Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ                                               Φωτογραφία του Συντεχνία Αρτοποιών Αθήνας.
Οι συνάδελφοι της Αγωνιστικής Κίνησης θέλουμε να στείλουμε τις πιο εγκάρδιες ευχές μας στο σύνολο των συναδέλφων μας για τις γιορτές που έρχονται. Καλά Χριστούγεννα και Καλή χρονιά να έχουμε όλοι μας. Καλές δουλειές και προπάντων υγεία για τις οικογένειές μας και τον κόσμο όλο.
Μες στο κλίμα των ημερών, μες στην καλή χαρά έχουμε και τα πανηγύρια της ΟΑΕ για τον παραδοσιακό άρτο. Για το θέμα αυτό τοποθετηθήκαμε με την ανακοίνωση μας, μια ανακοίνωση που μας καλύπτει 100% όπως εξελίσσονται τα πράγματα. Παρόλα αυτά διαβάζοντας το ρεπορτάζ της εφημερίδας του κλάδου μας για το θέμα αυτό στην συνεδρίαση του  Δ.Σ. της ΟΑΕ , θέλαμε να αφήσουμε κάποια σχόλια μέσα σε όλα που γράφτηκαν ή και ειπώθηκαν εκεί.
Σχόλιο  πρώτο. Διαβάσαμε την επικοινωνία του βουλευτή Θεσσαλονίκης Κ. Τριανατφυλλίδη όπου η πρόεδρος Θεσσαλονίκης Κ. Κουκουμέρια τον διαβεβαίωσε ότι " η διάταξη που μας αφορούσε αποκαθιστά προηγούμενες αδικίες εις βάρος των αρτοποιών". Θεωρούμε ότι καμία αποκατάσταση της αδικίας δεν έγινε, άτοπη η συγκεκριμένη τοποθέτηση, απλά χρυσώθηκε το χάπι για την αρπαγή που έγινε στον όρο "φούρνος - αρτοποιείο". Κάτι που έγινε και με τις ευλογίες της ΟΑΕ. Ευχαριστούμε την Κ. Κουκουμέρια που συνέβαλε και αυτή στο να νομιμοποιηθεί αυτή η κλοπή και με την συγκατάθεση των αρτοποιών. Πιστεύουμε για την τηλεφωνική παρέμβαση  αυτή που έκανε μέσα στην επιτροπή είχε την συγκατάθεσή της γενικής συνέλευσης του σωματείου της έτσι ώστε να πάρει αυτή την πρωτοβουλία, αντιθέτως από την Αθήνα, όπως την κατηγόρησε η ίδια. Να εξηγήσουμε καμία αποκατάσταση αδικίας δεν έγινε, αφού αποκατάσταση αδικίας σημαίνει ότι δικαίως πια ονομάζονται φούρνοι όλοι οι άλλοι εκτός εμάς.
Σχόλιο δεύτερο. Είδαμε τον Αντιπρόεδρο της ΟΑΕ Κ. Ι. Μάνο να υπερασπίζει την συγκεκριμένη διάταξη μέσα στην επιτροπή της βουλής με νύχια και δόντια για λογαριασμό του Δ.Σ. της ΟΑΕ. Διαβάσαμε από την άλλη την ανακοίνωση του ΒΕΑ . Σύμβουλος  ο Κ. Ιωάννης Μάνος του συνδυασμού του Προέδρου Κ. Ραβάνη. Εκεί υπάρχει άλλη στάση. Ενάντια στην συγκεκριμένη διάταξη. Εδώ εμείς χάνουμε τα λόγια μας, καλό είναι όταν  απευθυνόμαστε στον Κύριο Μάνο  να διευκρινίζετε με ποια ιδιότητα μας τοποθετείται.
Σχόλια τρίτο. Κόντρα ΟΑΕ -ΣΑΑΠΠ. Απαράδεκτο αυτό που έγινε μέσα στο συμβούλιο με ευθύνη και των δύο πλευρών. Αποπροσανατολίστηκε τελείως η κουβέντα, η ώρα πέρασε τελείως ανούσια, χάθηκε κάθε έννοια Διοικητικού Συμβουλίου που υπερασπίζεται τον κλάδο. Δεν συζητήθηκε καν η δεινή  κατάσταση που έχουμε περιέλθει χιλιάδες συνάδελφοι ανά την Ελλάδα. Με χρέη, προβλήματα, αναδουλειά, ανασφάλεια και χίλια μύρια προβλήματα. Με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης της ΟΑΕ  και της ΣΑΑΠΠ όλο αυτό που τραβάει πολύ καιρό τώρα. Στις 8 Δεκέμβρη οργανώθηκαν απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα για την πολιτική που μας έχει οδηγήσει σε αυτά τα αποτελέσματα. Άγνωστες λέξεις για όλους μέσα στις διοικήσεις αυτές. Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών είχε στείλει κάλεσμα σε όλους όπως κάνει πάντα. Ψιλά γράμματα, αυτό που τους ενδιαφέρει μόνο είναι ποιος από τους δύο κάνει το περισσότερο ή λιγότερο κακό. Κύριοι απλά εκτίθεστε  με όλο αυτό που κάνετε σας διαμηνύουμε.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ - ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΥΓΕΊΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ


Υ.Γ : Η Κ. Κουκουμέρια με την σκληρή της επιστολή στο προηγούμενο φύλλο εξέφρασε τις απόψεις της για την ηγεσία της ΣΑΑΠΠ και τις κινήσεις της.  Σεβαστή η άποψή της ως ένα σημείο μπορεί να μας βρίσκει  και σύμφωνους. Αλλά αποπομπή της Αθήνας από την ΟΑΕ απέχει πολύ από την θεμιτή αντιπαράθεση. Δηλαδή από που θέλει να διώξει το σωματείο της Αθήνας η Κ.Κουκουμέρια; Από πού πηγάζει τόσο μένος έτσι ώστε να αποβάλλει 1500 αρτοποιεία από την οικογένεια των αρτοποιών; Στην βλακεία κάποιων όπως χαρακτηριστικά γράφει η ίδια; Ευχόμαστε να σκεφτεί ξανά αυτή την πρότασή της και να επανέλθει ξανά για το θέμα αυτό. Γιατί ΣΑΑΠΠ δεν είναι 10-12 άτομα που ψήφισαν άλλη ομοσπονδία, αλλά χιλιάδες μεροκαματιάρηδες αρτοποιών που μόνο δεν κοιμούνται πια μέσα στους φούρνους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου