Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

H φθινοπωρινή φοροκαταιγίδα απειλεί τον Ο.Α.Ε.Ε.


Παραπέρα αύξηση των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ φοβούνται στο Υπ. Εργασίας λόγω της φορο – καταιγίδας που ξεκίνησε από το περασμένο Σάββατο με την έκδοση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.

Η "καταιγίδα" αυτή αναμένεται να ενταθεί καθόσον πλησιάζει το τέλος του 2014 και λήγει η προθεσμία πληρωμής του φόρου εισοδήματος.

Όπως αναφέρει το Capital.gr, στη ΓΣΕΒΕΕ, αναφέρουν πως το γεγονός ότι η φορο - καταιγίδα του τελευταίου τετραμήνου του έτους συμπίπτει με τη πασιφανή πλέον αδυναμία του ΟΑΕΕ να αυξήσει τις εισπράξεις του  από τρέχουσες και παλιότερες ασφαλιστικές εισφορές θα επιδεινώσει την κρίση στον ασφαλιστικό φορέα των μικρομεσαίων καθώς θα τελειώνει το 2014.

Υπενθυμίζεται πως από το 2015 ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει 600 εκατ. ευρώ λιγότερα για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ σε σχέση με ό,τι ίσχυε μέχρι και φέτος.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 20% των ετήσιων δαπανών του ΟΑΕΕ για συντάξεις το οποίο αν δεν καλυφθεί από ασφαλιστικές εισφορές θα πρέπει, όπως όλα δείχνουν, να αφαιρεθεί από τις αποδοχές των 360.000 συνταξιούχων του ταμείου, λένε από τη ΓΣΕΒΕΕ.

Την ίδια στιγμή, εντείνονται οι πιέσεις του ΔΝΤ για την εφαρμογή εκείνων των νομικών διατάξεων σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να γίνεται συμψηφισμός των επιστροφών φόρων με τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι πιέσεις αυτές έχουν την αφετηρία τους στην αποτυχία των ρυθμίσεων των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τα ταμεία, την οποία διαπίστωσε το ΔΝΤ κατά την τελευταία επίσκεψη του κ. Πωλ Τόμσεν στην Αθήνα για την αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής. Εξάλλου το ΔΝΤ έχει συνδέσει ευθέως κάθε συζήτηση για τη αναδιάρθρωση του ελληνικού κρατικού χρέους με την βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα μεσοπρόθεσμα.

Η τελευταία ελπίδα για τα έσοδα του ΟΑΕΕ προέρχεται από την ανταπόκριση ή μη στην έκκληση την οποία απεύθυνε πριν δεκαπέντε μέρες, ο υπ. Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης μέσω πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής, σύμφωνα με την οποία όσοι χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ στο ταμείο πρέπει να πάνε πληρώσουν “ό,τι μπορούν”.

Η έκκληση αυτή αφορά πρωτίστως τους 92.992 οφειλέτες του ΟΑΕΕ, στους οποίους έχει σταλεί ειδοποιητήριο από το ασφαλιστικό ταμείο τους από την Πέμπτη 17 Ιουλίου προκειμένου να διακανονίσουν τα χρέη τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ εκείνοι που χρωστάνε πάνω από 5.000 ευρώ ξεπερνούν τους 230.000 και αποτελούν, δηλαδή, τους μισούς -περίπου- οφειλέτες του ΟΑΕΕ.

πηγή:ΕΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου