Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΑΣΕΒΕ : Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη αργία!




Αθήνα 14 Ιανουαρίου 2019
Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη αργία!
            Τα “καλά και συμφέροντα” των πολυκαταστημάτων και μεγάλων εμπορικών αλυσίδων ήρθε να διασφαλίσει με πρόσφατη απόφασή του το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναιρώντας προηγούμενη απόφαση της ολομέλειάς του ΣτΕ και κρίνοντας τελικά ως  συνταγματική την κατάπτυστη Υπουργική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με βάση την οποία έχει απελευθερωθεί η λειτουργία των καταστημάτων ως και 32 Κυριακές το χρόνο.
Για μία ακόμα φορά, οι ηγεσίες των ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ μένουν έκθετες στα μάτια των συναδέλφων καθώς τότε υπόσχονταν  ότι οι προσφυγές στα δικαστήρια θα δώσουν τη «λύση», μακριά από την οργανωμένη πάλη, αφήνοντας τελικά ανενόχλητη την κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά της.
Ξέρουμε καλά ότι ο «ασκός του Αιόλου» έχει ανοίξει για την κατάργηση της κυριακάτικης Αργίας. Κερδισμένοι τελικά είναι οι μεγαλέμποροι και όχι οι χιλιάδες συνάδελφοι που φυτοζωούν νυχθημερόν στο μαγαζί τους. Η παραμικρή προσδοκία ότι ένα τέτοιο μέτρο μπορεί να βοηθήσει και εμάς να βελτιώσουμε τους μειωμένους τζίρους μας προσκρούει στη σκληρή πραγματικότητα. Άλλωστε ακόμα και την πρόσφατη περίοδο των εορτών με το απελευθερωμένο ωράριο, μόλις το 15% των εμπορικών καταστημάτων κατέγραψαν άνοδο, με την ένδυση υπόδηση να συνεχίζει την κατρακύλα.
Έχουμε πια πείρα!
Οι κορόνες και οι υποσχέσεις της κυβέρνησης περί «επιστροφής στην κανονικότητα» μετά το τέλος των μνημονίων, αποδεικνύονται ωμή κοροϊδία, και ως τέτοια, πρέπει να απαντηθεί από όλους μας.
Η υπεράσπισή της Κυριακάτικης αργίας δεν είναι ζήτημα προσωπικής επιλογής του καθενός αφού οι συνθήκες στην αγορά θα μας αναγκάσουν τελικά σε δουλειά νύχτα-μέρα για να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα.
Δεν επιλέγουμε ανάμεσα στην οικονομική ή τη φυσική μας εξόντωση
Απαιτούμε την κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν την Κυριακάτικη Αργία
Μονή απάντηση η οργανωμένη πάλη!
Κανένας αυτοαπασχολούμενος ΕΒΕ να μην μείνει με σταυρωμένα χέρια!
Οργανώνουμε την πάλη μας, ενισχύουμε τα κλαδικά σωματεία και τις ενώσεις ΕΒΕ κόντρα στον συμβιβασμό των ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ.
Δυναμώνουμε την συμμαχία  με τους εργαζομένους ενάντια στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την πολιτική που στηρίζει τα συμφέροντά τους.
Μόνο αυτό μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα, να δημιουργήσει προϋποθέσεις αντεπίθεσης, διεκδικώντας νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας και την κατάργηση όλων των νόμων που «απελευθερώνουν» το ωράριο.

Παλεύουμε για:
·         Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμιά Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

·         Ελεύθερο χρόνο για μας και τις οικογένειές μας, με δωρεάν και ποιοτικά προγράμματα και υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού. Επέκταση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, με δημόσιες και δωρεάν κατασκηνώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου