Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΜΑΝΔΡΑ : Η Ομοσπονδία να είναι αρωγός στους συναδέλφους και τις διεκδικήσεις τους.


Αποτέλεσμα εικόνας για μανδρα πλημμύρες     Αποτέλεσμα εικόνας για μανδρα πλημμύρες

Μετά  τις καταστροφικές πλημμύρες στην Μάνδρα Δυτικής Αττικής και την άμεση επίσκεψη μας  εκεί καλέσαμε την Ομοσπονδία μας και όχι μόνο να σταθεί δίπλα στους συναδέλφους. Η Ομοσπονδία  πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιοχή και ήρθε αντιμέτωπη με την ολοκληρωτική καταστροφή των αρτοποιείων των εκεί συναδέλφων μας. Απόφαση της ΟΑΕ ήταν το άνοιγμα λογαριασμού στον οποίο και η ίδια έχει καταθέσει ποσό, ζητώντας και από όλους μας την συνεισφορά μας με σκοπό την επαναλειτουργία των καταστημάτων των συναδέλφων που έχουν πληγεί. Είναι μια κίνηση στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε βοηθώντας και δείχνοντας και με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη μας.   
Χωρίς διάθεση να υποτιμήσουμε την εν λόγω κίνηση οφείλουμε να επισημάνουμε ότι με το κείμενό της η Ομοσπονδία δεν  βρήκε δυο λόγια να γράψει για το τι έφταιξε και καταστράφηκαν τα μαγαζιά των συναδέλφων αλλά και πάνω από όλα τι έφταιξε ώστε να χαθούν ανθρώπινες ζωές! Παρόλο που τα αίτια είναι εξόφθαλμα. Υπεύθυνη για την τεραστία καταστροφή, την αδικαιολόγητη απώλεια ανθρωπίνων ζώων και την καταστροφή περιουσιών δεν είναι η βροχή που έπεσε. Υπεύθυνοι είναι όλοι όσοι κυβέρνησαν και συνεχίζουν να κυβερνούν γιατί δεν έφτιαξαν κανένα αντιπλημμυρικό έργο στο όνομα του κόστους και άφησαν απροστάτευτες ολόκληρες περιοχές που ζουν εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Όχι μόνο στην Μάνδρα αλλά και σε όλη σχεδόν την επικράτεια.
 Η Ομοσπονδία απέναντι σε αυτούς τους συναδέλφους πρέπει να παίξει τον ρόλο της ως ανώτατο  συνδικαλιστικό όργανο του  κλάδου μας και να σταθεί δίπλα τους και πολιτικά και διεκδικητικά απέναντι στην κυβέρνηση, την περιφέρεια, το δήμο. Να είναι αρωγός στους συναδέλφους που  άμεσα  διεκδικούν μέσω συντονιστικού που έχει φτιαχτεί  στην περιοχή από τους επαγγελματιοβιοτέχνες:
1.       Να υλοποιηθούν  άμεσα οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για έκτακτη ενίσχυση των μικροεπιχειρήσεων.
2.       Άμεσα μέτρα ανακούφισης για τη στέγαση, σίτιση, την ένδυση όσων έχουν ανάγκη
3.       Άμεσος σχεδιασμός, γενναία   χρηματοδότηση και υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη του κράτους, για να μην θρηνήσουμε ξανά θύματα.
4.       Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή των ζημιών, σε περιουσίες και μικρές επιχειρήσεις και να αποζημιωθούν στο σύνολο τους ( 100%)
5.       Πάγωμα των χρεών των  μικροεπιχειρήσεων της περιοχής σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, δήμο χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος , αλληλεγγύης και δημοτικά τέλη για τις μικροεπιχειρήσεις της περιοχής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου