Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΜΑΤΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το φετινό καλοκαίρι αποδείχτηκε με  τον πιο τραγικό τρόπο πόσο μετράει η ανθρώπινη ζωή στο σημερινό εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε  δηλ. στον καπιταλισμό. Κοντεύουν τους 100  οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές με τον κίνδυνο να αυξηθούν.  Μωρά παιδιά , μητέρες, παππούδες και γιαγιάδες δεν γλύτωσαν από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι.
Γιατί όμως εν έτη 2018 με την αλματώδη ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας σε όλους τους τομείς , δεν υπήρχαν μέτρα πρόληψης, εφαρμογής έγκαιρα σχεδίου εκκένωσης , οδοί μαζικής διαφυγής σε μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί έναν πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες; Γιατί τα έργα υποδομών, αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά δεν χρηματοδοτούνται επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό; Γιατί δε λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες του λαού για έργα ζωτικής σημασίας  για την προστασία της ζωής του και της περιουσίας του;  Μήπως γιατί βρισκόμαστε εν μέσω οικονομικής καπιταλιστικής  κρίσης και δεν υπάρχουν τα ανάλογα κονδύλια;  Πως γίνεται όμως τέτοια κονδύλια και ακόμη περισσότερα να βρίσκονται για την κερδοφορία του κεφαλαίου και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων;  Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Ρυθμιστικό Σχέδιο για  την  Αττική δίνεται βάρος σε έργα που αφορούν τον τουρισμό πολυτελείας, την μεταφορά εμπορευμάτων κ.τ.λ . Επίσης είναι χαρακτηριστικό ότι και στα μεγάλα έργα που γίνονται (πάντα ενισχύοντας το κεφάλαιο) όπως οδικοί άξονες, αεροδρόμια κ.α δεν λαμβάνονται υπόψη π.χ μέτρα για την αντιπλημμυρική θωράκιση των γύρω περιοχών. Η ακόμα και όταν ένας Δήμος πραγματοποιεί κάποιο έργο, ο γειτονικός Δήμος έχει πρόβλημα αφού αυτά τα έργα δε εντάσσονται σε ένα κεντρικό σχεδιασμό αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής κ.α. προστασίας. 
Γιατί υπάρχει τέτοια υποβάθμιση στους τομείς της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης; Γιατί  έχουν μετατρέψει τη γη και τα δάση σε εμπόρευμα;  Γιατί και με νόμους αυτής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων  μειώθηκε η χρηματοδότηση για τους τομείς της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης, φτάνοντας στο σημείο η Δασική Υπηρεσία να λαμβάνει το 0,035% του κρατικού προϋπολογισμού, όταν μόνο για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς η κυβέρνηση καμαρώνει ότι δίνει το 2%, περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ; Γιατί  η κυβέρνηση στέλνει  γύρω στους 700 πυροσβέστες να φυλάνε τα ιδιωτικοποιημένα αεροδρόμια, αυτά τα αεροδρόμια που ξεπούλησε στη γερμανική "FRAPORΤ", αποψιλώνοντας ακόμη περισσότερο το Πυροσβεστικό Σώμα; Εδώ να προσθέσουμε και την απροκάλυπτη επίθεση στους πυροσβέστες που ρίχνονται καθημερινά στις φλόγες για να προστατεύσουν την ζωή και τη περιουσία των συνανθρώπων , το δασικό πλούτο της χώρας με αμέτρητους κινδύνους και μετρώντας και οι ίδιοι τους νεκρούς τους, με ελλείψεις σε προσωπικό σε οχήματα σε εξοπλισμό σε μέσα ατομικής προστασίας στην κυριολεξία ¨ξυπόλυτοι στα αγκάθια¨. 
ΓΙΑΤΙ τελικά η απάντηση είναι ότι  ο μόνος στόχος είναι αυτός που αναφέρθηκε και παραπάνω η απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου με πάσης φύσεων ενισχύσεις κρατικές επιχορηγήσεις, γκρέμισμα του όλων των εργατικών και εργασιακών δικαιωμάτων, ανυπαρξία έργων υποδομών και ασφάλεια του λαού και αυτό να συμβαίνει σε όλους τους τομείς από την κοινωνική ασφάλιση, την πρόνοια και την υγεία ως την παιδεία  και τον πολιτισμό. Μόνο αν φύγει από την μέση το κυνήγι του κέδρους ο άνθρωπος, ο εργαζόμενος ο εργάτης ο νέος και η νέα η γυναίκα θα μπορέσει να χτίζει ένα κόσμο που θα σέβεται πάνω από όλα την ζωή .
Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών θέλοντας να αναδείξει στους συναδέλφους τις κύριες αίτιες της κατάληξης της πύρινης λαίλαπας που έπληξε την αττική καταδεικνύει  τους υπεύθυνους και το πολιτικό προσωπικό τους και καλεί τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και από αυτό το τραγικό συμβάν γιατί αν εμείς δεν παλέψουμε, δε οργανωθούμε, δεν επιβάλλουμε λύσεις, θα βρεθούμε σύντομα μπροστά σε μια νέα καταστροφή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου