Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προσπάθεια ανάκαμψης για το σκληρό σιτάρι

Στην αγορά µας η εξαγωγή για το σκληρό σιτάρι εξακολουθεί να µην προχωράει και οι τιµές προς το παρόν κρατιούνται λόγω της τοπικής αγοράς, όπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda. Βέβαια, οι µύλοι φυσικό είναι κάποια στιγµή να σταµατήσουν τις αγορές τους, καθώς έχουν υπερ-καλύψει τις ανάγκες τους, ενώ η αγορά συνεχίζει να πιέζεται


Πλέον στη Θεσσαλία ακούγονται τιµές και κάτω των 24 λεπτών το κιλό στον παραγωγό. Όσο πλησιάζουµε προς τις νέες σπορές φαίνεται φέτος µια προτίµηση των παραγωγών στο σκληρό σιτάρι. Ειδικά όσοι παραγωγοί επωφεληθήκαν της ανόδου και πώλησαν στα 30 λεπτά το κιλό φαίνονται ιδιαίτερα ικανοποιηµένοι.
Στη λίστα της Φότζια  από συνεχιζόµενες εβδοµάδες πίεσης, οι τιµές έµειναν για αυτήν την εβδοµάδα σταθερές. Για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 79-80 kg/hl, πρωτεΐνη 12,5%, υαλώδη 75%) κυµαίνονται στα 275-280 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα στα 270-275 ευρώ ο τόνος. Στο Μιλάνο είχαµε µικρές απώλειες (-3 ευρώ ο τόνος) µε τις τιµές για τις εξαιρετικές ποιότητες να κυµαίνονται µεταξύ 287-292 ευρώ ο τόνος.
Στη Γαλλία, οι τιµές ευτυχώς δεν έσπασαν το ψυχολογικό όριο των 300 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι και έµειναν σταθερές για αυτή την εβδοµάδα. Γενικότερα, η ζήτηση για γαλλικό σκληρό σίτο από την Τυνησία έδωσε αρχικά θάρρος στους αναλυτές, κατόπιν όµως, αφού ανακοινώθηκαν τα επίπεδα τιµών επήλθε µια απογοήτευση, δίνοντας την αίσθηση πως τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο η πίεση να συνεχιστεί, ώστε να αυξηθούν οι εξαγωγές. 
Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο στην αρχή της εβδοµάδας οι τιµές ανέκαµπταν, σηµειώνοντας τη µεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τεσσάρων µηνών, παρά την ενίσχυση του δολαρίου. Βασικός λόγος ήταν οι κλιµατικοί φόβοι στις ΗΠΑ και τη Μαύρη θάλασσα, που ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τις παραγωγές. Κατόπιν, η γενικότερη πίεση των δηµητριακών «τράβηξε» και το µαλακό στάρι χαµηλότερα. Στη Γαλλία είχαµε αρχικά άνοδο των τιµών, η οποία υποβοηθήθηκε από το φτηνότερο ευρώ και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, όµως στα µέσα της εβδοµάδας µε την αισιοδοξία για τις βασικές παραγωγές της Ευρώπης, επανήλθαν τα 178 ευρώ ο τόνος.
πηγή: www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου