Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΙΑΣΩΝ


Συνάδελφοι,
Νιώθουμε την ανάγκη αυτής της επικοινωνίας με τις εξελίξεις στον κλάδο να είναι ραγδαίες πια και χωρίς να επικοινωνούνται όπως πρέπει στην βάση και όχι στην τάξη όπως μας αναφέρουν κάποιοι. Δεν είναι δυνατόν οι συνάδελφοι πανελλαδικά να ενημερώνονται σκόρπια δεξιά και αριστερά και όχι από το επίσημο όργανό τους, είτε  πρωτοβάθμιο αλλά κυρίως από το δευτεροβάθμιο. Μάλιστα εκφράζουμε και την ανησυχία μας για το όργανο αυτό. Το λέμε αυτό βάση της διαφορετικής φιλοσοφίας που μας διακατέχει και την στρατηγική που βλέπουμε να ακολουθείται. Τα αποτελέσματα για τον κλάδο είναι πια βιαίως αρνητικά όπως και γενικότερα είτε και σε επίπεδο ελεύθερων επαγγελματιών όσο και σε γενικότερο  επίπεδο. Διαπιστώνουμε έτσι ότι η έως σήμερα στρατηγική που ακολουθούμε, στο δρόμο του συμβιβασμού και όχι της αγωνιστικής διεκδίκησης έφερε αυτά τα αρνητικά  αποτελέσματα σε όλους τους τομείς, είτε  κλαδικούς ,είτε ως  αυτοαπασχολούμενους, είτε γενικότερα ως έλληνες πολίτες αυτής της χώρας.
Συνάδελφοι , δεν έχει νόημα η μοιρολατρία, η ηττοπάθεια και η αποχή μας από τα προβλήματα. Ούτε η καταγραφή των γεγονότων ως γεγονότα έτσι απλά. Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών πρωτοστάτησε στην δημιουργία Επιτροπής Αγώνα Αρτοποιών που μετράει κάθε φορά και έναν συνάδελφο κοντά της. Πάντα συνεχίζουμε μπροστάρηδες στον Αγώνα και προσπαθούμε να δείξουμε αυτόν τον δρόμο σε όσους περισσότερους συναδέλφους μπορούμε και φυσικά στις συνδικαλιστικές μας ηγεσίες. Ίσως με πενιχρά αποτελέσματα έως σήμερα αλλά αυτό μας πεισμώνει περισσότερο παρά μας κάμπτει. Ακούμε απαξιωτικά λόγια για τον κλαδικό μας συνδικαλισμό, ίσως και δικαιολογημένα αλλά αυτό καλλιεργήθηκε και εντέχνως δεκαετίες τώρα ώστε να οδηγήσει στην πλήρη αποδιοργάνωση του κινήματος μας. Οπότε οποιαδήποτε αναφορά σ΄αυτό δεν βγάζει από πάνω μας ,στον καθένα συνάδελφο ξεχωριστά, τις όποιες ευθύνες έχουμε. Είναι πια επιτακτικό ( έπαψε να είναι μόνο αναγκαίο) η συμμετοχή μας στα σωματεία έτσι ώστε να αντιστρέψουμε τις δυνάμεις μας με τον κάθε αντίπαλο. Είτε εξωτερικό είτε εσωτερικό. Όσο κρυβόμαστε πίσω από αμαρτωλές εποχές σήμερα μας συνιστά συνυπεύθυνους για το ότι συμβαίνει . Και εμείς οι ίδιοι σαν συνάδελφοι οι της αγωνιστικής κίνησης , ζούμε τα ίδια προβλήματα με τον καθένα με ότι αντίκτυπο έχει στην αποτελεσματικότητά μας ως συνδικαλιστές. Αναδουλειά, χρέη, άγχος επιβίωσης, πολλές φορές και σιχτίρισμα για την κατάντια μας και ότι άλλο επακολουθεί.  Θέλουμε όμως  να δώσουμε το χέρι σε όποιον συνάδελφο σηκώνεται και να μας στηρίξει στον δρόμο του αγώνα που ακολουθούμε δίπλα στην συμμαχία που έχουμε δημιουργήσει μαζί με άλλους συναδέλφους των υπολοίπων κλάδων που δέχονται την ίδια επίθεση στα δικαιώματά τους μέσω  της ΠΑΣΕΒΕ. Αυτό είναι που θα ανοίξει και την δουλειά μας έτσι ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί.
Είναι ξεκάθαρο πια ότι ο αντίπαλος μας είναι τα μεγάλα μάρκετ και αλυσίδες και όχι ο μικρός περιπτεράς π.χ. που  αύριο , μεθαύριο και αυτόν θα τον κλείσουν, βάλει δεν βάλει ψωμί στο περίπτερο του. Ήδη πια το παραδέχονται όλοι αυτό συμφωνώντας με αυτό που τους το είχαμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή και παλαιότερα ακόμη.
Δυστυχώς το μέλλον του κλάδου άμα συνεχιστεί όλη αυτή η κατάσταση πολύ φοβόμαστε ότι θα είναι να  ακολουθήσουνε τον δρόμο της κατεψυγμένης ζύμης όσοι μπορέσουνε και μείνουνε ανοιχτοί. Τα περιθώρια δεν έχουν άλλη λάσκα. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια άλλων διαβουλεύσεων ή τυχών  δικαστικών μακροχρόνιων επισφαλούς χειρισμών, όπως μας προτείνουν για να μας κρατάνε μακριά από τα προβλήματα οι ηγεσίες των σωματείων μας.
Συνάδελφοι τώρα πρέπει να πάρουμε θέση όλοι απέναντι τους. Το παιχνίδι είναι στημένο από όλους όπως είπε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας Κ. Μιχάλης  Μούσιος στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΑΕ την Κυριακή 11/10/2015 στην Αθήνα.
Ένα Δ.Σ. που ακούστηκαν πολλά θέματα και στα οποία η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών πήρε θέση για το καθένα και θα αναφερθούμε σε επόμενες ανακοινώσεις μας για να υπάρχει η πληροφόρηση που πρέπει και προς τους συναδέλφους. Προσπαθούμε να επικοινωνούμε με κάθε τρόπο προς τους συναδέλφους δυστυχώς αυτό που εκφράζουμε μας υψώνει εμπόδια σε πολλά κλαδικά μέσα , μέσα ακόμη που διαχειρίζονται και πρώην συνεργαζόμενοι συνάδελφοι με την Αγωνιστική Κίνηση. Την παντιέρα της επανάστασης που μας παρουσιάζουν άλλωστε στα μέσα τους. στο κλάδο ούτε κατά προσέγγιση δεν μπορούν να μας πείσουν ότι οδηγούν στον πραγματικό αγώνα και όχι σε ακόμη έναν δούρειο ίππο που επιχειρεί να εγκλωβίσει δυνάμεις που σιγά - σιγά ριζοσπαστικοποιούνται . Έχουμε βαρεθεί να επιβεβαιωνόμαστε συνεχώς και τα αποτελέσματα να είναι τόσο αρνητικά. Τα γραπτά όμως μένουν και υπάρχουν ώστε να φαίνεται ποιοί σας μίλησαν την γλώσσα της αλήθειας και ποιοί παγίδεψαν τον κλάδο ώστε να μην αντιδράσει πραγματικά στα τόσα χτυπήματα που δεχτήκαμε.
Υ.Γ. Για τους χειριστές ιντερνέτ συναδέλφους :
Λειτουργούμε το μπλοκ μας artopoioi.blogspot.gr ως μια λύση επικοινωνίας όπως και μέσω της εφημερίδας των αρτοποιών όπου είναι ανοιχτή για όλους τους συναδέλφους χωρίς εξαιρέσεις και την ευχαριστούμε για αυτό. 


για την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ
Ιάσων Καπλάνης
Μέλος ΔΣ της ΣΑΑΠΠ και της ΟΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου