Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ!


  Αποτέλεσμα εικόνας για πλειστηριασμοι 
Συνάδελφοι αρτοποιοί,                                                                                                                                                         

Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για μερίδιο στη “δίκαιη” ανάπτυξη, αποδείχθηκαν για μία ακόμα φορά στάχτη στα μάτια για τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και τα λαϊκά στρώματα του τόπου μας.
Δεν έφταναν οι συνεχόμενοι αντιλαϊκοί νόμοι όλα αυτά τα χρόνια, παλιά και νέα μέτρα που έχουν δημιουργήσει ένα ασήκωτο φορτίο χρεών σε χιλιάδες από εμάς, τώρα, με το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη βουλή γενικεύονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί αλλά και οι  αρνητικές συνέπειες για τα αρτοποιεία και  για μια σειρά  άλλους κλάδους όπως ,λαϊκές αγορές, ταξί, κομμωτές , κτλ.
Εκβιάζουν ότι θα βγάλουν την οικογένειά μας στο δρόμο ακόμα και για χρέη 500 ευρώ προς το δημόσιο!!!
Είναι αδίστακτοι! Καμία αναμονή μπροστά στη γενικευμένη επίθεση!
1,7 εκατομμύρια φορολογούμενοι, με χρέη στην εφορία πάνω από 500 ευρώ βρίσκονται στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ που είναι έτοιμη να εισπράξει και το τελευταίο ευρώ κάθε αντιλαϊκού φόρου που επιβλήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια. Τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζουν 503 χιλιάδες οφειλέτες του πρώην ΟΑΕΕ καθώς το ΚΕΑΟ έχει αναλάβει να μετατρέψει σε εφιάλτη τις δυσκολίες κάθε αυτοαπασχολούμενου να πληρώσει την ασφαλιστική του εισφορά. Ήδη οι κατασχέσεις λογαριασμών έχουν φθάσει το 1 εκατομμύριο και διογκώνονται, και έπεται συνέχεια με τις κατασχέσεις ακινήτων. Ήδη ετοιμάζουν το έδαφος και  μιλούν για πλειστηριασμούς 10.000 ακινήτων μέσα στο 2018 καθώς και για 40.000 κάθε χρόνο την επόμενη 4ετία, σύνολο 130.000 σπίτια στο σφυρί μέχρι το 2021!!! Γι’ αυτό και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ προχώρησε εκ των προτέρων στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων για τους πλειστηριασμούς.
 Αυτά έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους «θεσμούς», για να πάρει την 3η αξιολόγηση, δηλαδή το χρυσό μετάλλιο αντιλαϊκής πολιτικής από τα επιτελεία του μεγάλου κεφαλαίου. Γι’ αυτό και τρίβουν τα χέρια τους οι τραπεζίτες και τα κάθε λογής κοράκια - τα περιώνυμα hedge funds – για τις νέες ευκαιρίες που ξανοίγονται μπροστά τους, όπως και βιομήχανοι και κάθε λογής μεγαλοεπιχειρηματίες από τα νέα δώρα και προνόμια που εξασφάλισε για λογαριασμό τους η κυβέρνηση.

ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ
ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Συνάδελφοι αρτοποιοί,

Ο δρόμος της «δίκαιης» ανάπτυξής που επαγγέλλεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι στρωμένος με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και νέα αντιλαϊκά μέτρα για να θωρακιστεί η κερδοφορία των λίγων. Η λεγόμενη μεταμνημονιακή εποχή, για την οποία σκίζει τα ιμάτιά της και η αξιωματική αντιπολίτευση όπως και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, σχεδιάζεται και αυτή με τις προδιαγραφές των μεγάλων επιχειρηματιών και των μονοπωλίων και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Ήδη είναι ψηφισμένη η παραπέρα μείωση των συντάξεων όπως και η μείωση του αφορολογήτου για τις λαϊκές οικογένειες, η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, ενώ μπροστά στην 4η αξιολόγηση ετοιμάζεται και νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
Τα δήθεν μέτρα για την ανακούφισή μας  είναι στάχτη στα μάτια, για να αποσπάσουν την συναίνεση μας, για να μας αποπροσανατολίσουν. Θα γίνουμε  ξανά το υποζύγιο για να καλυφτούν τα ελλείμματα και να επιβληθεί η δημοσιονομική πειθαρχεία, δηλαδή, κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια, φτώχεια και κυνηγητό για   εμάς τους αυτοαπασχολούμενους. Τα βάσανα δεν θα έχουν τελειωμό αν δεν τους σταματήσουμε με τους αγώνες μας.
Διέξοδο στα προβλήματά μας  δεν θέλουν, ούτε μπορούν να δώσουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ και των κλαδικών μας σωματείων κάτω από την ομπρέλα της Ομοσπονδίας μας. Αυτοί βρίσκονται αλλού. "ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ " . Ανακαλύπτουν «ρυθμίσεις που θα λειτουργήσουν επ’ ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου» ή κρατούν «στάση αναμονής», όπως λένε. Οι ημερίδες και τα παζάρια για το μερίδιο των μεσαίων επιχειρήσεων στην πίτα των μονοπωλίων δίνουν και παίρνουν, όμως για μια ακόμα φορά έδωσαν “χείρα βοηθείας προς την κυβέρνηση” με την παντελή απουσία τους από τις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν στις αρχές Γενάρη τις μέρες ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στη βουλή. Τα οράματα και οι σχεδιασμοί που υπηρετούν, είναι ξένα με τα δικά μας συμφέροντα γι’ αυτό και δεν βγάζουν άχνα όταν προετοιμάζεται νέος γύρος σφαγής σε βάρος μας. Γι αυτό στρογγυλοκάθονται σε κάθε κοινωνικό διάλογο και δεν έχουν καμία πρόθεση να οργανώσουν διεκδικήσεις.

Συνάδελφε αρτοποιέ  θέση σου βρίσκεται στην αγωνιστική διεκδικητική όχθη,
μακριά από το βούρκο της αδράνειας και της μοιρολατρίας.

Δεν είσαι μόνος σου. Μαζί με τους εργαζομένους, τους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα που έχουμε τους ίδιους αντίπαλους, έχουμε κοινά συμφέροντα, μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τη δυναμική των αγώνων μας.
Πάρε σήμερα στα χέρια σου την υπεράσπιση κάθε συναδέλφου αρτοποιού, κάθε αυτοαπασχολούμενου που θα βρεθεί στην μέγγενη των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων. Αύριο μπορεί να είναι ο καθένας από μας σε αυτή τη θέση. Δυναμώνοντας τους αγώνες μας και την αλληλεγγύη μπορούμε να τα καταφέρουμε.

ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ!

Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών μαζί  με την  ΠΑΣΕΒΕ καλεί τα σωματεία και την Ομοσπονδία  των αρτοποιών  να μπουν μπροστά και να αποφασίσουν κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις σε κάθε πόλη για τις 21 Φλεβάρη μαζί με σωματεία και Ομοσπονδίες αυτοαπασχολουμένων. Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας ενόψει της 1ης Μάη όπου ξεκινούν οι πλειστηριασμοί από το δημόσιο, για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.


Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, αφορούν την επιβίωση μας, την επιβίωση των οικογενειών μας. Απαιτούμε  εδώ και τώρα:

§  Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.
§  Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
§  Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.
§  Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.
§  Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές υγείας- πρόνοιας περίθαλψης. Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου Επίδομα τοκετού και επίδομα μητρότητας (6μηνο). Αντίστοιχη μέριμνα για τους παιδικούς σταθμούς σε κάθε δήμο.
§  Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις και κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές Όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές, για όσους αυτοαπασχολούμενους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία, και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους. Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν.

§  Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια λειτουργίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου