Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μεγάλη η προβολή της έρευνας του ΕΕΑ για τις χρεώσεις καρτών

Μεγάλη η προβολή της έρευνας του ΕΕΑ για τις χρεώσεις καρτών

Μεγάλη είναι η προβολή που γνώρισε η διαδικτυακή έρευνα του ΕΕΑ για τις υπερβολικές χρεώσεις των πιστωτικών καρτών από τις τράπεζες.

 

Δεκάδες μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, πρόβαλαν την έρευνα με κύριο τίτλο «Έρευνα του Ε.Ε.Α.: Υπερβολικές οι χρεώσεις των πιστωτικών καρτών».

 

Από τα έντυπα μέσα ξεχωρίζουν αυτά της Καθημερινής, των Νέων, της Δημοκρατίας και της Ημερησίας.  Από τα ηλεκτρονικά μέσα σχεδόν όλα κάνουν αναφορά στο περιεχόμενο της έρευνας.

 

Σημειώνουμε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν εντυπωσιακά για τις χρεώσεις χρήσης των POS από τις επιχειρήσεις.

 

Το 40% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα προμηθεύθηκε τα μηχανάκια POS το 2015, προφανώς εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης της χρήσης των καρτών λόγω των Capital Controls.

 

Το 88% των επιχειρήσεων έχει προμηθευθεί το POS από τράπεζες και το υπόλοιπο 12% από ιδιωτικές επιχειρήσεις που δεν ανήκουν στον τραπεζικό τομέα.

 

Όταν ο πελάτης χρησιμοποιεί για την εξόφληση της συναλλαγής του Πιστωτικήκάρτα, το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων χρεώνεται με σημαντική επιβάρυνση για κάθε συναλλαγή, από 1,5% έως ακόμα και ανώτερη του 3% προμήθεια.

 

Συγκεκριμένα:

·Το 25,5% των επιχειρήσεων επιβαρύνεται με προμήθεια 0,5% έως 1% επί κάθε συναλλαγής.

·Το  64,7% των επιχειρήσεων επιβαρύνεται με προμήθεια από 1% έως 2,5% επί κάθε συναλλαγής (1,5% το 27,2%, 2,0% το 25,4% και 2,5% το 12,1%)

·Το  9,8% των επιχειρήσεων επιβαρύνεται με προμήθεια από 3% και άνω επί κάθε συναλλαγής

Όταν ο πελάτης χρησιμοποιεί για την εξόφληση της συναλλαγής του Χρεωστικήκάρτα, τα πράγματα είναι οριακά καλύτερα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των επιχειρήσεων χρεώνεται σε κάθε συναλλαγή με προμήθεια από 1,5% έως και άνω του 3%.

 

Συγκεκριμένα:

·Το 34,8% των επιχειρήσεων επιβαρύνεται με προμήθεια 0,5% έως 1% επί κάθε συναλλαγής.

·Το  60,7% των επιχειρήσεων επιβαρύνεται με προμήθεια από 1% έως 2,5% επί κάθε συναλλαγής (1,5% το 25,4%, 2,0% το 25,0% και 2,5% το 10,3%)

·Το  4,5% των επιχειρήσεων επιβαρύνεται με προμήθεια από 3% και άνω επί κάθε συναλλαγής.

ΠΗΓΗ : ΕΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου