Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ


Αποτέλεσμα εικόνας για επικουρικη συνταξη  Î‘Ï€Î¿Ï„Î­Î»ÎµÏƒÎ¼Î± εικόνας για ταμειο επικουρικης ασφαλισης αρτοποιων

Οι επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα ασφαλιστικά ταμεία όλα τα προηγούμενα χρόνια  και η προτεραιότητα της να εξασφαλίσει τα κέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων μέσα και από  όλους τους νόμους που ψήφισε για την κοινωνική ασφάλιση ,  φέρνουν τώρα ακόμη πιο καταστροφικά   αποτελέσματα.   Πέρα από την συνολική κατακρεούργηση της κοινωνικής ασφάλισης , συγκεκριμένα με  το επικουρικό ταμείο των αρτοποιών συμβαίνουν τα εξής :
Με νόμο διακοπής πληρωμής εισφορών  της επικουρικής ασφάλισης  μέσω των τιμολογίων αλεύρων από την 1-1-2015 λόγω του 2ου μνημονίου που μεταξύ άλλων έκοψε  τις εισφορές υπέρ τρίτων έχουν μείνει οι εισφορές των αρτοποιών στο επικουρικό μας ταμείο 4 χρόνια ανείσπραχτες. Επαναφέρει τώρα  στο επικουρικό ταμείο και με αναδρομική ισχύ την υποχρέωση μας για τα χρόνια αυτά σε 36 δόσεις αρχικά για τα έτη 2017-2018 και έπονται και τα έτη 2015 και 2016. Πέρα από τα τρέχοντα που αρχίζουμε να πληρώνουμε. Με ελάχιστη χρέωση (μηδενικό εισόδημα) τα 492 ευρώ ένας γρήγορος υπολογισμός για τα τρία επόμενα έτη είναι το ελάχιστο 1150 ευρώ το έτος ανά αρτοποιό. Αρτοποιεία με 2 ή και παραπάνω εταίρους το ποσό διπλασιάζετε ή τριπλασιάσετε κοκ. Προς ενημέρωση εδώ να πληροφορήσουμε ότι το 7% (6,5% από 1-1-2019) του εισοδήματος μας πάει για εισφορές υπέρ της επικουρικής μας ασφάλισης.  Από την υποχρέωση αυτή δεν εξαιρούνται ούτε οι συνάδελφοι που κλείσανε τα μαγαζιά τους στο μεταξύ θύματα αυτής της πολιτικής που μας οδηγεί στον αφανισμό ως κλάδο.

Οι συνάδελφοι λοιπόν αρτοποιοί έρχονται αντιμέτωποι με καινούργιες οφειλές που ανέρχονται αρχικά από 1150 ευρώ και πάνω τον χρόνο και ανάλογα με τα εισοδήματα του καθενός . Με την επίγνωση ότι αυτά τα επιπλέον χαράτσια που επιβάλλουν για την επικουρική ασφάλιση ότι δεν θα γυρίσουν σε ανάλογες υπηρεσίες και αξιοσημείωτά ποσά στην επικουρική σύνταξη μια και όλες οι συντάξεις κατακρεουργούνται με τους εφαρμοστικούς νόμους που επιβάλλει η ΕΕ και το ΔΝΤ και η κυβέρνηση τους ψήφισε  με τα μνημόνια 2 και 3 . 

Η αγωνιστική κίνηση αρτοποιών  καταγγείλαμε στο παρελθόν και επανερχόμαστε στο τώρα  ότι με το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που ψήφισε η κυβέρνηση  μας στέλνει   με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο και στον αφανισμό, όχι γιατί είμαστε κακοί επαγγελματίες αλλά γιατί δεν αντέχουμε άλλο να πληρώνουμε ως τα μόνιμα υποζύγια τις υπέρογκες  φορολογικές μας και ασφαλιστικές μας εισφορές που μας επιβάλουν , αφού μόνο αυτές κατά περίπτωση μπορούν να ξεπερνάνε και το 70% των εισόδων μας, πλέον ότι άλλο έχουμε να πληρώσουμε πέρα από τα έξοδα διαβίωσης για εμάς και τις οικογένειες   μας.
 Καταγγείλαμε επίσης την κυβερνητική πολιτική της κυβέρνησης, την πολιτική της Ε.Ε., η οποίες μας έφεραν  στην εξαθλίωση μαζί με το σύνολο των  μικρών αυτοαπασχολούμενων, των εργαζομένων, των μικρών αγροτών, των νέων και των γυναικών.  Έχουμε πολλάκις καταγγείλει  τον βραχνά  των κατασχέσεων που υπάρχει στα κεφάλια μας  μέσω του ΚΕΑΟ για οφειλές από 500 ευρώ και πάνω.
Καταγγέλλουμε  την κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται και μας οδηγεί  ως  κλάδο στον αφανισμό, προς όφελος των μονοπωλίων, των αλυσίδων, των Super Market. Οδηγείτε με την πολιτική σας στην κυριαρχία της κατεψυγμένης βιομηχανικής  ζύμης στην τροφική αλυσίδα της χώρας , καταστρέφοντας και  οδηγώντας στο κλείσιμο χιλιάδες βιοτεχνικά αρτοποιεία ανά την χώρα.
Υπάρχει επίσημη θέση για το θέμα αυτό από την Ομοσπονδία; Και αν ναι ποια είναι αυτή; Είναι στο πλευρό των συναδέλφων ή θα παίξει ακόμη μία φορά τον δούρειο ίππο  της κυβερνητικής πολιτικής ώστε να περάσει και αυτό όσο πιο αναίμακτα γίνετε μέσα στον κλάδο; Πόσο ακόμη τα πρωτοβάθμια σωματεία μας θα στηρίζουν αυτήν την ηγεσία της ομοσπονδίας; Θα υπάρξει έστω αντίδραση από κανένα κλαδικό σωματείο ή θα ακολουθήσουν όλοι  τον δρόμο της σιωπής που τους επιβάλει ο κ. Μούσιος και η παρέα του που διοικούν την ΟΑΕ;   
Οι αρτοποιοί  διεκδικούμε:
·        Συνταξιοδότηση όλων των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους. Το ίδιο να ισχύσει και για την επικουρική ασφάλιση χωρίς καμία υποχρεωτικότητα για τις οφειλές αυτών των τεσσάρων ετών που δημιουργήθηκαν χωρίς δική μας υπαιτιότητα.
·        Κατάργηση του απαράδεκτου  ΚΕΑΟ
·        Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
·        Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν  από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
·        Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώτος με προοπτική την παραπέρα μείωση τους.
·        Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα. Μακρόχρονη ρύθμιση,  δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του  εισοδήματος.
·        Δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια.
·        Κατάργηση του νόμου που μας επιβάλλει την εξοντωτική φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των νόμων που επιβλήθηκαν.
·        Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ
·        Επαναφορά 12.000€ αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος γιατί πολύ απλά δεν αντέχουμε άλλο να σας πληρώνουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου