Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ 
Όλο το τελευταίο διάστημα ακούμε για ανάπτυξη, για φως στο βάθος του τούνελ για τα δύσκολα που περάσανε και πλέον μπορούμε να ανασάνουμε.
Στην πράξη όμως η ζωή μας έχει γίνει κόλαση, με την αναδουλειά να συνεχίζεται με την απειλή των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ και τράπεζα πάνω από τα κεφάλια μας.
Οι ρυθμίσεις για εφορία και "κόκκινα" δάνεια που προωθεί η κυβέρνηση αποδεικνύονται δύο ακόμη εργαλεία είσπραξης των διάφορων μνημονιακών χαρατσιών που μας επιβλήθηκαν και μας οδηγούν στο κλείσιμο και τη χρεοκοπία.
Αποδεικνύεται ότι η ανάπτυξη που επικαλούνται δεν μας αφορά, ενώ θα πολλαπλασιάσει τα κέρδη των μεγάλων εμπορικών ομίλων και επιχειρήσεων.
Την ίδια ώρα ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2015 που ψηφίζεται τέλος Νοέμβρη είναι διαμορφωμένος στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση των προηγούμενων χρόνων.
Μοιράζει ψίχουλα στην ακραία φτώχεια, χωρίς καμία αύξηση σε μισθούς και συντάξεις, κατοχυρώνει την εξοντωτική φορολογία για τα εργατικά λαϊκά στρώματα, μειώνει τη χρηματοδότηση των Ταμείων και των άλλων κοινωνικών δαπανών, ενώ τη μερίδα του λέοντος θα την καρπωθεί το μεγάλο κεφάλαιο.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
Απορρίπτουμε τη λογική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μονοπωλίων για μια ζωή με ψίχουλα. Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, ζωή για εμάς και την οικογένειά μας που να ανταποκρίνεται στο σήμερα και όχι στον προηγούμενο αιώνα.
Παλεύουμε μαζί με όλους τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί με τις οικογένειές μας για να μπει φρένο σ’ αυτή την πολιτική. Ξέρουμε καλά ότι μόνο η δική μας συμμαχία όλων όσοι υποφέρουμε, μπορεί να δώσει ισχυρή απάντηση στη συμμαχία μονοπωλίων - ΕΕ - συγκυβέρνησης.
Το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, με τους πάνω από 100.000 διαδηλωτές στο Σύνταγμα, έδωσε ισχυρό μήνυμα. Έδωσε νέα δυναμική, "φώτισε" το δρόμο. Η συμμετοχή του σωματείου αρτοποιών της Αθήνας ήταν μια αρχή στην κατεύθυνση κινητοποίησης και άλλων σωματείων του κλάδου μας. Με ανάλογες αποφάσεις και καλή προετοιμασία να δώσουμε το παρόν στη πανελλαδική απεργία στις 27/11. 
Καλούμε τα ΔΣ των σωματείων να δουλέψουν με αγωνιστική αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση. Να συζητήσουν με όλους τους συναδέλφους να αξιοποιήσουν όλες τις δυνάμεις με Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις παντού.
Να μπολιάσουμε αγωνιστικά τους συναδέλφους, να περάσει κλίμα αλληλεγγύης σε όσους υποφέρουν και αντιμετωπίζουν άμεσα την απειλή της κατάσχεσης. 
EΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ
Να φτάσει το κάλεσμα για την απεργία στις 27 Νοέμβρη παντού.
Διαδηλώνουμε και απαιτούμε:
·         Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο και τις τράπεζες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
·         Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ.
·         Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.
·         Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Διαχωρισμός των κλάδων σύνταξης και υγείας του ΟΑΕΕ με διαχωρισμό των αντίστοιχων εισφορών. Μείωση της εισφοράς για τον κλάδο υγείας κατά 50% με προοπτική την κατάργησή της.
·         Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.
·         Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3. Δραστική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών.
·         Κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ), του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ.
·          Φτηνή ενέργεια ( ρεύμα- πετρέλαιο- αέριο ) για την παραγωγή ψωμιού.
·         Κατάργηση του ΦΠΑ στο βασικό διατροφικό προϊόν της λαϊκής οικογένειας το ψωμί.
·         Να αναγνωριστεί το επάγγελμα του αρτοποιού σαν βαρύ και ανθυγιεινό.
·         Εξυγίανση κυκλώματος στάρι - αλεύρι- ψωμί χωρίς μεσάζοντες.
·         Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.
·         Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια.
·         Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη "απελευθέρωση" επαγγελμάτων, που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου