Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναπτύσσεται ένας νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός

Αποτέλεσμα εικόνας για κυβερνητικος συνδικαλισμος
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΑΑΠΠ
Αθήνα 6-5-2015
Είναι από τις πρώτες μέρες της συγκυβέρνησης φανερό, ότι επιδιώκεται η ακόμη μεγαλύτερη ενσωμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος, η δημιουργία κάλπικων προσδοκιών. Η καλλιέργεια του κλίματος αναμονής, του σιγά-σιγά να περάσουμε τον κάβο.
Ο κοινωνικός ”διάλογος" και η δήθεν κοινωνική συναίνεση ανεβαίνει κατηγορία. Σε αυτά τα πλαίσια πέρα από την αξιοποίηση των ήδη συμβιβασμένων ηγεσιών της  ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ για τον παραπέρα ευνουχισμό του κινήματος των αυτοαπασχολούμενων, όπως γινόταν όλα αυτά τα χρόνια, συμπληρώνονται και ένα σωρό σωματεία και ομοσπονδίες.
Τα σούρτα  φέρτα όλων αυτών με τους υπουργούς είναι καθημερινά. Όπως και η συμφωνία τους σε πολλά  σημεία. Φυσικό είναι άλλωστε. Τους ίδιους στόχους επιδιώκουν. Δεν είναι τυχαίο ότι σε 1 μήνα άλλαξε όλη η αντιπροσωπία της κυβερνητικής παράταξης στην ΓΣΕΒΕΕ για να καλύψουν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό και στους οργανισμούς. Τώρα άρχισαν να καλούν σωματεία και ομοσπονδίες "για να τους πουν τα προβλήματα τους"   και να τα λύσουν. Δεν τα γνώριζαν ως τώρα; Τώρα περιμένουν να τα μάθουν;
Αλλού όμως στοχεύουν. Στο να ανοίξουν δίαυλους επικοινωνίας, στο να προσεταιριστούν σωματεία και ομοσπονδίες. Να θεωρούμε  δεδομένο την πολιτική που μας έφερε ως εδώ, να μην παλεύουμε  για την ανατροπή της. Να αποδεχτούμε ότι χάθηκε χάθηκε , να μην ανέβει η πάλη για την ανάκτηση των απωλειών μας, που σημαίνει κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.   
Ακόμη περισσότερο να βάλουν και πλάτη. Βλέπεται σήμερα έχουμε " πατριωτική-αριστερή" κυβέρνηση και όχι  "Γερμανοτσολιάδες"  όπως είναι  η κυρίαρχη προπαγάνδα. Ο Καββαθάς δηλώνει πρώτα πατριώτης και μετά ΕΒΕ σήμερα και άρα υποχρεωμένος να ξεπουλήσει τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ.
Συνάδελφοι, αναπτύσσεται ένας νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός με την προσαρμογή των υπαρχόντων συμβιβασμένων ηγεσιών και την δημιουργία νέων όπου δεν υπάρχει. Αν κάνουμε το λάθος να τον υποτιμήσουμε θα χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος.  Οι θέσεις τους άλλωστε αρκετές φορές είναι διάχυτες ανάμεσα μας.
Έτσι στο ίδιο μήκος κύματος και η ΣΑΑΠΠ παίρνοντας ξεκάθαρη πια θέση, ήδη από την προηγούμενη θητεία της όταν ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρος πια για την επερχόμενη εκλογική του νίκη έριξε γέφυρες επικοινωνίας και ανοίγοντας διάπλατα τις   πόρτες του στο μεγαλύτερο κλαδικό σωματείο της χώρας, μετά την ομοσπονδία μας , αυτό της Αθήνας.
Αρπάζοντας αυτήν την ευκαιρία η Αθήνα τάχθηκε ανοιχτά πια δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ και προεκλογικά και μετεκλογικά και τώρα προσπαθεί να καρπωθεί ότι περισσότερο μπορεί  από όλα αυτά. Ως εδώ καλά όμως τώρα προχωρούν ακόμη παραπέρα.
Η κόντρα που έχει αναπτυχθεί  όλο αυτό το διάστημα μεταξύ ΣΑΑΠΠ-ΟΑΕ οδήγησε τις σχέσεις στα άκρα. Από την μία πια έχουμε την ομοσπονδία που έβαλε πλάτη στο να περνάει και στον κλάδο μας η κυβερνητική πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και από την άλλη τον νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό όπως τον ορίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσα από την ΣΑΑΠΠ.  Κοινές θέσεις φυσικά μεταξύ τους υπάρχουν αφού στην ουσία την ίδια πολιτική εκφράζουν μέσα από τα στενά πλαίσια της ΕΕ.
Η στάση της ΟΑΕ όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε όλα τα ερεθίσματα και όλα τα επιχειρήματα στην ΣΑΑΠΠ που χρειαζόταν έτσι ώστε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Σε αυτό που έλειπε στην νέα κυβέρνηση έτσι ώστε να βάλει ακόμη περισσότερο πόδι μέσα στον κλάδο χωρίς να χρειάζεται να κάνει με μία όχι ελεγχόμενη ομοσπονδία από αυτούς.  Είναι η δημιουργία νέας ομοσπονδίας με άξονα την Αθήνα όπως αποφασίστηκε στην Γενική της Συνέλευση από 17 συναδέλφους, κυρίως υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο συνεργασίας των κ. Χ. Μάνου και Π. Σαχινίδη.
Θεωρούμε λάθος για τον κλάδο την λήψη αυτής της απόφασης και οποιασδήποτε διασπαστικής κίνησης που μόνο κακό μπορεί να κάνει. Δεν μπορεί από την μία σύνθημα τους να είναι το "Ισχύς εν την Ενώσει"  και από την άλλη να γίνονται συνεχώς πρωτεργάτες στην διάσπαση. Οι όποιες πολιτικές και συνδικαλιστικές διαφορές  δεν είναι αιτία δημιουργίας νέων οργάνων.  Αν ήταν έτσι πρώτοι εμείς θα έπρεπε να είχαμε προχωρήσει σε νέα σωματεία. Και αν αληθεύει ότι 3 σωματεία δημιουργούν ομοσπονδία πανεύκολα να προχωρήσουμε και εμείς σε άλλη μία ομοσπονδία.
Σίγουρα υπάρχουν διαφορές αλλά η λύση είναι να δίνουμε τον αγώνα μας όλοι μαζί από τα ήδη αναγνωρισμένα όργανα μας. Όχι στην δημιουργία νέων. Η Αθήνα έχει και την υπόσταση και το βάρος να παίξει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις φτάνει να βρει τον δρόμο που της αξίζει και να μπει δίπλα στο αγωνιστικό - διεκδικητικό πλαίσιο μας και όχι   δίπλα στον συμβιβασμό έτσι ώστε να βρεθεί επάξια απέναντι στην έως σήμερα συμβιβαστική πορεία της ΟΑΕ.
Καλούμε την διοίκηση της Αθήνας να μην κάνει πράξη την απόφαση που μεθόδευσε στην Γενική Συνέλευση και να συνεχίσει να συμμετάσχει στην ομοσπονδία που όλοι γνωρίζουμε. Ας μην παρασυρθούν από τα παιγνίδια που τους βάζουν να παίξουν κυβέρνηση με άξονα ΣΥΡΙΖΑ και Καββαθάς μέσω ΓΣΕΒΕΕ. Από ότι φαίνετε ήδη η πολιτική που ακολουθούν θα τους βρούμε απέναντι και όχι δίπλα μας. Τα πρώτα δείγματα ήδη έχουν δοθεί.
Καλούμε τους συναδέλφους να συστρατευθούν    τόσο στα σωματεία τους , γιατί αυτή είναι η πραγματική δύναμη, και να πάψουν να παρασύρονται στα συνδικαλιστικά  παιγνίδια συνδικαλιστών δήθεν ακομμάτιστων.  Επίσης τους καλούμε δίπλα στην Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών έτσι ώστε να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια που μας αφαιρούν και αυτή δεν κερδίζετε σε ένα πιάτο  ελεημοσύνης που μας  προσφέρουν.
Για την Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών
Ιάσων Καπλάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου