Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΑΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για φουρνος


Με το πέρας των εργασιών του 33ου Συνεδρίου της ΟΑΕ , διαπιστώνουμε ακόμη μια φορά  ότι για την Ομοσπονδία μας ¨ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ¨. Λες και δε είμαστε μέρος μιας κοινωνίας που βάλλεται  από παντού! Λες και οι εργαζόμενοι, οι αυταπασχολούμενοι, οι μικροί βιοτέχνες αρτοποιοί και τα άλλα λαϊκά στρώματα δε ¨βράζουν στο ζουμί τους¨ προσπαθώντας να τα βγάλουν πέρα και να αντιμετωπίσουν την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται  από μεριάς  κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε, θεσμών.   
 Λες  και δεν είναι ορατό ότι έρχεται νέος γύρος αντιλαϊκών μέτρων.
·        Νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές,
·         Νέα εμπόδια στην κήρυξη  απεργιών
·         Έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες, την πορεία της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου σε ιδιώτες.
 Λες και δεν γίνεται αντιληπτό ότι η  “δίκαιη ανάπτυξη” που διαφημίζει η κυβέρνηση, δεν αφορά τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς βιοτέχνες αρτοποιούς, τους εργαζόμενους, το λαό.  Αλλά αφορά μια χούφτα εφοπλιστές, βιομήχανους (εννοείται και του κλάδου μας), και τραπεζίτες.
Λες και δε αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση  δαπανώντας 2,4 δις για τη πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ, μπλέκει τον λαό μας όλο και πιο βαθιά σε επικίνδυνους στρατιωτικούς  σχεδιασμούς.
Λες και δε συνεχίζει η κυβέρνηση  με  θράσος να φορολογεί από το πρώτο ευρώ τους αυτοαπασχολούμενους, τους φουρνάρηδες της γειτονιάς και  να μην ορίζει αφορολόγητο όριο. Ενώ γυρίζει στα φόρουμ των  επιχειρηματικών ομίλων και τους τάζει φοροαπαλλαγές και φορολογικούς παραδείσους για να επενδύσουν, εντείνοντας τη φοροληστεία σε βάρος των  μικρών ΕΒΕ.
Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών  για πολλοστή φορά ανέδειξε τα ζητήματα, κατέδειξε τους υπαίτιους προσπάθησε να προσανατολίσει το συνέδριο στην χάραξη μιας αγωνιστικής διεκδικητικής στρατηγικής στο κλάδο μας για την υπεράσπιση των συμφερόντων του μικρού βιοτέχνη αρτοποιού μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυταπασχολούμενους.
Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών μάλιστα κατέθεσε και ζήτησε να γίνει ψήφισμα του συνεδρίου μια σειρά από αιτήματα για ανακούφιση των συναδέλφων αρτοποιών.

ü Φτηνή ενέργεια ( ρεύμα- πετρέλαιο- αέριο ) για την παραγωγή ψωμιού.
ü  Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 €.
ü Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων στην πρώτη κατοικία.
ü Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στο βασικότερο λαϊκό  διατροφικό προϊόν το ψωμί.
ü Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων χρόνων και αναπλήρωση των απωλειών. Δημόσια και δωρεάν ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ, αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
ü Επαναφορά  του Τ.Ε.Α.Α. στα χέρια μας.
ü Να αναγνωριστεί το επάγγελμα του αρτοποιού σαν βαρύ και ανθυγιεινό.
ü Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων.
ü Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
ü Συνταξιοδότηση όλων των αυτοαπασχολούμενων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.
ü Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κλπ, για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρηση τους.
ü Κατάργηση του ΚΕΑΟ για τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων για την ατομική τους ασφάλιση.
ü Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα έτη. Πάγωμα όλων των χρεών και των ρυθμίσεων  για όσο διάστημα παραμένει άνεργος.
ü Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα. Οριστικά και αμετάκλητα να γίνει σκοπός του συνδικαλιστικού κινήματος η προστασία της κυριακάτικής αργίας.


Δυστυχώς η Ομοσπονδία μας ακολουθώντας την πάγια τακτική  της να μην διεκδικεί τίποτα  προς όφελος του μικρού βιοτέχνη αρτοποιού δεν υιοθέτησε το  ψήφισμα που πρότεινε η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών . Απορούμε πραγματικά για ποιανού το συμφέρον λειτουργεί η ομοσπονδία μας. Σίγουρα όμως όχι για το δικό μας.
Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο αν και με μειωμένη δύναμη  η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών θα εξακολουθήσει να παλεύει  και να οργανώνει τον αγώνα τον αρτοποιών σε αγωνιστικό προσανατολισμό για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων μας αφορούν.
Κλειδί στην προσπάθεια αυτή είναι η διεξαγωγή συμπερασμάτων από του συναδέλφους ώστε να μπουν στην άκρη λογικές που επιβάλλει η συμβιβασμένη ηγεσία του κλάδου. Λογικές που λένε να βάλουμε πλάτη να περνάνε ολοένα και πιο βάρβαρα μέτρα για την κερδοφορία του κεφαλαίου και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.  
                                        ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου