Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλα τα μέτρα που ψηφίστηκαν ως τώρα από την κυβέρνηση, όπως και από τις προηγούμενες, η ασύλληπτη φορολογία από το 1ο ευρώ, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και το τσάκισμα των συντάξεων, η γενικευμένη ακρίβεια για τις οικογένειές μας, μας οδήγησαν συντεταγμένα, σε συνδυασμό με την κρίση, στην αναδουλειά, τα χρέη και τα λουκέτα. Μόνοι κερδισμένοι από τη δήθεν δίκαιη κατανομή των βαρών που υποσχόταν η κυβέρνηση, αποδείχτηκαν για μια ακόμα φορά οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα πολυκαταστήματα. Αυτοί συγκεντρώνουν μέρα με την ημέρα την αγορά, πάνω σε τσακισμένα μεροκάματα και δικαιώματα.
Ο νομοθετικός οργασμός της κυβέρνησης αυτήν την περίοδο επιβεβαιώνει ότι το κλείσιμο των διαπραγματεύσεων και της 2ης αξιολόγησης  φέρνει νέα δεινά στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά.
Τα 2 πολυνομοσχέδια που κατατέθηκαν και ψηφίστηκαν fast track αυτές τις μέρες αποτελούν νέο μεγάλο δώρο στα μονοπωλιακά συμφέροντα. Διευκολύνουν τη διείσδυσή τους στην αγορά, στο εμπόριο, τα πετρελαιοειδή, την τυποποίηση αγροτικών προϊόντων, στον κλάδο του  ψωμιού με την  τροποποίηση στην αρτοποιητική νομοθεσία και  την εισαγωγή του όρου           "παραδοσιακού άρτου - παραδοσιακού φούρνου" αφήνοντας έτσι ελεύθερο το πεδίο στην κατεψυγμένη ζύμη και σε αυτούς που την εκμεταλλεύονται, δηλαδή  το μεγάλο κεφάλαιο και τις μεγάλες αλυσίδες του κλάδου να δράσουν αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Την πρόσβασή τους στις δημόσιες συμβάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ρυθμίσεις για το νέο θεσμικό πλαίσιο άσκησης της οικονομικής δραστηριότητας, ΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΚΑΝ με ενθουσιασμό από των ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ.
Δεν είναι λίγες οι φορές που η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών βάζει αυτά τα ζητήματα. Αυτά δηλαδή που απασχολούν τους συναδέλφους. Τα βάζει στα όργανα του κλάδου από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία ως την Ομοσπονδία. Το ίδιο έκανε και στο συμβούλιο της ΟΑΕ στις 4/12, τίποτε δεν συζητήθηκε. Καλεί σε δράση και οργάνωση του αγώνα για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα αφανισμού μας. Όμως σε αυτά τα όργανα επικρατεί  ένας άλλος  προσανατολισμός και δεν είναι αυτός του αγώνα! Και ενώ τα προβλήματα γίνονται όλο και πιο σφιχτά  στο λαιμό μας, οι πλειοψηφίες σε αυτά ούτε  τα αναφέρουν! Πόσο μάλλον να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής σε απεργία και κινητοποιήσεις, όπως κάλεσε ξεκάθαρα η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους νέους, τους αγρότες, τους αυταπασχολούμενους, τις γυναίκες.
Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών καλεί όλους τους συναδέλφους να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια που μπαίνουν και από τις  συμβιβασμένες πλειοψηφίες στα ίδια τους τα σωματεία και να μπουν στο δρόμο του αγώνα.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΌΛΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016
ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου