Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΣΕΒΕ: Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη και ώρα 18.30 στο Πασαλιμάνι στον Πειραιά


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΑποτέλεσμα εικόνας για ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ
“Πύλη εισόδου”, “παγκόσμιος κόμβος εμπορίου”, είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για το λιμάνι του Πειραιά. Πλέον η λαϊκή οικογένεια, ολόκληρης της Αττικής, έρχεται αντιμέτωπη με τη “μαύρη θάλασσα” της ανάπτυξης,  που οραματίζεται η κυβέρνηση. Στη τσακισμένη, από τα μνημόνια και τα μέτρα λαϊκή οικογένεια, που στη πλειοψηφία της, δεν κατάφερε να πάει διακοπές, της στερούν ακόμα και το μπάνιο της στην Αττική, το περίπατο της, τη θάλασσα της, το φυσικό πλούτο της.
Τα λόγια τα μεγάλα της κυβέρνησης για το λιμάνι, τα πήρε και τα σήκωσε το μαζούτ και το πετρέλαιο, από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ” , που κατέκλυσε το Σαρωνικό.
Αποκαλύφθηκε μέσα από αυτή τη τεράστια βιολογική καταστροφή, ποια συμφέροντα εκπροσωπεί η κυβέρνηση.
Για να προφυλάξει τα κέρδη των εφοπλιστών, περιφρονεί επιδεικτικά τους κανόνες ασφαλείας και αξιοπλοΐας των πλοίων, την ανάγκη για ασφαλή πρόσβαση του λαού στη θάλασσα. Δίνουν άδειες αξιοπλοΐας σε σαπάκια, δεν κάνουν ελέγχους. Με τις ευλογίες και όλες τις απαραίτητες άδειες, με ανύπαρκτες υποδομές για πρόληψη και αποφυγή καταστροφών, η κυβέρνηση επιτρέπει σε υπέργηρα και ακατάλληλα πλοία, που μπορούν να γίνουν νεκροταφεία για ναυτεργάτες και επιβάτες, να σαλπάρουν ελεύθερα, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος. Αυτή η κυβέρνηση όπως και όλες οι προηγούμενες, εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των  εφοπλιστών, των μονοπωλίων, που συνεχίζουν να κερδοφορούν σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων
Η μόλυνση δημιούργησε σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων.
Πολύ σοβαρές επιπτώσεις επίσης στους ελεύθερους επαγγελματίες,    στον κλάδο του επισιτισμού - τουρισμού καθώς και                                στους ψαράδες της περιοχής
Το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου, αποδεικνύει ότι τα κέρδη των επιχειρηματιών έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τη προστασία της ζωής και της ασφάλειας των λαϊκών στρωμάτων, με τη προστασία του περιβάλλοντος. Αποδεικνύεται με τραγικό τρόπο ότι η ανάπτυξη των μονοπωλίων και τα κέρδη τους, είτε αφορά καύσιμα είτε μεταφορές είτε την αξιοποίηση του λιμανιού, είναι συνυφασμένη με την κερδοφορία και την ασυδοσία τους, δεν χωράει προστασία των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ.
Αποδεικνύεται επίσης για άλλη μια φορά ότι η καταστροφή του περιβάλλοντος πάει χέρι- χέρι με τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.
Για το έγκλημα στο Σαρωνικό υπάρχει ένοχος:
Είναι οι εφοπλιστές και η κυβέρνησή τους.
Καλούμε τους ελεύθερους επαγγελματίες και μικρούς εμπόρους, που θίχτηκαν από τη καταστροφή, να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να ενωθούν συλλογικά και αγωνιστικά σε επιτροπές αγώνα, αξιοποιώντας την αλληλεγγύη των συναδέλφων σε όλη την Αττική, να διεκδικήσουν:
Ø  Εξάμηνη αναστολή, χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα, των υποχρεώσεών τους προς τις τράπεζες, εφορία, ΔΕΗ και για τις ατομικές ασφαλιστικές εισφορές.
Ø  Να μην χαθούν οι ρυθμίσεις σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους, να δοθεί εξάμηνη απαλλαγή από τις δόσεις.
Ø  Απαλλαγή από δημοτικά τέλη και φόρους για έξι μήνες στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί.
Ø  Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας.
Ø  Αναστολή των κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κλπ.
Ø  Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους αλιείς που επλήγησαν, για την απώλεια εισοδήματος και για τις ζημιές και τις επιβαρύνσεις στα αλιευτικά σκάφη και τα μέσα εργασίας τους.

Καλούμε τα σωματεία και τις ενώσεις της Αττικής, όλους τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους να δώσουμε αγωνιστικό παρόν την
Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη και ώρα 18.30 στο Πασαλιμάνι στον Πειραιά
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ                 (απέναντι από ΗΣΑΠ Πειραιά) στις 6μμ
Το έγκλημα της ρύπανσης του Σαρωνικού, η ασυδοσία των εφοπλιστών και οι συνέπειες στους χιλιάδες συναδέλφους μας αφορά όλους.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Ενάντια στο έγκλημα στο Σαρωνικό και την             κυβερνητική πολιτική που το επέτρεψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου