Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αρτοποιοί: Ο περιορισμός και της κατανάλωσης συρρικνώνει το επάγγελμα


Λιγότερο ακόμη και το ψωμί στο ελληνικό τραπέζι 
Ο περιορισμός της κατανάλωσης ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης όπως το ψωμί αποτελεί βασική αιτία συρρίκνωσης και στον κλάδο της αρτοποιίας, ενώ την ίδια στιγμή προϊόντα βιομηχανικά και ιδιωτικής ετικέτας κερδίζουν έδαφος στον ανταγωνισμό.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Infobank Hellastat, η οικονομική ύφεση έχει αρχίσει να πλήττει και τον κλάδο της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής καθώς οι καταναλωτές περιορίζουν τις δαπάνες ακόμα και σε είδη όπως το ψωμί και τα αρτοσκευάσματα. Η πτώση της κατανάλωσης έχει οδηγήσει μεγάλες βιομηχανίες σε ανταγωνισμό τιμών και προσφορών, αλλά και σε εισαγωγές νέων προϊόντων. Όπως αναφέρεται, η τιμολόγηση αποτελεί πλέον σημαντική συνισταμένη ανταγωνισμού απέναντι σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, η διείσδυση των οποίων διαρκώς ενισχύεται λόγω των χαμηλότερων τιμών τους.

Ήδη, βάσει έρευνας που είχε διεξαχθεί για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος (Marc) το 2012, το 1/5 των καταναλωτών είχε μειώσει την κατανάλωση ψωμιού και αρτοσκευασμάτων - προϊόντων ζαχαροπλαστικής, με αποτέλεσμα 9 στους 10 φούρνους να σημειώσουν κάμψη εσόδων (μέση μείωση ανά φούρνο 36,7%).

Επιπλέον, η αλλαγή θεσμικού πλαισίου επέτρεψε στα σούπερ μάρκετ την παραγωγή και πώληση προϊόντων μέσω της μεθόδου bake off και η μετάβαση σε αυτό το νέο πρότυπο συνεπάγεται σημαντικές ανταγωνιστικές πιέσεις στους συνοικιακούς φούρνους, ενώ αρτοβιομηχανίες και αλυσίδες λιανεμπορίου υλοποιούν επενδύσεις ανάπτυξης ανάλογων προϊόντων και εγκαταστάσεων. Μάλιστα, αν υιοθετηθεί η πρόταση του ΟΟΣΑ για πλήρη απελευθέρωση, θα αυξηθούν οι επενδύσεις στον τομέα, αφού θα δοθεί δυνατότητα πώλησης ψωμιού και σε καταστήματα τροφίμων.
Σύμφωνα με την ανάλυση από την Infobank Hellastat των οικονομικών καταστάσεων 191 επιχειρήσεων, ο συνολικός κύκλος εργασιών το 2012 υποχώρησε κατά 5,9%, στα 1,01 δισ. ευρώ, με το 74% των εταιρειών να εμφανίζουν κάμψη εσόδων, ενώ τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν περαιτέρω κατά 3% και επιδεινώθηκαν οι ζημιές (79,36 εκ
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 http://www.capital.gr/News.asp?id=2037819
και στο πρωτο θεμα
και στην ΑΥΓΗ 12/6
 ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΙΝΑΚΕΣ EXXEL
 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AvUhAb5Ee530dElveUtJaXk3cjFCMzFyQUZlajN4VVE#gid=0


 















































2012 2011 2010 2009


47,8% 44,2% 41,4% 38,9%

















































































































































































































































































































































































































































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου