Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

 Εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Δεν έχουν καμία ιατροφαρμακευτική κάλυψη πάνω από 300.000 αυτοαπασχολούμενοι και ΕΒΕ - όπως και οι οικογένειές τους - οι οποίοι αδυνατούν να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους στον ΟΑΕΕ αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες της νομοθεσίας που συνδέει τις εισφορές με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Σύμφωνα με στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας, οι προϋποθέσεις του ν. 4254/2014 (μέσο εισόδημα στην τριετία 2011-2014 μέχρι 12.000 ευρώ, οφειλές μετά την 1/1/2011) επέτρεψαν σε μόλις 65.835 οφειλέτες του ΟΑΕΕ να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.
Τα στοιχεία του ΟΑΕΕ φανερώνουν πως το 2012, από τους 774.000 ασφαλισμένους, οι 380.000 δεν μπόρεσαν να πληρώσουν εισφορές και δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Ωστόσο και για όσους είναι ασφαλισμένοι η κατάσταση δεν είναι καλύτερη αφού πληρώνουν συνεχώς για υπηρεσίες και παροχές ολοένα και πιο κουτσουρεμένες, με αποτέλεσμα και όσοι έχουν βιβλιάριο να δυσκολεύονται να πληρώνουν για εξετάσεις, συμμετοχές για φάρμακα κλπ.
Πάντως εντός της ερχόμενης εβδομάδας οι 65.835 οφειλέτες του ΟΑΕΕ θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το δικτυακό τόπο της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) και να ενημερώνονται για την καταχώρηση της ασφαλιστικής τους ικανότητας στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης.
πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου