Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ ΑΠΟ 01/01/2018

    Αποτέλεσμα εικόνας για πλαστικη σακουλα   

Σχετικά με την χρήση της πλαστικής σακούλας και με τις αλλαγές που θα προκύψουν από την 01/01/2018 η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών έχει να επισημάνει τα έξης:
Το κύριο είναι ότι συνολικά το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση βρίσκεται σε μονοπωλιακή κατεύθυνση -χωρίς να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες - δεν έρχεται να προστατεύσει ούτε το περιβάλλον, ούτε το λαϊκό εισόδημα, ούτε την υγεία των εργαζομένων.
Τα  τεράστια περιβαλλοντολογικά προβλήματα που δημιουργούνται από τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης έχουν αντίχτυπο και σε παγκόσμιο αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Όταν το κέδρος μπαίνει πάνω από όλα τότε έχεις και το περιβάλλον να βρίσκεται στο στόχαστρο των πολυεθνικών ως δεξαμενή άντλησης πρώτων υλών, απόρριψης των αποβλήτων τους, ως ένας ακόμη κερδοφόρος τομέας επενδύσεων  με αποτέλεσμα την επιδείνωση των μεγάλων προβλημάτων του πλανήτη.
Αν αναφερθούμε σε λίγα μόνο από τα τεράστια περιβαλλοντολογικά εγκλήματα που διεπράχθησαν στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, θα γίνει ξεκάθαρο ποιος είναι ο υπαίτιος και ποιος εφαρμόζει αυτές τις καταστροφικές πολιτικές για το περιβάλλον. Οι πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική που κατάκαψαν  χιλιάδες στρέμματα δάσους αλλά και ορισμένες κατοικίες, το ναυάγιο του  Αγία Ζώνη ΙΙ και την τεράστια οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό αλλά και ακόμα οι πρόσφατες πλημμύρες στη Δυτική Αττική  με τραγικό απολογισμό 24 ανθρωπινές ζωές και ανυπολόγιστες καταστροφές σε επιχειρήσεις και κατοικίες είναι παραδείγματα από το πρόσφατο παρελθόν που καταδεικνύουν  τον καπιταλισμό, το καπιταλιστικό κέρδος και την άναρχη  ανάπτυξή  του ως υπεύθυνο. Εδώ έρχεται και ο ρόλος της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  και οι πολιτικές και οι  κατευθύνσεις της Ε.Ε . της άρχουσας τάξης , του ΣΕΒ  που εφαρμόζει και υλοποιεί να στηρίξει την ανεξέλεγκτη δράση του κεφαλαίου και σε αυτό το πεδίο.
Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση ενώ στηρίζει μια τέτοια ανάπτυξη ρίχνει ¨κροκοδείλια δάκρυα¨ για το περιβάλλον και επιβάλλει περιβαλλοντολογικό τέλος μετακυλώντας με την πολιτική της τελικά στους εργαζόμενους τις δαπάνες για την προστασία τους περιβάλλοντος. Μία τέτοια περίπτωση είναι και η υποχρεωτική χρήση της βιοδιασπώμενης σακούλας που θα κοστίζουν αρχικά  3 λεπτά + ΦΠΑ ανά τεμάχιο και αργότερα με 7 λεπτά + ΦΠΑ ανά τεμάχιο. Η χρέωση αυτή θα συνιστά περιβαλλοντικό τέλος και θα πρέπει να τo αποδίδουμε αρχής γενομένης από τέλος Απριλίου 2018 όπου θα πρέπει να γίνει η πρώτη καταβολή προς την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) όπως γίνεται και με το ΦΠΑ.

 Μας αναγκάζει δηλαδή να επιβαρυνθεί ο εργαζόμενος που έρχεται να αγοράσει ψωμί  στα μαγαζιά μας για την οικογένεια του και να χρεώνεται και το κόστος της βιοδιασπώμενης σακούλας. Και εμείς με την σειρά μας να αποδίδουμε το τέλος στο κράτος! Ενώ μια δόκιμη λύση μπορεί να είναι το παραδοσιακό διχτάκι που θα δίνεται δωρεάν.

Συνάδελφοι όπως όλα τα ζητήματα που αφορούν την ζωή των εργαζομένων και απαιτούν λύση προς όφελός τους πρέπει να γίνουν αντικείμενο δικής τους πάλης. Εννοείται ότι και εμείς ως τμήμα των αυτοαπασχολούμενων, ανήκουμε και μπορούμε να διαμορφώσουμε την λαϊκή συμμαχία που στο στόχαστρο θα έχει την κάλυψη των αναγκών μας και την προστασία του περιβάλλοντος.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου