Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

FAΟ:Λιγότερα σιτηρά,χαμηλά 5ετίας στις τιμές τροφίμων




Σύμφωνα με το FAO, η παραγωγή δημητριακών το 2015-2016 θα πέσει στους 2,51 δισ. τόνους
Η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών θα πέσει φέτος αλλά όχι τόσο ώστε να πυροδοτήσει ένα ράλι τιμών από τα χαμηλά των 5 ετών που έχουμε τώρα, υποστηρίζει ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), υποστηρίζοντας ότι θα υπάρχει «αφθονία» σιταριού και «υψηλά επίπεδα» αποθεμάτων για τα δευτερεύοντα δημητριακά.

Ειδικότερα, ο FAO υποστηρίζει ότι η παραγωγή δημητριακών το 2015-2016 θα πέσει κατά 39,1 εκατ. τόνους στους 2,51 δισ. τόνους, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 1,5% σε σχέση με τα επίπεδα του 2014. Τα μεγαλύτερο μερίδιο στη μείωση των καλλιεργειών θα έχει το καλαμπόκι, υποστηρίζει ο Οργανισμός.

Τα αποθέματα δημητριακών στα τέλη της εμπορικής σεζόν 2015/16 αναμένεται να φτάσουν τους 626,6 εκατ. τόνους, ενώ η παγκόσμια παραγωγή σιταριού προβλέπεται να αγγίξει τους 719,1 εκατ. τόνους.

Επιπλέον, σημειώνει ότι στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2010 υποχώρησαν οι τιμές των τροφίμων τον Απρίλιο, με την αυξημένη προσφορά, το χαμηλότερο κόστος ναύλων και την υποτονική ζήτηση λόγω της υποχώρησης των νομισμάτων από αναδυόμενες αγορές να πιέζουν προς τα κάτω τις τιμές των γεωργικών προϊόντων. Γεγονός που παραπέμπει σε μειωμένο κόστος εισαγωγής ειδών διατροφής ανά τον κόσμο.

Οι καθοδικές τάσεις στις διεθνείς τιμές των τροφίμων θα συνεχιστούν, εκτιμά ο FAO στην εξαμηνιαία έκθεσή του για την παραγωγή και τις τιμές βασικών τροφίμων και αναμένει ότι θα επωφεληθούν οι χώρες χαμηλού εισοδήματος από το χαμηλότερο κόστος εισαγωγής.
πηγή : agronews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου