Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΒΟΥΛΗ Δευτέρα 13/06/2016 - 20:28 ΚΚΕ Κατέθεσε τροπολογία για την επαναφορά του αφορολόγητου στους αυτοαπασχολούμενους

Αποτέλεσμα εικόνας για βουλη κκε

Τροπολογία για την επαναφορά του αφορολόγητου των Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών Βιοτεχνών - Μικρών Εμπόρων και Αυτοκινητιστών κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή στο νομοσχέδιο - αναπτυξιακό νόμο που συζητείται εντός της εβδομάδας στην Ολομέλεια.
Στην αιτιολογική έκθεση τονίζεται πως «με την τροπολογία που καταθέτουμε ζητάμε να ισχύσουν και για τα εισοδήματα από την επιχειρηματική δραστηριότητα οι μειώσεις φόρου που προβλέπονται για τα εισοδήματα από μισθούς και από συντάξεις. Θεωρούμε ότι εκτός του ότι θα δώσει μια μικρή ανάσα στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, μικρούς Εμπόρους, Αυτοκινητιστές είναι και ένα μέτρο στοιχειώδους φορολογικής ισονομίας».
Αναλυτικά η τροπολογία:
ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού: «Θεσμικό πλαίσιο για τη σύσταση καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας - Σύσταση Αναπτυξιακού Συμβουλίου και άλλες διατάξεις»
Θέμα: Για την επαναφορά του αφορολόγητου των Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών Βιοτεχνών - Μικρών Εμπόρων και Αυτοκινητιστών.
ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ
H πλειοψηφία των Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών Βιοτεχνών, Μικρών Εμπόρων και Αυτοκινητιστών βρίσκεται σήμερα σε δυσχερή οικονομική θέση.
Η παρατεταμένη οικονομική κρίση έχει μειώσει σημαντικά το εισόδημά τους.
Η μονοπώληση της αγοράς από τις μεγάλες επιχειρήσεις έχει μειώσει δραματικά το μερίδιό τους στην αγορά.
Η άδικη φορολογική μεταχείριση από την κυβέρνηση με 22% από το 1ο ευρώ και 29% για τις προσωπικές επιχειρήσεις, μαζί με το μόνιμο "κεφαλικό" φόρο των 650 ευρώ του τέλους επιτηδεύματος καθιστά αδύνατη την επιβίωσή τους.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η αύξηση κατά 78% των λουκέτων, μόνο για τους πρώτους μήνες του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΜΗ.
Επειδή το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση λήψη μέτρων, έστω για τη μερική ανακούφιση χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.
Με την τροπολογία που καταθέτουμε ζητάμε να ισχύσουν και για τα εισοδήματα από την επιχειρηματική δραστηριότητα οι μειώσεις φόρου που προβλέπονται για τα εισοδήματα από μισθούς και από συντάξεις.
Θεωρούμε ότι εκτός του ότι θα δώσει μια μικρή ανάσα στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, μικρούς Εμπόρους, Αυτοκινητιστές είναι και ένα μέτρο στοιχειώδους φορολογικής ισονομίας.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού: «Θεσμικό πλαίσιο για τη σύσταση καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας - Σύσταση Αναπτυξιακού Συμβουλίου και άλλες διατάξεις»
Στο σχέδιο νόμου προστίθεται άρθρο ως ακολούθως:
Το εδάφιο β΄ της παρ. 1 του αρ. 29 του Ν.4172/2013, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 5 του αρ. 112 του Ν.4387/2016, τροποποιείται ως ακολούθως:
«Για τα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα εφαρμόζονται οι μειώσεις του άρθρου 16».
πηγή: www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου