Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ
www.artopoioi.blogspot.com
ΑΘΗΝΑ 02/02/2017
Φωτογραφία του χρήστη Αγωνιστικη Κινηση Αρτοποιων. 
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ  ΕΚΛΟΓΩΝ
ΣΑΑΠΠ 2017


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ


Συνάδελφοι ,
Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών πιστή στα ήθη και τις αξίες που πρέπει να διακατέχει ένα υγιές συνδικαλιστικό κίνημα δίνει το δυναμικό παρόν και στις επικείμενες εκλογές της ΣΑΑΠΠ δηλώνοντας και διακηρύσσοντας τα κάτωθι :


Η κατάσταση για τους μικρούς βιοτέχνες αρτοποιούς είναι πλέον αφόρητη.
·        Η μείωση του τζίρου συνεχίζεται

·        Tα χρέη διογκώνονται και οδηγούν την μεγάλη πλειοψηφία από εμάς στο κλείσιμο και την ανεργία.

·        Πάνω από τους μισούς ασφαλισμένους χρωστάνε  στον ΟΑΕΕ, ενώ όλο και περισσότεροι αρτοποιοί χάνουν το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω χρεών, όσο και το δικαίωμα στην συνταξιοδότηση.

·        Η εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος, με την κατάργηση του αφορολόγητου και 26% φορολογία από το πρώτο Ευρώ, μαζί με τα υπόλοιπα φορολογικά χαράτσια και το ΕΝΦΙΑ που ήρθε είναι για πολλούς η χαριστική βολή.

Δεν συμμεριζόμαστε το κλίμα ευφορίας  που καλλιεργεί η κυβέρνηση για τα ματωμένα πλεονάσματα και το μοίρασμα πενταροδεκάρων στους συνταξιούχους. Ούτε για το κλείσιμο της αξιολόγησης και τις διαπραγματεύσεις που πάντα μας κάνουν πιο φτωχούς, αλλά που πάντα  πανηγυρικά ανακοινώνει Δεν αφορούν οι πανηγυρισμοί αυτοί εμάς τους χιλιάδες μικρούς αρτοποιούς που υποφέρουμε. Αφορούν τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους των τροφίμων και των εμπορικών αλυσίδων.

Οι εκατοντάδες ανασφάλιστοι αρτοποιοί αυτό που βλέπουμε είναι η ενεργοποίηση του ΚΕΑΟ ( Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών  ), τα Ατομικά Ειδοποιητήρια που στέλνει  σε όσους χρωστούν  και την ενεργοποίηση των κατασχέσεων.

Η επίθεση αυτή που δεχόμαστε σήμερα, αλλά και όλο το προηγούμενο διάστημα με το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς έχει να κάνει με την επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου να βρει διέξοδο και να εξασφαλίσει το μέγιστο ποσοστό του κέρδους του.

Το μεγάλο κεφάλαιο στο δικό μας κλάδο, στοχεύει με την άρση των περιορισμών και στην βιομηχανοποιημένη κατεψυγμένη ζύμη στο να διαθέτει ψωμί παντού,  αρτοποιεία και φούρνοι πια ονομάζονται μαγαζιά σε λίγα τετραγωνικά όπου ο καταναλωτής δεν θα γνωρίζει αν προμηθεύεται φρέσκο η κατεψυγμένο ψωμί έτσι ώστε να οδηγηθεί η βιοτεχνική αρτοποιία σε ασφυκτικό κλοιό αφού δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό βουτηγμένη στην άγρια φορολογία, στην ακριβότερη ενέργεια, στις ακριβότερες πρώτες ύλες και στα πιο αξιοπρεπή μεροκάματα που δίνει σήμερα.

 Μία ασφυξία που θα την οδηγήσει είτε στο κλείσιμο είτε στο να οδηγηθεί και αυτή στην κατεψυγμένη ζύμη, πιο ακριβή όμως από το σημείο πώλησης του αρτοβιομήχανου είτε μέσα στα σούπερ μάρκετ , είτε στα σημεία πώλησης του έξω ή και shop in shop. Φυσικά όταν πια θα ελέγχεται η αγορά από λίγους τότε θα αλλάξουν και οι διαπραγματευτικοί όροι προς τους αγρότες για την Α΄ ύλη  το στάρι το οποίο όταν δεν θα βολεύει η εγχώρια τιμή του θα υπάρχει ο εκβιασμός της αθρόας εισαγωγής. Έχουμε πια την πείρα αυτή ώστε αναδεικνύουμε τις πρακτικές τους, να τις καταγγείλουμε. Το συμφέρον του μικρού αρτοποιού δεν βρίσκεται δίπλα τους αλλά απέναντί τους.

Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών πάμπολλες φορές έχει καταδείξει ποιός ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση. Τις  πολιτικές που απορρέουν από την Ε.Ε και υλοποιούνται κατά γράμμα από τις Ελληνικές κυβερνήσεις - συγκυβερνήσεις  προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και των μεγάλων αλυσίδων που δραστηριοποιούνται και  στον κλάδο μας.
Έχει ξεσκεπάσει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και έχει με τις δυνάμεις της προετοιμάσει τους συναδέλφους αρτοποιούς για το ποιά πρέπει να είναι η στάση τους απέναντι σε αυτές τις πολιτικές. Έχει δείξει το δρόμο του αγώνα σε συμμαχία με άλλα κοινωνικά στρώματα τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τις γυναίκες, τους νέους . Έχει διαθέσει τις δυνάμεις της σε αυτή την κατεύθυνση συμμετέχοντας και σε κινητοποιήσεις κεντρικές με αυτό τον προσανατολισμό.

Το κίνημα των αρτοποιών με αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, που σ΄ αυτό έχουν θέση και συμφέρον να μπουν και να παλέψουν οι μικροί βιοτέχνες αρτοποιοί αυτοί  που καθημερινά παλεύουν για την επιβίωση μέσα από τα μαγαζιά τους, τους φούρνους της γειτονιάς,  όπως το εκφράζει η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών, στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί πρέπει να μπει μπροστά.

Πρέπει να βρεθεί σε ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, τις αλυσίδες, τους βιομηχάνους που έχουν στόχο την καταστροφή μας πετώντας μας έξω  από την αγορά προς όφελός τους. Να οργανώσει τον αγώνα, να καλέσει πλατιά τους συναδέλφους να το ενισχύσουν τη μόνη προοπτική που υπάρχει, την διαμόρφωση μιας ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας μαζί με τους άλλους αυτοαπασχολούμενους μέσω της ΠΑΣΕΒΕ, μαζί με τους εργάτες , τους νέους, τις  γυναίκες που μπορεί να βάλει φρένο στην επίθεση των μονοπωλίων, Ε.Ε. και κυβέρνησης.

Η Ομοσπονδία μας, το κάθε σωματείο μας ο κάθε συνδικαλιστής να πάρει την  ευθύνη που του αναλογεί. Να οργανώσουμε τη  δράση του αντιμονοπωλιακού κινήματος στον κλάδο μας ενάντια στην πολιτική Μονοπωλίων - Ε.Ε - Κυβέρνησης που μας εξοντώνει. Αντίθετα από την μέχρι σήμερα στάση της ηγεσίας της ΣΑΑΠΠ.

Στα πλαίσια αυτά και με αφορμή τις επικείμενες εκλογές της ΣΑΑΠΠ,  η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών καλεί  τους συναδέλφους  που δεν έχουν κανένα κέρδος ή όφελος από το να στηρίζουν συμβιβασμένες ηγεσίες, όπως φαίνεται από την μέχρι σήμερα στάση της συντεχνίας μας, να στηρίξει το ψηφοδέλτιο μας, τόσο με την ενεργή παρουσία μέσα σ΄ αυτό όσο και στην στήριξη με την ψήφο του.


ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΜΕΣΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ
          

ΚΛΑΔΙΚΑ
·        Να αναγνωριστεί το επάγγελμα του αρτοποιού σαν βαρύ και ανθυγιεινό.
·        Εξυγίανση κυκλώματος στάρι - αλεύρι- ψωμί χωρίς μεσάζοντες.
·        Προγράμματα χρηματοδότησης που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες του Έλληνα αρτοποιού.
·        Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
·        Ξεκαθάρισμα αμιγών πρατηρίων από τα μικτά καταστήματα.
·        Επιστροφή του επικουρικού ταμείου στα χέρια μας.
·        Φτηνή ενέργεια ( ρεύμα- πετρέλαιο- αέριο ) για την παραγωγή ψωμιού.
·        Κατάργηση του ΦΠΑ στο βασικό διατροφικό προϊόν της λαϊκής οικογένειας το ψωμί.
·        Επίδομα ανεργίας για τους αρτοποιούς και όλους τους αυτοαπασχολούμενους που αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους χωρίς προϋποθέσεις.
·        Όχι στην λεγόμενη "απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων" που παραδίδει ολόκληρους κλάδους της οικονομίας όπως ο δικός μας στο μεγάλο κεφάλαιο
·        Κατοχύρωση της επαγγελματικής στέγης πέρα από τα 12 έτη. 
·        Επιστροφή του ονόματος φούρνος-αρτοποιείο στο βιοτεχνικό-αρτοποιείο.
·        Τα βιοτεχνικά αρτοποιεία να λογίζονται ως βιοτεχνικοί χώροι και όχι ως επαγγελματικοί όπως ισχύει σήμερα.
        

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
·        Κατάργηση του νόμου 4110/2013 ( κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο Ευρώ ).
·        Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
·        20.000 Ευρώ αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000 Ευρώ για κάθε παιδί. 
·        Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45% .
·        Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ, στα είδη διατροφής όπως στο ψωμί, την εκπαίδευση, την υγεία, και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευση και τηλεπικοινωνίας.
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
·        Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων.
·        Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύθηκαν με τη ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η καταβολή των συντάξεων, με βάση τα κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού. Οι συνταξιούχοι πλήρωσαν τις εισφορές τους
·        Κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει το ταμείο από το σημερινό αδιέξοδο.

·        Συνταξιοδότηση όλων των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους.

·        Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώς με προοπτική την παραπέρα μείωση τους.
·        Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30 %, χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
·        Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30 %, χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών δικαιωμάτων
·        Διαχωρισμός των κλάδων σύνταξης και υγείας του ΟΑΕΕ με διαχωρισμό των αντίστοιχων εισφορών. Μείωση της εισφοράς για την υγεία κατά 50% , με προοπτική την κατάργησή της.
·        Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων υγείας ανεξάρτητα χρεών.


ΧΡΕΗ
·        Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην  ξεπερνούν συνολικά το 10%του διαθέσιμου εισοδήματος.
·        Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας. Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ.
·        Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Ανατολή των κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κλπ , για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρησή  τους.   
        

ΑΝΕΡΓΟΙ
·        Επίδομα ανεργίας στα 600 Ευρώ και πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, για κάθε αυτοαπασχολούμενο που κλείνει το μαγαζί του, χωρίς εξαιρέσεις, μέχρι να βρει νέα εργασία.
·        Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα έτη. Πάγωμα όλων των χρεών και των ρυθμίσεων, για όσο διάστημα παραμένει άνεργος. 
           

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
·        Κατάργηση των νόμων(4177/8/8/2013 και 4254 /7/4/2014) για την αποκαλούμενη "απελευθέρωση  των επαγγελμάτων " , που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους και συνάμα αρτοποιούς.


 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ  ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ

19/20-02-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου