Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΛΕΜΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 7 μ.μ.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 6:30 ΚΑΝΙΓΓΟΣ
Συνάδελφοι,
 Αυτοαπασχολούμενοι, Έμποροι, Βιοτέχνες, Επαγγελματίες, Συνταξιούχοι         
            Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πριν στεγνώσει το μελάνι των αντιλαϊκών νόμων που ψήφισε το προηγούμενο διάστημα ετοιμάζει νέα επίθεση στα δικαιώματά μας στο όνομα των προαπαιτούμενων και της δεύτερης αξιολόγησης. Δεν αφήνουν τίποτε όρθιο προκειμένου να ανακάμψουν τα κέρδη των λίγων

  • Η πλειοψηφία των βιοπαλαιστών που βλέπουμε καθημερινά τον τζίρο να πέφτει, τα χρέη και τα έξοδα να γιγαντώνονται
  • Που βλέπουμε το μεροκάματο πολλές μέρες του μήνα να είναι ανύπαρκτο
  • Οι χιλιάδες συνάδελφοι που απειλούνται με κατασχέσεις σπιτιών και λογαριασμών για τα ληξιπρόθεσμα χρέη
  • Οι χιλιάδες συνταξιούχοι που βλέπουν τη σύνταξη να εξανεμίζεται
ΛΕΜΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ
ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Οι κούφιες υποσχέσεις της κυβέρνησης για ίση κατανομή των βαρών και δίκαιη ανάπτυξη είναι προκλητικές. Την ώρα που τσακίζουν το εισόδημά  και τις συντάξεις μας, που εξαπολύουν νέο φοροκυνηγητό στους αυτοαπασχολούμενους με παλιούς και νέους μηχανισμούς είσπραξης, που παραδίδουν τη λαϊκή κατοικία, την υγεία, την παιδεία στα κοράκια που καραδοκούν, πάει πολύ να το παίζουν υπερασπιστές των αδυνάτων.
Η πολιτική τους δοκιμάστηκε. Η ανάπτυξή τους πατάει πάνω στα συντρίμμια μας, πάνω στη δική μας φοροαφαίμαξη, πάνω στον αυξημένο ΦΠΑ, στον ΕΝΦΙΑ, στα δεκάδες φοροχαράτσια, στο τσάκισμα των κοινωνικών παροχών. Η ανάπτυξη τους προϋποθέτει το κλείσιμο χιλιάδων μικρομάγαζων και όσοι αντέξουμε θα είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε με εξοντωτικά ωράρια, με μόνιμο άγχος, με απίστευτη δυσκολία, με κουτσουρεμένα μεροκάματα.
Είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των αναγκών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στην ανάκαμψη των κερδών τους. Αυτή είναι η πολιτική της ανταγωνιστικότητας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που όσο και αν επικαλείται η κυβέρνηση ότι αλλάζει, η αλήθεια είναι ότι θεωρεί τους αυτοαπασχολούμενους διαρθρωτικό πρόβλημα για τα κέρδη των λίγων. Όσο και να την μακιγιάρουν στη ΔΕΘ και αλλού, ζούμε τις καθημερινές δυσβάσταχτες συνέπειές της. Αποδείχθηκε βαρέλι δίχως πάτο για τις ανάγκες των οικογενειών μας και πρέπει να απορριφθεί.


ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους, να μην συμβιβαστούμε με τη νέα επίθεση. Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, στη σταθερή εργασία, στην Ασφάλιση. Δε συμβιβαζόμαστε με τη ζωή χωρίς δικαιώματα, γεμάτη ανασφάλεια που μας προορίζουν.
Η τακτική του κοινωνικού εταιρισμού και των κοινωνικών διαλόγων που εφαρμόζουν χρόνια οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ αποδεικνύεται ήδη χρεοκοπημένη. Μόνος δρόμος που μας απομένει είναι ο ανυποχώρητος συλλογικός αγώνας με τους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Δυναμώνουμε την οργάνωσή του αγώνα μας, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Πυκνώνουμε τις γραμμές των σωματείων μας, οργανώνουμε και  μαζικοποιούμε τις κινητοποιήσεις μας το επόμενο διάστημα.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Οι αγώνες του  προηγούμενου διαστήματος δείχνουν το δρόμο. Ενίσχυσαν τα βήματα ενότητας και συμμαχίας μας με το ταξικό κίνημα, τη φτωχή αγροτιά που γέμισε τα μπλόκα, τη νεολαία, τις γυναίκες. 
Με τις κινητοποιήσεις μας, αλλά και με τον τρόπο που τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι ενώσεις μας τις οργάνωσαν, φάνηκε περίτρανα ότι υπάρχουμε και είμαστε όρθιοι, ζωντανοί, μαχητικοί, έτοιμοι να αντεπιτεθούμε στο πλευρό των εργαζόμενων, στη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων που ήρθαν και που έρχονται. Οι αγώνες μας ανάγκασαν τη κυβέρνηση και τους συνεταίρους της να βγάλουν τη μάσκα του Ρομπέν των δασών.
Τώρα ξέρουμε ότι τραβούν τον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα θετικό, κανένα ουσιαστικό μέτρο ανακούφισης.

ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
Ο ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στη σύγκρουση με όσους μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, μας θέλουν στην ανέχεια, στη ζωή με ψίχουλα, στη σύγχρονη σκλαβιά. Δυναμώνουμε την πάλη μας για να ανακτηθούν οι βαρύτατες απώλειες των τελευταίων χρόνων. Για να βγουν οι πραγματικές ανάγκες μας στο προσκήνιο.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!
-Αφορολόγητο όριο και για τους αυτοαπασχολούμενους. Αύξησή του στις 20.000, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
- Κάτω οι φόροι. Να καταργηθούν οι ληστρικοί φορολογικοί νόμοι και τα χαράτσια. Να πληρώσει εδώ και τώρα το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων προοδευτικά στο 45%.
-Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις και οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού και στέγης. Άμεση διαγραφή τμήματος των χρεών, τόκων και προσαυξήσεων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους τους α/α.
-Δωρεάν υγεία-πρόνοια, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά πληρωμή για τις υπηρεσίες υγείας.
-Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Άμεση ανάκληση των βαρύτατων απωλειών των προηγούμενων χρόνων και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα και τα τελευταία χρόνια.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 7 μ.μ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 6:30 ΚΑΝΙΓΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου