Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνεχής η μείωση των συντάξεων μέχρι το 2070!

Συνεχής η μείωση των συντάξεων μέχρι το 2070!


Οι κυβερνήσεις της κρίσης και των μνημονίων, επέπεσαν μετά μανίας πάνω στις συντάξεις με σκοπό να μειώσουν δραστικά το απόλυτο και σχετικό ύψος τους ως προς το ΑΕΠ. Πίσω από την επίκληση της κρίσης κρύβονταν η ενοχή ληστείας των αποθεματικών επί δεκαετίες με διάφορους τρόπους.  

 

Επαναπαυόμενες οι κυβερνήσεις των προηγούμενων δεκαετιών σε ένα μέλλον για το οποίο δεν θα λογοδοτούσαν ποτέ, μετέτρεψαν το ασφαλιστικό σε βαρέλι δίχως πάτο, αφού από τη μια καταχρόνταν της απόλυτης διαχείρισης των αποθεματικών μετατρέποντας τα από «θαλασσοδάνεια» μέχρι «δομημένα ομόλογα» και από την άλλη εκχωρούσαν σε ομάδες ασφαλισμένων και ανασφάλιστων χαριστικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα χωρίς καμία αναλογιστική μελέτη, ούτε κάλυψη των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η ΠΟΣ ΟΑΕΕ υπολόγισε ότι περί τα 50 δισεκατομμύρια είναι τα κλεμμένα αποθεματικά από τα τρία ταμεία του ΟΑΕΕ!

 

Έτσι, όταν έφτασε η κρίση και ο δανεισμός δεν μπορούσε να καλύψει την «τρύπα» του ασφαλιστικού με δάνεια, αποκαλύφθηκε η απάτη: «Δεν υπάρχει μία»! Στο όνομα δε, της σωτηρίας των συντάξεων, των ταμείων αλλά και της χώρας από την πτώχευση, δικαιολόγησαν κάθε αδικαιολόγητο μέτρο καρατόμησης των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

 

Το χειρότερο ήταν ότι για την εξυπηρέτηση των συντάξεων χρησιμοποιούν τις εισφορές των σημερινών ασφαλισμένων με αποτέλεσμα το ίδιο έργο να επαναληφθεί και γι αυτούς όταν έρθει η ώρα της συνταξιοδότησης και τα αποθεματικά θα έχουν ήδη διατεθεί!!

 

Σήμερα, σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), 8 στους 10 συνταξιούχους έχουν φθάσει πια στο στάδιο της εξαθλίωσης! Για δε τις παλιές συντάξεις είναι γνωστή η πλήρη κατάργηση  του ΕΚΑΣ, η νομοθετημένη καρατόμηση κύριων και επικουρικών ως 18% και σε συνέχεια η μείωση του αφορολόγητου και τέλος τη πλήρη κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς».

 

Οι συνταξιούχοι με τα νέα μέτρα που έχουν ψηφιστεί θα χάσουν συνολικά, μέχρι το 2022, 20 δισ. Το ποσό αυτό θα προστεθεί στα 67 δισ. ευρώ που έχασαν μέχρι τώρα οι συνταξιούχοι από 27 μνημονικές περικοπές!

 

Το μέλλον είναι ζοφερό

 

Η τελευταία έκθεση της  E.E. (Ageing report 2018) για τις συντάξεις μιλάει για κάθετη και βίαιη μείωση της μέσης σύνταξης ως ποσοστό του μέσου μισθού σε όλη την ΕΕ. Συνεπώς το μέλλον των συντάξεων μετά τις απόλυτες μειώσεις είναι και η συνεχής σχετική μείωση ως προς το ποσοστό αναπλήρωσης και φυσικά η σχετική εξαθλίωση των συνταξιούχων σε σχέση με το επίπεδο ζωής.

 

Η έκθεση επισημαίνει ότι ο δείκτη των δημόσιων συνταξιοδοτικών παροχών αναμένεται να μειωθεί στην Ελλάδα περισσότερο από 35 μονάδες μεταξύ 2016 και 2070, με αποτέλεσμα από περίπου 80% να προσεγγίζει το 45%. Το δε τμήμα του ΑΕΠ για τις συντάξεις από 17,3% το 2016, θα πέσει στο 11,5% το 2070!

 

Η έκθεση δεν έχει καθόλου καλά νέα και για όλους τους συνταξιούχους της ΕΕ. Σε όλες τις χώρες, πλην Λουξεμβούργου, μέχρι και το 2070 το ποσοστό αναπλήρωσης θα μειώνεται! Σε ορισμένες χώρες, όπως η Λεττονία, θα πέσει στο12%, στην Κροατία στο 18% και στη Σουηδία στο 22%!


πηγή :ΕΕΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου