Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συµβόλαια 21 λεπτά στο σκληρό σιτάρι από τη Barilla Hellas

Την πρόθεσή της να στηρίξει την τιµή στο σκληρό σιτάρι υψηλής ποιότητας δηλώνει η Barilla Hellas διά στόµατος του υπευθύνου αγοράς πρώτων υλών Κώστα Θεοχαρίδη, ανακοινώνοντας τα σύµβολαια της νέας περιόδου µε την ποικιλία SVEVO.

Εκτός λοιπόν από το πριµ ποιότητας, οι συµφωνίες περιλαµβάνουν φέτος ελάχιστη εγγυηµένη τιµή τα 20 λεπτά / κιλό για σιτάρι ποικιλίας SVEVO µε 13,5% πρωτεΐνη και άνω και ελάχιστη εγγυηµένη τιµή τα 21 λεπτά / κιλό για σιτάρι της ποικιλίας SVEVO µε 14,0 % πρωτεΐνη και άνω.
Όπως σηµειώνεται από τον κ. Θεοχαρίδη, η Barilla Hellas, η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που ανέλαβε την πρωτοβουλία να αναπτύξει το πρωτοποριακό πρόγραµµα Συµβολαιακής Γεωργίας στην καλλιέργεια σκληρού σίτου ήδη από το 2002, σήµερα στον 14ο χρόνο έφτασε να καλύπτει 60 χιλιάδες στρέµµατα σε όλη την Ελλάδα προσφέροντας στους συνεργαζόµενους αγρότες σηµαντικά οφέλη για την παραγωγή τους τόσο σε επίπεδο τεχνογνωσίας, όσο και σε επίπεδο εσόδων, αφού εξασφαλίζουν την πώληση του προϊόντος τους σε υψηλότερες τιµές σε σχέση µε την αγορά.

Στο δρόµο της Συµβολαιακής
Με την πρωτοβουλία Συµβολαιακής Γεωργίας, σύµφωνα µε τον κ. Θεοχαρίδη, στην καλλιέργεια σκληρού σίτου, η Barilla Hellas άνοιξε το δρόµο για τη συζήτηση αλλά και την υλοποίηση και άλλων προγραµµάτων συµβολαιακής που σήµερα ακολουθούν και άλλες εταιρείες στο χώρο της βιοµηχανίας αλεύρων και ζυµαρικών. «Πιστεύουµε ότι µε τη δυναµική των παραγωγών και την τεχνογνωσία των Γεωπόνων και Γεωτεχνικών της κάθε περιοχής, και ιδιαίτερα των συνεργατών της Barilla, που µπορούν να τους καθοδηγήσουν στη σωστή µεθοδολογία καλλιέργειας, (λίπανση, φυτοπροστασία κ.λπ.), η ποιότητα του ελληνικού σκληρού µπορεί να βελτιωθεί αρκετά έτσι ώστε το προϊόν να διεκδικεί καλύτερες τιµές στην εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά», καταλήγει ο κ. Θεοχαρίδης.

Υποστήριξη και από διαδικτυακή πλατφόρµα 
Οι συµµετέχοντες αγρότες έχουν στενή συνεργασία και επιστηµονική υποστήριξη σε όλα τα στάδια της παραγωγής, που µεταξύ άλλων περιλαµβάνει τεχνική βοήθεια µε το «Εγχειρίδιο Καλλιέργειας σκληρού σίτου» της Barilla και τον «∆εκάλογο Βιώσιµης καλλιέργειας σκληρού σίτου» µε την αιγίδα της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας. Από το 2015 προστέθηκε και η γεωτεχνική υποστήριξη µε την διαδικτυακή πλατφόρµα GranoDuro.net.

Στα 25 έως 35 λεπτά τα τελευταία χρόνια 
Όσον αφορά στην αγορά, οι τιµές του σκληρού σίτου κυµαίνονταν τα τελευταία χρόνια από 25 έως 35 λεπτά, σε επίπεδα δηλαδή αρκετά ικανοποιητικά αν λάβουµε υπόψη το κόστος παραγωγής. Τη χρονιά που διανύουµε όµως οι τιµές αγγίξαν τα ιστορικά χαµηλά επίπεδα των 16-18 λεπτών, γεγονός που φέρνει σε δυσµενή θέση τους παραγωγούς, οι οποίοι αντιµετωπίζουν τις δύσκολες συνθήκες παραγωγής, µε αποτέλεσµα να βλέπουµε αρνητικό αντίκτυπο και στην ποιότητα του προϊόντος.

 ΠΗΓΗ : www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου