Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με αφορμή την επιστολή της βάσης της Αθήνας στον Πρωθυπουργό








ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή την επιστολή της βάσης της Αθήνας , οι οποίοι ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για την φθοροποιό δράση του υπεύθυνου Υφυπουργού Ανάπτυξης απέναντι στο κλάδο της αρτοποιίας όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν θέλουμε να επισημάνουμε τα κάτωθι:
Κατανοούμε την αγανάκτηση και την οργή που διακατέχει τους συναδέλφους με τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχεται το επάγγελμά μας. Χτυπήματα τα οποία απορρέουν από την γενικότερη πολιτική της Ε.Ε. και της Ελληνικής Συγκυβέρνησης που μόνο σκοπό έχουν να μας κλείσουν παραδίδοντας τον κλάδο στα μεγάλα Σούπερ Μάρκετς και τις αλυσίδες του κλάδου. Έτσι αυτή η πολιτική δεν αποτελείται από πρόσωπα όπου αν διώξουμε έναν και έρθει ένας άλλος θα αλλάξει, είναι κατεύθυνση που και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει επιλέξει. Η αντίδραση μας πρέπει να είναι καταγγελτική απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που μας αφανίζει, με πλατύ άνοιγμα μέσα στην κοινωνία, με συμμάχους μας όλα τα άλλα στρώματα που πλήττονται το ίδιο με εμάς από αυτές τις πολιτικές.
Ο δρόμος που χάραξε αυτή η πρώτη αντίδραση πρέπει να υιοθετηθεί από τα σωματεία μας, με στοχευμένη δράση  να περάσουμε στην αντεπίθεση επιτέλους!
Δυστυχώς ο κλάδος μας αυτήν την δύσκολη ώρα, ηγείται από μια ηγεσία όπου δεν ξέρουμε ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί ή μάλλον ξέρουμε. Συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες υπουργικών γραφείων όπου βγάζουν στην σέντρα τους συναδέλφους, συμφωνίες για νόμους που πλήττουν το επάγγελμα και κρατούν τον κλάδο κοιμισμένο, δείχνουν ξεκάθαρα με ποιανού το μέρος είναι. Δεν είναι δυνατόν η Ομοσπονδία των αρτοποιών να κουνά το δάκτυλο στους συναδέλφους για συγκράτηση τιμών την ώρα που φορτωνόμαστε φόρους, χαράτσια, αυξήσεις, ακριβή ενέργεια, ακριβές πρώτες ύλες, χρέη, αυξημένο Φ.Π.Α στο βασικότερο διατροφικό προϊόν του λαού και για αυτά να μην υπάρχει καμία απολυτως αντίδραση.
Εμείς, οι Πασεβίτες αρτοποιοί, κατ΄ επανάληψη έχουμε αναδείξει τις αιτίες των προβλημάτων , έχουμε προειδοποιήσει πάμπολλες φορές για όλα αυτά που συμβαίνουν και πρόκειται να συμβούν και καλούμε τους συναδέλφους να μην επαναπαύονται μόνο σε τέτοιες κινήσεις, αλλά να συσπειρωθούν στα σωματεία τους για διαρκή δράση με στόχο την ανατροπή των κυβερνητικών πολιτικών και να πάψουμε ως κλάδος να παίζουμε το επικοινωνιακό παιχνίδι του εκάστοτε Υπουργού - Υφυπουργού που τόσο καλά κάνει ο Πρόεδρός μας της Ο.Α.Ε.            

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ                                                     ΠΑΣΕΒΕ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ 


Σας παραθέτουμε την σχετική επιστολή προς στον Πρωθυπουργό υπογεγραμμένη από τους συναδέλφους αρτοποιούς της Αθήνας.
 

Προς τον Πρωθυπουργό                               Αθήνα 08/08/2014
της Ελλάδος                                                  
 κ. Αντώνη Σαμαρά
  Κύριε Πρωθυπουργέ,
           Εάν είναι στις προθέσεις σας να κλείσετε τα Βιοτεχνικά Αρτοποιεία που λειτουργούν στην πατρίδα μας, απασχολούν 140.000 εργαζόμενους και παράγουν το καλύτερο φρέσκο ψωμί στην Ελλάδα, εξακολουθήστε να κρατάτε στη θέση του τον Υφυπουργό Εμπορίου τον κ. Γιακουμάτο. Ο οποίος, ενώ δεν γνωρίζει, ούτε τις συνθήκες υπό τις οποίες πρέπει να λειτουργεί η αγορά, ούτε τα επιμέρους θέματα των διαφόρων κλάδων και ειδικότερα της αρτοποιίας, έχει ξεκινήσει μία διαδικασία κατασυκοφάντησης και εξόντωσης του κλάδου μας, με διάφορες παράνομες ενέργειες, στις οποίες προχωρεί. Όπως η έκδοση αποφάσεων με περιεχόμενο αντίθετο από τους νόμους, που πρόσφατα ψήφισε η Βουλή.
 Κύριε Πρωθυπουργέ,
Η αρτοποιητική νομοθεσία έχει αλλάξει δύο φορές μέσα σε δέκα μήνες, μετά την τελευταία αλλαγή που επήλθε με τον Νόμο  4254/7-4-2014. Κάτι το οποίο είναι από μόνο του απαράδεκτο αν λάβει κάποιος υπόψη του το κεφάλαιο, που απαιτείται για τη δημιουργία ενός βιοτεχνικού αρτοποιείου. Ξεπερνάει όμως τα όρια κάθε φαντασίας το γεγονός ότι το αρμόδιο Υπουργείο δεν σέβεται τους νόμους που ψήφισε πριν από τρεις μόλις μήνες η παρούσα Βουλή. Και ενώ ο Νόμος (ν.4254/7-4-2014) σαφώς ορίζει ότι πρέπει να ζυγίζονται «όλα» τα αρτοπαρασκευάσματα και ο άρτος «υποχρεωτικά ενώπιον του καταναλωτή σε όλα τα σημεία πώλησης» ο κ. Υφυπουργός προχωρεί σε έκδοση οδηγίας που εξαιρεί του ζυγίσματος τον συσκευασμένο άρτο, ο οποίος πωλείται από σημεία  που δεν παράγουν, αλλά  "εμπορεύονται" το ψωμί, με ότι μπορεί να σημαίνει  ο όρος αυτός, που βέβαια δεν εγγυάται και την προστασία του καταναλωτή.   
Όταν λοιπόν ο κ. Υφυπουργός παρανόμως εξαιρεί από τον έλεγχο κάθε σημείο πώλησης που πωλεί συσκευασμένο άρτο ή αρτοπαρασκεύασμα στρέφεται ευθέως εναντίον των αρτοποιείων μας που παράγουν στην πατρίδα μας την καλύτερη ποιότητα ψωμιού, στην καλύτερη τιμή, αυξάνοντας μονομερώς το κόστος, με μοναδικό σκοπό να μειώσει την ψαλίδα στην τιμή, ανάμεσα σε εμάς και σε άλλα σημεία πώλησης ψωμιού. Επιβαρύνοντας έτσι την τσέπη του Έλληνα καταναλωτή.
Και πραγματικά δεν γνωρίζουμε με την ενέργειά του αυτή τίνος συμφέροντα εξυπηρετεί.
          Τέλος αφήνει εκτός ελέγχου και τα πρατήρια πώλησης άρτου και αρτοπαρασκευασμάτων, τα οποία όπως πολύ καλά γνωρίζει και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης,  ενώ θα έπρεπε να διαθέτουν σύμφωνα με την νομοθεσία συσκευασμένο άρτο και αρτοπαρασκευάσματα, αυτά διαθέτουν όλα τους τα προϊόντα ασυσκεύαστα παρανομώντας διπλά και εκθέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των Ελλήνων πολιτών, γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζετε το ψωμί καταναλώνεται, όπως αγοράζεται, χωρίς να βράζεται, να πλένεται, ή να  απολυμαίνεται προηγουμένως, και γι' αυτό όταν πωλείται σε χώρο διαφορετικό από αυτόν της παραγωγής του, υποχρεωτικά συσκευάζεται, μεταφέρεται και πωλείται συσκευασμένο.  
Δεν είναι δυνατόν σε ένα ευνομούμενο κράτος οι νόμοι να εφαρμόζονται επιλεκτικά σε συγκεκριμένες μερίδες πολιτών. Κάτι τέτοιο καταργεί την ισονομία που πρέπει να υπάρχει και δημιουργεί καταστάσεις αθέμιτου ανταγωνισμού.
           Επειδή είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τα μαγαζιά μας προς όφελος του Ελληνικού λαού και της Ελληνικής οικονομίας απευθυνόμαστε σε εσάς ως πρόεδρο της Κυβερνήσεως και ζητάμε την παρέμβασή σας για να σταματήσει η φθοροποιός δράση του κ. Υφυπουργού - εναντίον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των παραγωγικών κλάδων και ιδιαίτερα της αρτοποιίας - η οποία τελικά θα αποβεί και εις βάρος του κυβερνητικού σας έργου.
         
Με απεριόριστη εκτίμηση

Οι υπογράφοντες αρτοποιοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου