των συναντήσεων και συζητήσεων σε προειλημμένες αποφάσεις. Ουδέποτε ασχολήθηκε με τα καθημερινά προβλήματα του φούρναρη, προβλήματα ίδια με των άλλων αυτοαπασχολούμενων. Βαριά φορολογία, κατακρεουργημένα ασφαλιστικά ταμεία, καμία πρόνοια, πελάτες χωρίς λεφτά, ακριβές πηγές ενέργειας. Τόνους μελάνι έχουμε ξοδέψει, για όλα αυτά αλλά, ο Κος Μούσιος και η παράταξή του, αδιαφορούν προκλητικά. Αποπροσανατολιστικά μάλιστα δημιουργεί εντυπώσεις με την κόντρα που έχει αναπτύξει με την Αθήνα. Στην λογική αυτή ξανασυναντήθηκε την Δευτέρα 20-1-2014 με τον Κο Χατζηδάκη, αποκλείοντάς μας ξανά από αυτήν την συνάντηση. Επίτηδες κατά την γνώμη μας, γιατί δεν θέλουν την διαφορετική φωνή. Μας έχουν λες και δεν είμαστε εκλεγμένοι στην Ομοσπονδίας μας. Οι μέχρι σήμερα κινήσεις τους, κανένα αποτέλεσμα δεν θα έχουν. 10 υποχωρήσεις και 1 νίκη την οποία θα την πανηγυρίζουν κιόλας .
Συνάδελφοι, οι αγρότες είναι έτοιμοι για κινητοποιήσεις. Άμεσα συνδεδεμένοι με το επάγγελμά μας, πρέπει το σύνολο του κλάδου, να συμπαρασταθεί στα δίκαια αιτήματά τους. Πρέπει επίσης ως  κλάδος να συμμετάσχουμε στην κοινωνική συμμαχία, μαζί με του εργάτες, τους νέους που σπουδάζουν, τις γυναίκες, τους φτωχούς αγρότες και τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους, έτσι ώστε να υπάρξει η συνολική απόκρουση στην επίθεση που δεχόμαστε όλοι μας.    
Η φωτιά έχει φτάσει στο σπίτι μας πια για τα καλά.
Πάμπολλες φορές μιλήσαμε στο παρελθόν για την συμμαχία αυτή, ουδέποτε εισακουστήκαμε όμως. Κανένα κοινωνικό πρόσωπο δεν δείξαμε οργανωμένα. Όσο όμως η κατάσταση πιέζεται, τόσο δικαιωνόμαστε, αλλά τι να το κάνουμε.
Η υπόθεση ψωμί συνάδελφοι, δεν είναι υπόθεση του κλάδου μας μόνο. Το βασικότερο διατροφικό προϊόν του λαού, δίδεται απλόχερα ως προϊόν στο μεγάλο κεφάλαιο, χωρίς να λογαριάζεται καθόλου η δημόσια υγεία και ασφάλεια. Δεν τους ενδιαφέρει το φθηνό ψωμί για το λαό, όπως δήθεν ισχυρίζονται αλλά τα κέρδη των βιομηχανιών, έτσι ώστε να βγουν αλώβητες από την κρίση, εις βάρος του μικρού βιοτέχνη φούρναρη. ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΩΜΙ, ΓΙΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΟΛΑΚΕΡΟΥΣ.  Απαραίτητη προϋπόθεση έτσι ώστε να μην επιτύχουν τα σχέδια τους, να δημιουργηθεί η συμμαχία αυτή όπου συνολικά θα αποκρουστεί η έκθεση αυτή με βάση το ψωμί, το γάλα, τα φάρμακα , την ΚΑΠ όπου αφάνισαν την αγροτική παραγωγή.
Συνάδελφοι αρτοποιοί, ζωτικής σημασίας είναι να συστρατευθείτε στον συνολικό αγώνα, μέσα από τις κατά τόπους γραμματείες της ΠΑΣΕΒΕ , μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές και την Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών. Πρέπει να διευρύνουμε τα αιτήματά μας, πέρα από τα συντεχνιακά διότι ο αφανισμός μας έρχεται είτε με την έκθεση είτε όχι.
Η Αγωνιστική Κίνηση καλεί το σύνολο των συναδέλφων, σωματείων και όλου του λαϊκού κοινωνικού κινήματος η υπόθεση ψωμί να γίνει υπόθεση όλων μας, μαζί με την Αγωνιστική Κίνηση να δημιουργηθεί η συμμαχία αυτή, έτσι ώστε να μην προχωρήσουν τα παραπέρα σχέδια τους.
Για την Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών
ΙΑΣΩΝ ΚΑΠΛΑΝΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΛΠΟΥΛΗΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΟΥΡΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου