Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μαζικές κινητοποιήσεις της ΠΑΣΕΒΕ σε όλη τη χώρα



 
Μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα από αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, ύστερα από το αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ.
Στέλνουν ηχηρό μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης σε κυβέρνηση και τρόικα, κλείνοντας τα μαγαζιά τους και δηλώνοντας ότι μαζί με την εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά και τη νεολαία δεν θα αφήσουν τα μονοπώλια να τους περάσουν τη «θηλιά» στο λαιμό.
Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε δυναμική κινητοποίηση από την πλατεία Ομονοίας στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου αρνήθηκε να συναντηθεί με τους διαδηλωτές, οι οποίοι τοιχοκόλλησαν στην πόρτα του υπουργείου ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Ο Παναγιώτης Γαλανόπουλος, πρόεδρος της ΟΒΣΑ, κατήγγειλε αυτή τη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, τονίζοντας ότι θα βρίσκουν μπροστά τους το αγωνιστικό κίνημα των ΕΒΕ.
Από τη συγκέντρωση στην Ομόνοια ο Θανάσης Καλαμπαλίκης,  μέλος Παναττικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ, τόνισε: «Θα είμαστε εδώ, και μετά, και συνέχεια, ενάντια στην πολιτική που μας καταστρέφει. Την πολιτική που οδηγεί στη φτώχεια και στην ανεργία εμάς και τις οικογένειές μας. Την πολιτική που εφαρμόζεται με εντολή των μεγάλων εμπόρων και των καταστηματαρχών». Επίσης κατήγγειλε τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ οι οποίες βάζουν πλάτη για να περάσει η πολιτική καταστροφής των αυτοαπασχολούμενων.
Στη Θεσσαλονίκη αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι πορεύτηκαν στα γραφεία του ΟΑΕΕ. Περνώντας από το ΙΚΑ, συνάντησαν τους εργαζόμενους του Ιδρύματος, οι οποίοι από σήμερα μαζί με τους εργαζόμενους των άλλων ασφαλιστικών ταμείων πραγματοποιούν 5ήμερη απεργία, και εξέφρασαν τη συμπαράσταση στον αγώνα τους. Η πορεία πέρασε και από την ΙΔ' Εφορία, η οποία ήταν κλειστή. Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Αγίας Σοφίας, όπου διαβάστηκε το ψήφισμα της ΠΑΣΕΒΕ από την Μπάμπη Ψηλόπουλο, μέλος της Γραμματείας της. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και αντιπροσωπεία εργαζομένων στο εμπόριο, εκφράζοντας έμπρακτα τη στήριξή της. Οι διαδηλωτές ξαναγύρισαν από το σημείο εκκίνησης, την πλατεία Αγίας Σοφίας, ώστε να ενωθούν με την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.
Στην Ξάνθη, η τοπική γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ διοργάνωσε συγκέντρωση στον ΟΑΕΕ, όπου παρέδωσεαν υπόμνημα με τα αιτήματά της στη διοίκηση του Οργανισμού. Ταυτόχρονα δόθηκε νέο αγωνιστικό ραντεβού για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροεπαγγελματίες, ενώ ενημερώθηκαν για τη σύσταση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς και τονίστηκε η ανάγκη οργάνωσης των αυτοαπασχολούμενων απέναντι στο αδίστακτο κράτος των μονοπωλίων.
Στην Καλαμάτα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο της πόλης. Η Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ Νομού Μεσσηνίας κατήγγειλε την απεργοσπασία της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών – Βιοτεχνικών – Εμπορικών Σωματείων Καλαμάτας και Νομού Μεσσηνίας, το ΔΣ της οποίας αποφάσισε να μη συμμετέχει στη σημερινή απεργία. Καλεί τα ΔΣ των σωματείων της πόλης να εντείνουν τους αγώνες, μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, την νεολαία, τους συνταξιούχους, για την ανατροπή της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής. Για μια οικονομία με στόχο την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών και όχι την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Στην Κατερίνη η γραμματεία Πιερίας της ΠΑΣΕΒΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ, στο πλαίσιο τον πανελλαδικών κινητοποιήσεων. Παράλληλα ενημέρωσε με υλικό για της θέσεις της, και μέσω συνθημάτων καλούσαν σε αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που μας εξοντώνει.
Στην Πάτρα οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ πραγματοποίησαν μαχητική κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΕ. Οι αυτοαπασχολούμενοι έκαψαν τα απειλητικά ειδοποιητήρια που στέλνει ο Οργανισμός ΑΕΕ και ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους απεργούς στα ασφαλιστικά ταμεία, περιφρουρώντας την απεργία που ήταν καθολική. Στην συνέχεια, ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Πάτρας όπου οι αυτοαπασχολούμενοι συναντήθηκαν με δυνάμεις των απεργών εκπαιδευτικών.
Να σημειωθεί ότι η ΓΣΕΒΕΕ υπονόμευσε την σημερινή κινητοποίηση καθώς ενώ είχε ανακοινώσει συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, δεν εμφανίστηκε, βάζοντας πλάτη για να περάσει η πολιτική καταστροφής των αυτοαπασχολούμενων.
Στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποιήθηκε δυναμική κινητοποίηση στην Κεντρική Αγορά, με τη συμμετοχή εκλεγμένων σε σωματεία και αρκετών αυτοαπασχολούμενων. Οι συγκεντρωμένοι μοίρασαν εκατοντάδες προκηρύξεις στους περαστικούς και τα γύρω καταστήματα και κατόπιν προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης. Σε συνάντηση που είχαν με τον γγ της Περιφέρειας κ. Δεικτάκη του εξέθεσαν τα προβλήματά τους, το πλαίσιο πάλης τους και ζήτησαν να δεσμευτεί για απαντήσεις στα ερωτήματα που του έθεσαν. Ο γγ της Περιφέρειας δεσμεύτηκε μόνο για τη μεταφορά των αιτημάτων προς την κυβέρνηση, δηλώνοντας απλώς «κατανόηση» .
Διά της απουσίας τους έλαμψαν η ΟΕΒΕΝΗ και η πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου. Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη Δευτέρα η Ομοσπονδία του νομού, που καλύπτει 43 σωματεία, είχε αποφασίσει μετά από παρέμβαση των δυνάμεων της ΠΑΣΕΒΕ να συμμετάσχει στην κινητοποίηση, την τελευταία στιγμή την ματαίωσε με πρόσχημα την απεργία των υπαλλήλων του ΟΑΕΕ, αποκαλύπτοντας για ακόμη μια φορά τον υπονομευτικό της ρόλο σε βάρος των συμφερόντων των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο ΕΣΗ.
Η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ κατήγγειλε στους συγκεντρωμένους τον υπονομευτικό ρόλο της ΟΕΒΕΝΗ και της πλειοψηφίας του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, τονίζοντας την ανάγκη της αλλαγής των συσχετισμών στα πρωτοβάθμια σωματεία, αλλά και της κλιμάκωσης της δράσης των αγωνιστικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ σε κοινή πάλη με τους εργαζόμενους για την απόκρουση της κυβερνητικής πολιτικής και την ανατροπή της.
Στα Τρίκαλα αυτοαπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ και παρά την καταρρακτώδη βροχή πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών η Ηρώ Κανταρτζή και ακολούθησε η κεντρική ομιλία από το Χρήστο Κούτσικο μέλος της γραμματείας Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ.
Στην ομιλία του εκτός των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο των αυτοαπασχολούμενων κατήγγειλε τη στάση των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΒΕ & ΕΣΕΕ που υπονόμευσαν ανοιχτά τη σημερινή απεργία των ΕΒΕ, καθώς και της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων και του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων που ούτε καν απεργία δεν κήρυξαν και αποφάσισαν να προτείνουν στους ΕΒΕ να κρατήσουν ανοιχτά τα καταστήματά τους.
Κατήγγειλε την άνανδρη και ύπουλη επίθεση των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, ενώ έκανε και αναφορά στο χθεσινό περιστατικό στη εμποροπανήγυρη της πόλης, όπου παρευρέθηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής και μοίραζαν ανακοίνωση με την οποία καλούσαν τους αυτοαπασχολούμενους να μην απασχολούν μετανάστες εργαζόμενους γιατί κάνουν ζημιά άθελά τους στην ελληνική οικονομία. «Προσπάθησαν ακόμη μια φορά να χύσουν το ρατσιστικό και φασιστικό τους δηλητήριο, να πουν στην ουσία τους αυτοαπασχολούμενους να ρίξουν το φταίξιμο για την κατάστασή τους στους μετανάστες και όχι στην ΕΕ, κυβερνήσεις , ξένους και ντόπιους πολυεθνικούς ομίλους. Άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος που τους έχει αναθέσει και το κεφάλαιο, να το φυλάνε σαν μαντρόσκυλα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Επίσης, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε Λαμία, Ρόδο, Βόλο, Καβάλα, Λιβαδειά, Καρδίτσα, Κέρκυρα και Αλεξανδρούπολη.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους να παλέψουν και να διεκδικήσουν:
  • Καμιά κατάσχεση σπιτιού της λαϊκής οικογένειας.
  • Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Μείωση της εισφοράς χωρίς μείωση της σύνταξης.
  • Αποποινικοποίηση των χρεών στον ΟΑΕΕ. Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των χρεών στον ΟΑΕΕ.
  • Σφράγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
  • Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ κατά τα 2/3 από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Επιστροφή των ληστευθέντων αποθεματικών του Ταμείου.
  • Επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν, που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες, χωρίς αποκλεισμούς.
  • Καμιά μείωση των συντάξεων.
  • Κατάργηση του εξοντωτικού φορολογικού νόμου που επιβάλλει φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και των «αντικειμενικών κριτηρίων».
  • Μια Κυριακή το χρόνο ανοιχτά τα καταστήματα. Κατάργηση του πρόσφατου νόμου.
  • Μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Καμία φορολογική επιβάρυνση σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου