Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ, ΒΙΟΤΕΧΝΗΣ




Συνάδελφοι,
Η εποχή που διανύουμε είναι κατάρα να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, αυτοαπασχολούμενος, βιοτέχνης. Είμαστε τα θύματα της κρίσης τους όπου πληρώνουμε το μάρμαρο της υπέρ-συσσώρευσης κεφαλαίου, όπου προσπαθούν να μας πετάξουν απ έξω από την αγορά καρπώνοντας το μερίδιό μας σε αυτήν. Είτε λεγόμαστε αρτοποιοί, είτε λαϊκατζήδες, είτε είμαστε στα τρόφιμα, είτε είμαστε στην ένδυση, είτε σε οποιοδήποτε κλάδο. Έτσι για να το καταφέρουν αυτό χρησιμοποιούν κάθε τρόπο και κάθε μέτρο ώστε να μας οδηγήσουν στην χρεωκοπία και κλείσιμο. Είτε χτυπούν κλαδικά, πχ με τα δύο τελευταία πολυνομοσχέδια είτε ολοκληρωτικά, πχ με την εξοντωτική φορολογία με 26% από το πρώτο Ευρώ.
Την ώρα που εμείς χτυπιόμαστε με αυξήσεις σε φορολογία, ενέργεια, ασφαλιστικό την ίδια ώρα στους μεγαλοκεφαλαιούχους δίνουν φοροελαφρύνσεις, φτηνότερη ενέργεια, χάρισμα ασφαλιστικών χρεών στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της δήθεν ανάπτυξης που θα φέρουν στην χώρα. Από την μια έχουμε κατασχέσεις και αυτό αφορά όλους εμάς και από την άλλη χάιδεμα και δώρα για τους άλλους. Ο αγώνας που δίνουμε όλοι μαζί είτε μέσα από τα μαγαζιά μας είτε μέσα από τα όργανα και τους φορείς μπορεί να είναι άδικος και άνισος αλλά χαμένος δεν είναι.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα βγαίνει από τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΕ του Οκτώβρη ΤΟΥ 2013. Σε 800000 ασφαλισμένους 589000 (75%) χρωστάνε. Από αυτούς το 80%, 472000 χρωστάνε έως 25000 δηλαδή χρωστάνε 4 με 5 χρόνια. Από αυτούς πάλι οι 230000 χρωστάνε έως 5000 δηλαδή 1 με 2 χρόνια. Φαίνεται ξεκάθαρα δηλαδή ότι έχουμε να κάνουμε με συναδέλφους θύματα της κρίσης και όχι για κακούς συναδέλφους οι οποίοι κακοπροαίρετα δεν πληρώνουν τις εισφορές τους ανέκαθεν, όπως θέλουν να μας παρουσιάσουν αυτοί όλοι που στηρίζουν τις κυβερνητικές πολιτικές. 
Συνάδελφοι, να είστε σίγουροι ότι οι ίδιες οι εξελίξεις που αυτοί οι ίδιοι θα φέρουν θα είναι εξελίξεις που δεν θα μπορέσουν να τις ελέγξουν αν απέναντί τους βρουν ανθρώπους οργανωμένους και συστρατευόμενους στα σωματεία τους και στα όργανά τους, οργανωμένους και μαζικούς συλλόγους με στόχο και πείσμα. Ακόμη και αν όλα αυτά τα σωματεία δείχνουν ένα άλλο πρόσωπο κακό σήμερα, ένα συνδικαλιστικό κίνημα συκοφαντημένο και διαλυμένο, είναι υποχρέωση μας η συμμετοχή μας στα σωματεία μας όπου σωστά προσανατολισμένα, να τα δυναμώσουμε ο καθένας μας ξεχωριστά, γιατί αυτή είναι η δύναμη μας. Άλλωστε όλη αυτή η κατάσταση στο να φτάσει εδώ το  συνδικαλιστικό κίνημα έντεχνα την δημιουργήσανε γνωρίζοντας ότι ο κύριος αντίπαλός τους αυτός θα είναι.
Εμείς οι συνάδελφοι που έχουμε συσπειρωθεί μαζί με τους υπόλοιπους κλάδους μέσω της Π.Α.Σ.ΕΒΕ, που δημιουργήσαμε την Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών και πιστεύουμε στην κοινωνική συμμαχία με όλα τα άλλα στρώματα που χτυπιούνται αλύπητα από την κρίση προσπαθούμε να αναδείξουμε όλα τα προβλήματα είτε είναι κλαδικά είτε γενικότερα. Διότι πιστεύουμε ότι όλα μας αφορούν. Μας κατηγορούν ότι είτε ασχολούμαστε με θέματα που δεν αφορούν τον κλάδο , είτε είμαστε λέει κομματικοί Αυτά τα λένε πολύ απλά γιατί στερούνται επιχειρημάτων και η δράση τους περιορίζεται είτε σε προσωπικές φιλοδοξίες είτε στο να βάλουν πλάτη να περνάνε μέτρα όπως ξεκάθαρα γίνεται στην Ο.Α.Ε.

Στο μπλογκ μας artopoioi.blogspot.gr υπάρχει όλη η αρχειοθήκη των θεμάτων που βάλαμε, θέματα που αναδεικνύονται σήμερα και που πολύ απλά αποσιωπήθηκαν μέσα από τα σωματεία μας και ειδικότερα από την Ομοσπονδία μας των υπερατλαντικών ταξιδιών. Πράγματα καθημερινά για τον απλό φούρναρη που ματώνει στο μαγαζί του. Φυσικά ούτε κάτω θα το βάλουμε , ούτε θα σταματήσουμε να βλέπουμε τα πράγματα και τις εξελίξεις διαφορετικά από όπως τα βλέπουμε έως σήμερα. Πιστεύουμε ότι ούτε λάθη έγιναν, ούτε πρόσωπα όρισαν τις πολιτικές έως σήμερα. Είναι η φυσική εξέλιξη του καπιταλισμού όπου το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Δεν το θεωρούμε όμως νομοτέλεια αυτό και πιστεύουμε ότι μπορούμε να το ανατρέψουμε. Όλοι μαζί.         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου