Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για απεργια
Συνάδελφοι,
Για ακόμη μια φορά καλούν εμάς να βάλουμε πλάτη στην δήθεν ανάπτυξη που ευαγγελίζονται τόσα χρόνια. Ζητούν νέα συναίνεση μπροστά στα νέα μέτρα που έχουν προαποφασίσει. Δήθεν διαπραγματεύονται με τους θεσμούς επιβάλλοντας νέους φόρους, νέες μειώσεις στις συντάξεις , νέα αδιέξοδα. Πάνε να βγάλουν εκτός των ρυθμίσεων τον ελεύθερο επαγγελματία, αλλά και αυτές κενό γράμμα μπροστά στην καταιγίδα των μέτρων, των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων. Δεν τους φτάνουν όλα τα προηγούμενα μέτρα με την ασύλληπτη φορολογία από το πρώτο ευρώ, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και το τσάκισμα των συντάξεων, η γενικευμένη ακρίβεια στις οικογένειες μας  όπου μας οδήγησαν συντεταγμένα σε συνδυασμό με την κρίση, στην αναδουλειά, τα χρέη και τα λουκέτα. Μόνοι κερδισμένοι οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι μεγάλες αλυσίδες . Αυτοί συγκεντρώνουν της αγορά πάνω σε τσακισμένα μεροκάματα και δικαιώματα.
Συνδικαλιστικές ηγεσίες όπως αποτυπώνονται μέσα στον κλάδο μας  από ΟΑΕ , ΣΑΑΠΠ , ΣΑΝΘ και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία , με δράσεις ασπιρίνη στον καρκίνο ( γιορτούλες   και σηματάκια )μόνο αποπροσανατολισμό δημιουργούνε. Δήθεν σύγκρουση μεταξύ τους αντιγράφοντας στην ουσία όμως ο ένας τον άλλον αποκρύπτουν τα πραγματικά αίτια της κατάστασή μας  και αποφεύγοντας της πραγματική πολιτική σύγκρουση με όλα αυτά που οδηγούνε στον συμβιβασμό μας ως κλάδος. Δεν αντιμετωπίζουν τα καθημερινά μας αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι μικροί βιοτέχνες αρτοποιοί. Με την στάση τους, υπονομεύουν ανοικτά του αγώνες. Δίνουν χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση που αναζητά την συναίνεση από τα λαϊκά στρώματα μπροστά στα νέα μέτρα που ετοιμάζει. Ο μόνος δρόμος που απομένει είναι αυτός του μαζικού αγώνα. Όλες οι άλλες " άμεσες " , " ρεαλιστικές " λύσεις δοκιμάστηκαν και χρεοκόπησαν . Ο μόνος δρόμος είναι αυτός της αντίστασης με τα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα που συνθλίβονται απέναντι στο μέτωπο ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ.
Στις 8 Δεκέμβρη κηρύσσουμε απεργία, κλείνουμε τα μαγαζιά μας. Βγαίνουμε στο δρόμο! Αρκετά ματώσαμε! αρκετά πληρώσαμε!
Διεκδικούμε άμεσα μέτρα ανακούφισης των χιλιάδων συναδέλφων μας. Οι ανάγκες των οικογενειών μας δεν μπορούν να μπαίνουν στο κρεβάτι του Προκρούστη ανάλογα με τις απαιτήσεις των μονοπωλίων.
   Διεκδικούμε
·         Άμεση ένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο. Αύξησή του στις 20.000, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
·         Κάτω οι φόροι. Να καταργηθούν οι ληστρικοί φορολογικοί νόμοι και τα χαράτσια. Να πληρώσει εδώ και τώρα το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων προοδευτικά στο 45%.
·         Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις και οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού και στέγης. Άμεση διαγραφή τμήματος των χρεών, τόκων και προσαυξήσεων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους τους α/α.
·         Δωρεάν υγεία-πρόνοια, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά πληρωμή για τις υπηρεσίες υγείας.
·         Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Άμεση ανάκληση των βαρύτατων απωλειών των προηγούμενων χρόνων και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα και τα τελευταία χρόνια.

Καλούμε πρωτοβάθμια σωματεία και ΟΑΕ να κάνουν το ένα βήμα παραπέρα συμμετέχοντας στην απεργία και όχι υπονομεύοντας την, όπως κάνανε πολλάκις στο παρελθόν.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου