Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρακοσάρα για τα σκληρά

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο τα δηµητριακά εξακολουθούν να βρίσκονται υπό πίεση λόγω της εκτίµησης για πολύ καλές σοδειές σε καλαµπόκι και σόγια.
Μάλιστα στα καλαµπόκια οι τιµές έχουν φτάσει τα χαµηλότερα επίπεδα τετραετίας χάνοντας 56% της τιµής τους µέσα σε δύο χρόνια. Με τα γεγονότα της Ουκρανίας οι τιµές των µαλακών προσπάθησαν ν’ ανακάµψουν τόσο στις ΗΠΑ αλλά και Ευρώπη χωρίς όµως ιδιαίτερα αποτελέσµατα. Στην Γαλλία οι άσχηµες καιρικές συνθήκες έχουν προκαλέσει την µεγάλη διαφορά τιµής µεταξύ αλευροποιήσιµου και ζωοτροφικού σίτου. Οι καλές ποιότητες µαλακών βρίσκονται στα 182-183 ευρώ/τόνο, ενώ οι διαφορές µε τα ζωοτροφικά φτάνουν µέχρι τα 30 ευρώ/τόνο.

Στην λίστα της Φότζια οι τιµές συνεχίζουν το ράλι προσθέτοντας άλλα 5 ευρώ/τόνο για κάθε ποιότητα. Τα καλής ποιότητας (ειδικό βάρος 80 kg/hl, πρωτεΐνη 12%, υαλώδη 80%) κυµαίνονται στα 305-310 ευρώ/τόνο παράδοση σε Ιταλικό λιµάνι, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα (ειδικό βάρος 78 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 70%) στα 295-300 ευρώ/τόνο παράδοση σε Ιταλικό λιµάνι. Στην Γαλλία επίσης αυξηθήκαν άλλα 5 ευρώ από την προηγούµενη εβδοµάδα φτάνοντας τα 335 ευρώ/τόνο παραδοτέα σε Γαλλικό λιµάνι. Στον Καναδά όπου ακούγονται καιρικά προβληµατάκια οι τιµές για την εξαιρετική ποιότητα σκληρών ενισχύθηκαν λίγο φτάνοντας τα 418 δολάρια Καναδά (287 ευρώ/τόνο).

Στην αγορά µας (εδώ αναφέροµαι µόνο στα σκληρά) τα χαµηλής ποιότητας στάρια µε αξιοπρεπές όµως ειδικό βάρος τιµολογούνται για εξαγωγή µεταξύ 275-280 ευρώ/τον FOB, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Από ότι φαίνεται αυτές οι τιµές αποτελούν τα υψηλότερες δυνατές για αυτήν την ποιότητα και την σκυτάλη πλέον παίρνουν τα ποιοτικά στάρια όπου λογικά οι τιµές θα έχουν ένα πριµ.

Οι κουβέντες που έχουν ξεκινήσει µεταξύ εµπόρων και τελικών αγοραστών για τα καλά βρίσκονται στα 310-320 ευρώ/τόνο παραδοτέα και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως πολύ γρήγορα θα σηµειωθούν οι πρώτες δουλειές στην τοπική µας αγορά.
πηγή : agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου