Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Μπάχαλο" με την ιατροφαρμακευτική κάλυψη συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

 "Μπάχαλο" με την ιατροφαρμακευτική κάλυψη συνταξιούχων του ΟΑΕΕ
Μετέωρη είναι η παροχή ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, καθώς το ΙΚΑ αρνείται να συνεχίσει να τους εξυπηρετεί ενώ το Ταμείο τους, ο ΟΑΕΕ, δεν έχει τις τεχνικές δυνατότητες να το κάνει.

Για την ώρα, και μέχρι να βρεθεί οριστική λύση, οι συνταξιούχοι θα εξυπηρετούνται από το ΙΚΑ έως το τέλος Ιανουαρίου του2014.

Σύμφωνα με το capital.gr h διόικηση του ΙΚΑ έλαβε την απόφαση αυτή μετά από συνεχείς συσκέψεις με τους επικεφαλής του ΟΑΕΕ, του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να ολοκληρωθούν ομαλά οι διαδικασίες μεταφοράς όλων των συν/χων του ΟΑΕΕ στο φορέα τους.

Μάλιστα, το ΙΚΑ δεν θα ακυρώνει τα βιβλιάρια ασθενείας των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ έως την καταληκτική αυτή ημερομηνία, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο αποστολής από τον ΟΑΕΕ στους συνταξιούχους του, ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας με ΑΜΚΑ και Αριθμού Μητρώου (ΑΜ) ΟΑΕΕ για να τοποθετηθούν στα βιβλιάρια ασθενείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Να σημειωθεί ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ (εν ενεργεία και συνταξιούχοι) εξυπηρετούνται ως προς τη χορήγηση παροχών ασθένειας, από τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, με χρήση βιβλιαρίων ασθενείας ΟΑΕΕ, που εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του, για τους ίδιους και τα προστατευόμενα μέλη τους.
Η πρόταση του ΟΑΕΕ αφορά στην εξυπηρέτηση των συνταξιούχων του, που κατέχουν βιβλιάρια ασθενείας του ΙΚΑ, από τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, εφόσον τεθεί σε εμφανές σημείο ο ΑΜΚΑ και σφραγίδα με την ένδειξη « ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΟΑΕΕ - ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΚΑ –ΕΤΑΜ» δεδομένου ότι τα ηλεκτρονικά αρχεία των συν/χων του ΟΑΕΕ, έχουν παραδοθεί στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΟΑΕΕ στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, έγινε καταρχήν δεκτή η πρόταση αυτή, δεν κατέστη όμως δυνατή η υλοποίησή της, επειδή διαπιστώθηκαν από τους υπεύθυνους για τα θέματα πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ, προβλήματα, όπως η μη ύπαρξη Α.Μ. του ΟΑΕΕ.

Επίσης σε συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Εργασίας, με συμμετοχή εκπροσώπων των δύο φορέων και του Υπουργείου, επαναδιατυπώθηκε η θέση του, ότι μετά την κατάργηση του κλάδου ασθένειας του ΙΚΑ , και την απόδοση στον ΕΟΠΥΥ των εισφορών κλάδου ασθένειας των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν νομιμοποιείται πλέον να εξυπηρετεί τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.

Προκειμένου όμως να διευκολυνθούν οι υπηρεσίες του ΟΑΕΕ, έγινε δεκτή πρόταση να εξεταστεί η δυνατότητα αποστολής από τον ΟΑΕΕ στους συνταξιούχους του, ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας με ΑΜΚΑ και Α.Μ. ΟΑΕΕ, για να τοποθετηθούν στα βιβλιάρια ασθενείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και να εξυπηρετούνται από τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Σε εκτέλεση αυτής της απόφασης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους αρμοδίους για θέματα πληροφορικής υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΑΕΕ και του ΕΟΠΥΥ, οι δε σχετικές συζητήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς αναμένεται η τελική απάντηση της Δ/νσης Πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ.

Κατόπιν τούτων, οι συνταξιούχοι έχουν γίνει μπαλάκι μεταξύ ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΕΟΠΥΥ και το αλαλούμ παρατείνεται μέχρι το τέλος Ιανουαρίου ...
Πηγή : ΕΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου