Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ καταγγέλλει την απόφαση του Δ.Σ. του ΒΕΑ

ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΒΕ

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΣΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ καταγγέλλει την απόφαση του  Δ.Σ. του ΒΕΑ που πήρε στις 24/11/2014 κατά πλειοψηφία ώστε  να προωθήσει με όλα τα μέσα τις λεγόμενες "Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις" ( ΚΟΙΝΣΕΠ), να ανοίξει δηλαδή την κερκόπορτα των ιδιωτικοποιήσεων και της επιχειρηματικής δράσης σε διάφορους τομείς, υλοποιώντας αντίστοιχο ευρωενωσιακό πρόγραμμα.
Δεν μας παραξενεύει η απόφαση αυτή, γιατί η λεγόμενη κοινωνική  οικονομία ( νόμος ΠΑΣΟΚ- Κατσέλη ) περιλαμβάνεται σε όλα σχεδόν τα κομματικά προγράμματα που πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε. ,αποδέχονται τις ΚΟΙΝΣΕΠ, που αποτελούν κανόνα για μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων στην Ε.Ε . Έτσι και οι παρατάξεις του ΒΕΑ του Κ. Ραβάνη και Κ. Ιωάννου ( και της φυσικής συνέχειας της μετά την αποχώρηση του ) που το ψήφισαν αποτελεί φυσική συνέχιση της ελεύθερης αγοράς και της πολιτικής τους.
Για άλλη μια φορά βλέπουμε τις Επιμελητηριακές  Αρχές να προχωράνε γρήγορα, να παίζουν το ρόλο του λαγού στο χτύπημα των εργασιακών σχέσεων. Για άλλη μια φορά βλέπουμε να βαφτίζουν το κρέας ψάρι, για  να ισχυριστούν  ότι με αυτόν τον τρόπο θα " δώσουν ίσες ευκαιρίες " στους ανέργους, στους ανθρώπους του μόχθου.
Η Επιμελητηριακή Αρχή του ΒΕΑ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Υπουργείου Εσωτερικών, της " μνημονιακής" συγκυβέρνησης   για την δημιουργία και στήριξη των ΚΟΙΝΣΕΠ!!! Σαν έτοιμη από καιρό έφερε το θέμα στο Δ.Σ. και το ψήφισε μαζί με υπόλοιπους  θιασώτες της " φιλελεύθερης " , " νεοφιλελεύθερης " , " σοσιαλδημοκρατικής " ή όποιο άλλο πρόσημο αυτοί βάζουν στην καπιταλιστική ανάπτυξη !!! Την  ίδια ώρα γίνονται σχετικές ημερίδες σε Πάτρα, Γιάννενα , Λάρισα κ.α. από το Υπουργείο Εργασίας που διαλαλεί το φρούτο των ΚΟΙΝΣΕΠ.
Έτσι τώρα προχωράνε στην συνεργασία για την ένταξη του ΒΕΑ υπό την ιδιότητα του εταίρου στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη με την επωνυμία  " ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  " μαζί με τους :
1.       ERGOWAY ΕΠΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΕΚ ΕΠΕ : Συντονιστής εταίρος
2.       ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
3.       ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
4.       ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
5.       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ UNICEF
6.       ΟΜΙΛΟΣ UNESCO ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
7.       GARNEGIE ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΕΠΕ
8.       ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
9.       Μ.Κ.Ο. " ΑΠΟΣΤΟΛΗ " ΦΙΛΑΝΘΡΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Η απόφαση αυτή αφορά όλους τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα της Αττικής . Η εν λόγω Αναπτυξιακή Σύμπραξη θα προωθήσει τις ΚΟΙΝΣΕΠ σε όλη την Αττική, σε όλους τους τομείς . Αποτελεί συνέχεια των προτάσεων της κυβέρνησης στους απολυμένους Σχολικούς Φύλακες και τις απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, για ίδρυση ΚΟΙΝΣΕΠ.
Οι ΚΟΙΝΣΕΠ αποτελούν όχημα για τους φτηνούς εργαζόμενους, δίχως δικαιώματα, για να συνεχίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι να ανακυκλώνουν την ανεργία με ολιγόμηνες θέσεις εργασίας, με άθλιους μισθούς και χωρίς ουσιαστικά εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για να εξασφαλίσουν ζεστό χρήμα και τζάμπα εργατικό δυναμικό σε επιχειρήσεις, για να διευκολύνουν την  είσοδο ιδιωτών , βιομηχάνων , μονοπωλιακών ομίλων σε αρμοδιότητες και υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.  Τα προγράμματα αυτά επιδότησης των εργοδοτών και δημιουργίας των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων , δεν πρόκειται να  μειώσουν ουσιαστικά την ανεργία . Όπου   προχώρησαν έβαλαν πλάτη στην παραπέρα μείωση της κρατικής επιχορήγησης  π.χ. προς τους ΟΤΑ , απολύθηκε προσωπικό τους εμπορευματοποιήθηκαν έργα και υπηρεσίες προς τους δημότες , μεθοδεύτηκε η απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη να προσφέρει πλήρεις , δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες στο λαό , που τις έχει προπληρώσει μέσω της έμμεσης και έμμεσης φορολογίας.
Να δυναμώσουμε την φωνή μας και να απαιτήσουμε :
·         Την ακύρωση της απόφασης του ΒΕΑ για συμμετοχή του σε ΚΟΙΝΣΕΠ
·         Την κατάργηση του νόμου για την δημιουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ, όπως και κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης στο δημόσιο τομέα.
·         Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα .
                Συμμετέχουμε μαζικά στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 27 Νοέμβρη με τις ταξικές δυνάμεις. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα και απαιτούμε :afisa 27.11
·         κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ . Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος , χωρίς Συλλογική Σύμβαση .
·         Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις. Πλήρη κρατική εγγύηση συντάξεων και παροχών. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και την μεγαλοεργοδοσία.
·         Καμία απόλυση , καμία διαθεσιμότητα σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.
·         Μέτρα προστασίας των ανέργων, με επίδομα στα 600 ευρώ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη την διάρκεια της ανεργίας .
·         Όχι στην " αξιολόγηση " δομών και προσώπων . Όχι στον λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων των ΙΔΑΧ.    
Η Αντιμονονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ καλεί  τους συναδέλφους μέλη του Δ.Σ.  του ΒΕΑ να βάλουν στοπ στην κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται εις βάρος μας , σταματώντας να στηρίζουν τις αποφάσεις του ΒΕΑ που βάζει πλάτη στην εφαρμογή τους όπως αυτή εφαρμόζεται μέσα από το επιμελητήριο από τον Κ. Ραβάνη και τους συνεργάτες του.


Στο ΔΣ του Επιμελητηρίου με το ψηφοδέλτιο της Αντιμωνοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ συμμετέχει και το μέλος του ΔΣ της ΣΑΑΠΠ κ. Ιάσων Καπλάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου