Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ: Σύσκεψη για την προετοιμασία των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των ΕΒΕ στις 10 Ιούνη

Την εμπειρία από τη δράση που αναπτύσσουν Σωματεία, Ενώσεις Αυτοαπασχολούμενων και Επιτροπές Αγώνα, προετοιμάζοντας την κινητοποίηση στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης, στις 10 Ιούνη, συζήτησαν οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ στη σύσκεψη της Γραμματείας Αττικής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιούνη το απόγευμα.
Σκοπός της σύσκεψης ήταν να γίνει η θετική πείρα εργαλείο και μοχλός δουλειάς, στην τελική ευθεία μπροστά στις κινητοποιήσεις της ΠΑΣΕΒΕ στις 10 Ιούνη, στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την επόμενη μέρα, αλλά και στην προοπτική της απεργίας.
Δεκάδες σωματεία και ομοσπονδίες έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ και έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 9 π.μ. στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, στις 8.30 π.μ., στο ΚΕΑΟ (Βαλαωρίτου 38).
Την εισήγηση στη σύσκεψη έκανε ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της ΟΒΣΑ.
«Έχει ξεχωριστή αξία να δούμε τον τρόπο δουλειάς που βοήθησε εκεί που οι δυνάμεις μας είναι πλειοψηφία», σημείωσε και συνέχισε: «Σημαντικό στοιχείο αποτέλεσε η έγκαιρη και καλά προετοιμασμένη συνεδρίαση κάποιων ΔΣ, με ολοκληρωμένες εισηγήσεις που βοήθαγαν στην επιχειρηματολογία και ο ορισμός από εκεί συσκέψεων και ΓΣ. Σε μία σειρά σωματεία μπήκε καλό επεξεργασμένο σχέδιο εξορμήσεων και ανοίγματος στα μητρώα μελών. Έβγαλαν δικές τους ανακοινώσεις».
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η Ένωση του Νέου Ηρακλείου, που δρα με καθημερινές εξορμήσεις στα μαγαζιά, ενώ έκανε και παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ.
Η παρουσία στα τοπικά υποκαταστήματα του ΟΑΕΕ, με εξορμήσεις και κινητοποιήσεις, όπως έγινε στη Νέα Ιωνία και το Χολαργό, αποδεικνύεται σημαντική. Σχετικά με τις πρωτοβουλίες αυτές, εισηγητικά αναφέρθηκε: «Είναι πολύ σημαντική η παρέμβασή μας εκεί, γιατί οι αυτοαπασχολούμενοι πηγαίνουν με μεγάλες προσδοκίες για ρύθμιση και βγαίνουν από τον ΟΑΕΕ απογοητευμένοι. Εκεί ήμασταν εμείς και τους κάναμε ξεκάθαρο ότι και αυτή η ρύθμιση είναι κοροϊδία. Κατάλαβαν ότι οποιαδήποτε ρύθμιση για τα χρέη μπορεί προσωρινά να μοιάζει σαν ελάφρυνση, αλλά δεν μπορεί να παρέχει ουσιαστική ανακούφιση, ακριβώς επειδή συνδέει τα υπάρχοντα χρέη με τις τρέχουσες εισφορές, τις οποίες θα συνεχίσουν να μην μπορούν να πληρώσουν. Προπαγανδίσαμε ότι ακόμα και ένα ευρώ να ήταν η δόση, ακόμα και 200 ή 300 να τις έκαναν, είμαστε υπερχρεωμένοι και δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε, αφού ταυτόχρονα με τις δόσεις έχουμε να καταβάλουμε και τις τρέχουσες εισφορές».
Ανάμεσα στα θετικά παραδείγματα αναφέρθηκαν ακόμα αυτά του Σωματείου των Μηχανικών Αυτοκινήτων, που έκανε σύσκεψη και αποφάσισε σχέδιο περιοδειών, της Ένωσης στον Άγιο Δημήτριο, που έκανε μαζική Γενική Συνέλευση και συσπείρωσε περισσότερες δυνάμεις στην καθημερινή της δράση, η συμμετοχή πέντε ενώσεων στη Δυτική Αθήνα στις πρωτοβουλίες των Λαϊκών Επιτροπών για την Υγεία.
Όσον αφορά τα σωματεία που οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ είναι μειοψηφία, αναφέρθηκε το παράδειγμα της Επιτροπής Αγώνα στα Ταξί: «Πριν 20 μέρες πραγματοποιήθηκε πλατιά σύσκεψη της Επιτροπής. Την προηγούμενη εβδομάδα ξαναέγινε και αποφασίστηκε να βγει ανακοίνωση και να σαρωθούν όλες οι πιάτσες της Αττικής. Την Κυριακή έχουν πάλι σύσκεψη για να μαζέψουν και να ελέγξουν τη δουλειά», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.
Με παρακαταθήκη την πείρα αυτή, οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ εντείνουν την προσπάθειά τους στο πνεύμα που περιγράφηκε και μέσα από τη χτεσινή σύσκεψη: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Δεν υπάρχει πια άλλο περιθώριο. Όλα τα σωματεία να κάνουμε τη μέρα - νύχτα, να απευθυνθούμε παντού και πλατιά, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την αντεπίθεση του κινήματος των αυτοαπασχολούμενων, να μετρήσουμε εκατοντάδες νέες εγγραφές στα σωματεία μας».
πηγή: www.902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου