Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

Σύσκεψη Ομοσπονδιών - Σωματείων - Επιτροπών Αγώνα ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΗΠΑ – ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ – ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για συρια αμερικανοι βομβαρδισμος Î‘ποτέλεσμα εικόνας για συρια αμερικανοι βομβαρδισμος
ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΗΠΑ – ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ – ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τα «τύμπανα του πολέμου» των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας δυναμώνουν.
ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, από την μιά, Ρωσία από την άλλη και Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Ιράν, Ισραήλ από κοντά, εντείνουν την αντιπαράθεση. Οι ανταγωνισμοί πέρασαν προ πολλού σε στρατιωτική φάση και οξύνονται παραπέρα.
Τα προσχήματα, πότε η αντιμετώπιση του «Ισλαμικού κράτους», άλλοτε η αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας», τώρα τα «χημικά του καθεστώτος της Συρίας», δεν αρκούν πια για να κρύψουν την πραγματική αιτία των ανταγωνισμών. Δηλαδή, το μοίρασμα των αγορών, των εμπορικών δρόμων, των πρώτων υλών.
Αυτή η αλήθεια, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τις υποκριτικές εκκλήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για δήθεν επιστροφή στην διπλωματία.
Η κυβέρνηση που έδωσε «γη και ύδωρ» στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με την επέκταση των στρατιωτικών διευκολύνσεων, έχει συμβάλει στην όξυνση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης στην περιοχή. Είναι συμμέτοχος και αρωγός σε κάθε πολεμική ενέργεια. Έχει ευθύνες για τα αθώα θύματα των πολεμικών συγκρούσεων και επεμβάσεων και δεν μπορεί να «βγάλει την ουρά της απέξω».
Με την ίδια υποκρισία υπόσχεται δήθεν «δίκαιη» ανάπτυξη που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων και των μονοπωλίων, σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζόμενων.
Καμία εμπιστοσύνη στις επιλογές και την πολιτική της κυβέρνησης με οποιοδήποτε προσωπείο και να εμφανίζεται, με οποιαδήποτε μεταμφίεση κι αν παρουσιάζεται.
Μοναδική εγγύηση για την απόκρουση των πολεμικών τυχοδιωκτισμών που οδηγούν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, για την ικανοποίηση των αναγκών μας είναι μόνο η ανάπτυξη της οργανωμένης δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος σε ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζονται υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους στην εξαθλίωση και τον αφανισμό. Γι αυτό καλούμε κάθε αυτοαπασχολούμενο να πάρει θέση, κάθε σωματείο κάθε ομοσπονδία να  καταδικάσει τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, να πάρει πρωτοβουλίες δράσης εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στο Συριακό λαό.
·         Απαιτούμε την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να πάψουν οι θάλασσες και τα εδάφη μας  να αποτελούν ορμητήρια θανάτου.
·         Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, η βάση της Σούδας και οι υπόλοιπες Νατοϊκές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα. Να φύγουν άμεσα τα Νατοϊκά πλοία από το Αιγαίο. Να καταργηθούν οι Νατοϊκές δαπάνες.
·         Καμία αλλαγή συνόρων, όπως αυτά καθορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες.
·         Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες και αποστολές που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.
·         Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που αποδεικνύονται παράγοντες πολέμου και αποσταθεροποίησης και οδηγούν τους λαούς στον όλεθρο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου