Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΑΑΠΠ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Της 12ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

 
Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών δηλώνει την πλήρη απογοήτευσή της για την στάση της διοίκησης της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθήνας . Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΣΑΑΠΠ στην τελευταία συνεδρίαση του στις 30 Οκτωβρίου 2015 αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στις κινητοποιήσεις με αφετηρία αυτές της 12ης Νοεμβρίου . Δυστυχώς η διοίκηση έδειξε για ακόμη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο δημοσιοποιώντας την απόφαση αυτή με ανακοίνωσή της  το μεσημέρι της 11ης Νοέμβρη λίγες ώρες πριν την εν λόγω κινητοποίηση και απεργία!
Παρά τις συνεχείς επαναστατικές φανφάρες τους δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τον συνδικαλισμό της Ομοσπονδίας όσο και να τον κατηγορούν. Συνδικαλιστές όλοι τους με μόνο σκοπό την παγίδευση του κλάδου στην διαβούλευση και στην διεκπεραίωση . Δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας ακόμη δούρειος  ίππος που εγκλωβίζει δυνάμεις που σιγά-σιγά ριζοσπαστικοποιούνται. Η μέχρι σήμερα στάση τους και ειδικότερα το τελευταίο  διάστημα όπου και  επίσημα εκπροσωπούν ξεκάθαρα κυβερνητικό συνδικαλισμό δεν έχει να προσδώσει στο σωματείο καμία αγωνιστική, διεκδικητική υπόσταση. Μάλιστα περίμεναν τον ΣΥΡΙΖΑ να διαδηλώσει ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ για να κινηθούν.
Το μόνο που προσφέρουν είναι να έχουν δημιουργήσει ένα σωματείο να λειτουργεί ως χύτρα ταχύτητος ώστε να γίνεται η εκτόνωση της αγανάκτησης των συναδέλφων όσο πιο αναίμακτα μπορεί ώστε απρόσκοπτα να περνάνε τα μέτρα που οδηγούν στον αφανισμό κλάδων προς όφελος των μεγάλων και πολύ μεγάλων παικτών της αγοράς. Μάλιστα στην φαρέτρα τους έχουν και πολλούς παλιούς συνδικαλιστές του κλάδου οι οποίοι και οι ίδιοι βάζουν και αυτοί το λιθαράκι τους προς την ίδια κατεύθυνση, της μη αγωνιστικής διεκδίκησης στην λογική "δεν γίνεται τίποτα , μην αγωνίζεστε , δεν αλλάζει κάτι, να περισώσουμε ότι μπορούμε". Οι σημερινές ηγεσίες στο συνδικαλιστικό μας κίνημα όσο απλά απέχουν σπέρνοντας την απογοήτευση τόσο θα σκληραίνουν τα μέτρα ενάντια στα συμφέροντά μας.
Συνάδελφοι , για την ΣΑΑΠΠ ο κλάδος θα σωθεί με ιδιωτικά συμβόλαια ασφάλισης που μας προσφέρουν, με θαλασσινό νερό, την ετήσια χοροεσπερίδα και ότι  άλλο  σκαρφιστούν! Η μόνη αγωνία που υπάρχει είναι το τι είναι αυτό που θα φέρει έσοδα στο σωματείο, το οποίο πια έχει μετατραπεί σε ένα ακόμη μαγαζί που διαχειρίζονται και όχι το πλέον επίσημο συνδικαλιστικό όργανο των αρτοποιών της Αθήνας και όχι μόνο. Απορούμε πραγματικά στο τι αποσκοπεί η απόφαση που μεθόδευσαν στην Γ.Σ. για την δημιουργία άλλης Ομοσπονδίας και το τι θα προσφέρει πραγματικά στον κλάδο, αφού έχουμε όλα τα ξεκάθαρα παραδείγματα που αναφέραμε. Ίσως στα σχέδια τους είναι η διχόνοια και η διάσπαση του κλάδου ακόμη περισσότερο προς όφελος των επίσημων ανταγωνιστών μας, που δεν είναι άλλοι από τα μεγάλα μάρκετ, τις αλυσίδες, όλων αυτών δηλαδή που προωθούν  την κατεψυγμένη ζύμη.
Το μόνο που θα μείνει στο τέλος να λύσουν θα είναι ο όρος που θα χρησιμοποιήσουν "Γενοκτονία ή Εθνοκάθαρση" στον αφανισμό του κλάδου  υπήρξε;  Φυσικά στο ίδιο μήκος κύματος και η ΟΑΕ. Μόνος τους σκοπός η υπονόμευση του αγώνα.

Φυσικά συνάδελφοι η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών με την έστω και τελευταία στιγμή ανακοίνωσής της ΣΑΑΠΠ σήκωσαν το πανό αυτής στις κινητοποιήσεις με τις αγωνιστικές δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ. Ένα  πανό που το κρατήσαμε μόνοι μας αφού η διοίκηση του σωματείου δεν παρουσιάστηκε  πουθενά! Με ότι δυνάμεις καταφέραμε να μαζέψουμε έστω και την τελευταία στιγμή που μόνο αμελητέες δεν είναι για εμάς. Ένα πανό που το κράτησαν απλοί συνάδελφοι νοιώθοντας την ανάγκη να αλλάξει κάτι στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τις μικρές επιχειρήσεις και τον φούρνο της γειτονιάς. Έναν φούρνο που έχει αφεθεί στην τύχη του και οδηγείται με κεκτημένη ταχύτητα στο κλείσιμο. Εάν δεν γίνει υπόθεση του καθενός μας η ανατροπή των πολιτικών αυτών μένοντας στην μοιρολατρία και στην καταγραφή των γεγονότων τότε η τύχη όλων είναι προδιαγραμμένη 

Συνάδελφοι σας  καλούμε να διαφοροποιήσετε την στάση σας από όλους αυτούς και όχι να απέχετε από αυτό. Είναι μεγάλης σημασίας πια η συμμετοχή του κάθε ένα από εμάς στα ζωτικής σημασίας θέματα που μας απασχολούν .  Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε άλλο από αυτούς. Μόνο όταν γίνει δική μας  υπόθεση η επίλυση των θεμάτων μας μπορεί να έχουμε θετικά αποτελέσματα όσο δύσκολο και αν ακούγεται. Εμείς πιστεύουμε ότι βάζουμε το πρώτο λιθαράκι . Ελάτε να χτίσουμε τον τοίχο προστασίας που πρέπει να έχει και ο κλάδος  μας και η ίδια η κοινωνία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου