Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ηλεκτρονική τιμολόγηση από όλους τους επαγγελματίες από 2019


Αποτέλεσμα εικόνας για ηλεκτρονικη τιμολογηση

Σύμφωνα με σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, το σχέδιο του επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή στηρίζεται στα πρότυπα της Ιταλίας και προβλέπει την υποχρέωση των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών να εκδίδουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τα τιμολόγια για τις συναλλαγές τους με άλλες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες και να διαβιβάζουν αυτόματα τα στοιχεία τους για επεξεργασία και διασταύρωση στο Taxis.
Τα στοιχεία των τιμολογίων που θα εκδίδονται και θα διακινούνται ηλεκτρονικά μεταξύ επιχειρήσεων ή και ελευθέρων επαγγελματιών θα διαβιβάζονται ταυτόχρονα και στα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ για άμεσο έλεγχο και διασταύρωση. Με τη διαδικασία αυτή, οι φορολογικές υπηρεσίες θα γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο το ύψος των συναλλαγών που πραγματοποιούν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Εφορίες και ελεγκτικά κέντρα θα είναι, κατά κάποιον τρόπο, on line συνδεδεμένα με τα λογιστήρια και τα ταμεία των επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών και θα μπορούν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή και εξ’ αποστάσεως ποιο είναι το ύψος των πωλήσεων που έχουν πραγματοποιήσει οι επιχειρήσεις καθώς επίσης και το ύψος των συναλλαγών παροχής υπηρεσιών μεταξύ επιχειρήσεων-ελευθέρων επαγγελματιών.
Ειδικότερα, με την καθιέρωση της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής τιμολόγησης θα γίνεται έλεγχος μεταξύ:
  • Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με την άμεση και ηλεκτρονική παραλαβή των στοιχείων των πωλήσεων των επιχειρήσεων καθημερινά
  • Τραπεζών, με τις ηλεκτρονικές πληρωμές (μέσω e-banking, POS και άλλων μέσων ηλεκτρονικής πληρωμής )
Ταμειακές μηχανές και ΤΑΧΙS
Μετά την εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, θα ακολουθήσει η σταδιακή εφαρμογή και του μέτρου της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών και των λοιπών ηλεκτρονικών φορολογικών μηχανισμών των επιχειρήσεων με τις πληροφοριακές υποδομές του ΤΑΧΙS που έχουν αναπτυχθεί στις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Με την εφαρμογή του μέτρου αυτού σε συνδυασμό με την υποχρεωτική χρήση μέσων ηλεκτρονικής πληρωμής σε όλες τις επιχειρήσεις θα είναι ευκολότερος ο εντοπισμός των φαινομένων φοροδιαφυγής που εκδηλώνονται μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων ή της έκδοσης πλαστών αποδείξεων από μαϊμού ταμειακές μηχανές.
πηγή:  ΕΕΑ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου