Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΘΗΝΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
Πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Νοέμβρη η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ.
Η πλειοψηφία της διοίκησης για μια ακόμα φορά, αρκέστηκε στην περιγραφή της κατάστασης της οικονομίας. Μια περιγραφή που τίποτα δεν προσφέρει στους αυτοαπασχολούμενους, αφού δεν κατονομάζει τις αιτίες των προβλημάτων τους και δεν συνεισφέρει  στην αγωνιστική διεκδίκηση. Μάλιστα, η σταδιακή επιστροφή στην «κανονικότητα» που διαπιστώνει το τελευταίο διάστημα, συμβάλει σε αυταπάτες ότι είναι δυνατή η επάνοδος στις προ κρίσης συνθήκες. Με την στάση της διευκολύνει την κυβέρνηση και ουσιαστικά στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δίνοντας βοήθεια να περνούν τα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς αντιστάσεις.
Για μια ακόμα φορά επιστρατεύει το Ινστιτούτο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, για να προσδώσει επιστημονικό άλλοθι στην τακτική της. Με οποιονδήποτε επιστημονικό μανδύα, όμως, η τακτική της πλειοψηφίας παραμένει η ίδια. Αντικειμενικά εκπροσωπεί τα συμφέροντα μιας μικρής μειοψηφίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων, χρήσιμων στα μονοπώλια στον ρόλο του δορυφόρου, μακριά από τις αγωνίες και τις ανάγκες των εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων. Αυτό αποδεικνύεται από τις θέσεις της και τη τακτική της όλα τα προηγούμενα χρόνια.
  • Προωθεί την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα, την εξωστρέφεια, που ταιριάζουν γάντι στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αυτήν την κατεύθυνση βρίσκονται οι συστάδες επιχειρήσεων που στηρίζει.
  • Δίνει άλλοθι στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων. Γι αυτό επιζητά συνεχώς δόσεις στο διηνεκές για τα χρέη των αυτοαπασχολουμένων, χωρίς να αγγίζει τις αιτίες που τα δημιούργησαν.
  • Σπέρνει αυταπάτες για την δυνατότητες των αυτοαπασχολουμένων να έχουν μερτικό στην οποιαδήποτε καπιταλιστική ανάπτυξη. Αυτήν την κατεύθυνση υπηρετούν οι συζητήσεις με την κυβέρνηση, για την δημιουργία «αναπτυξιακής» τράπεζας στο μοντέλο των χρεοκοπημένων συνεταιριστικών τραπεζών.
Κυρίως όμως, ο προσανατολισμός της πλειοψηφίας της ΓΣΕΒΕΕ, αποκαλύπτεται από την στάση της απέναντι τους αγώνες. Δεν θέλει και δεν έχει στον προσανατολισμό της την συλλογική πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης. Γι αυτό πιάνει πρόθυμα στασίδι στους ποικιλώνυμους «κοινωνικούς διαλόγους». Όσες φορές, κάτω από την πίεση των αγωνιστικών διαθέσεων, προκήρυξε κινητοποιήσεις, δεν πήρε μέτρα για την στήριξη τους. Αντίθετα με την στάση της έβαλε εμπόδια στην ανάπτυξη τους.
Αυτή η τακτική είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Για αυτό απέρριψαν την πρόταση της Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης για οργάνωση κινητοποίησης ενάντια στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.
Η κατάσταση που βιώνουν έχει αιτίες και υπεύθυνους. Είναι η αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν και συνεχίζουν στην ίδια ρότα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, είναι η οικονομική κρίση και η μονοπώληση που πολλαπλασιάζει τα λουκέτα, είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιδεινώνει τα προβλήματα.
Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι:
·         Με ένα βουνό από χρέη, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς που επιταχύνονται.
·         Με τα μονοπώλια που διεισδύουν σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιούνται μικροεπιχειρήσεις και αρπάζουν το φιλέτο της αγοράς .
·         Με καρατομημένα δικαιώματα στην δημόσια υγεία και την παιδεία, με ψαλίδισμα του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.
·         Οι συνταξιούχοι να υποχρεώνονται να επιβιώσουν με ψίχουλα.
Αυτές οι θέσεις, που αντανακλούν τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων, μπορούν να βρουν δικαίωση μόνο μέσα στην αντιμονοπωλιακή πάλη στο πλάι της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Απαιτούν σωματεία μαζικά, προπύργια αγώνων, ομοσπονδίες πρωτοπόρες στην οργάνωση της συλλογικής πάλης.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα.
Να συσπειρωθούν στα σωματεία και τις ομοσπονδίες τους.
Να στηρίξουν το αγωνιστικό- διεκδικητικό πλαίσιο πάλης της ΠΑΣΕΒΕ.
Να συμβάλουν στη αγωνιστική προοπτική του συνδικαλιστικού κινήματος.

Να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου