Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΤΗΣ Ο.Α.Ε.



 Φωτογραφία: Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Κ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΟΥΣΙΟΣΟμοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος

Συνάδελφοι,
Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών έχει προειδοποιήσει συνεχώς τόσο για το αποτέλεσμα που θα φέρουν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές όσο και για την στάση της ΟΑΕ στο μέλλον του επαγγέλματος τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς για το επάγγελμα μας, δικαιωνόμαστε αλλά τι να το κάνουμε; Το επάγγελμα χάνεται και για την ηγεσία της ΟΑΕ όσο και αν φωνάζουμε , όσο και αν γράφουμε, όσο και αν διεκδικούμε, όσο και αν απαιτούμε, όσο και αν φέρνουμε τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι άσκοπο αφού με δύναμη τεσσάρων συμβούλων στους 35 ( οι 29 ανήκουν στο συνδυασμό του Κου Μούσιου  ) αγνοούμαστε παντελώς.
Γιατί αγνοούμαστε; Αγνοούμαστε γιατί ο Κος Μούσιος και οι σύμβουλοι που μετέχουν στο Δ.Σ. από το συνδυασμό του έβαλαν πλάτη με την στάση τους έτσι ώστε να περνάνε οι πολιτικές που οδηγούν σταδιακά στον αφανισμό του επαγγέλματος του βιοτέχνη αρτοποιού. Έχουν πλήρως συμβιβαστεί με τις εκάστοτε κυβερνήσεις με τα γνωστά αποτελέσματα. Να αποδομήται καθημερινά το επάγγελμά μας και να έχει γίνει βορά στις ορέξεις των αρτοβιομηχάνων και των σουπερμαρκετάδων. Φοβούνται μην χαλάσουν τις κομματικές ή προσωπικές τους σχέσεις με τους κυβερνώντες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η ευθύνη μετατοπίζεται και στην βάση διότι αυτή έχει εκλέξει και τους μεν και τους δε.
Τελευταίο παράδειγμα το πώς στήθηκε τόσο καλά ο συμβιβασμός του κλάδου μας από όλους αυτούς. Για να περάσουν με την έκθεση του ΟΟΣΑ μια σειρά μέτρων ενάντια στην βιοτεχνική αρτοποιία λοιδορηθήκαμε ως φουρναραίοι από το Κο Χατζηδάκη ότι πουλάμε αέρα στην τιμή του ψωμιού σε σχέση με το βάρος . Ένα φαιδρό ψέμα που αντί να απαντηθεί αναλόγως από την ΟΑΕ, πήγε και δέχθηκε το ζύγισμα του ψωμιού αμαχητί δεχόμενη στην ουσία μια πάγια  θέση των αρτοβιομηχάνων (ΠΣΑΜ) για την πλήρη απελευθέρωση των προκαθορισμένων βαρών. Αυτό το οποίο θα οδηγήσει σε πλήρη αναρχία την αγορά, θα κλείσει την ψαλίδα μεταξύ βιοτεχνικού και βιομηχανοποιημένου ψωμιού θα οδηγήσει σε κλείσιμο αρτοποιείων σωρηδόν. Εκτός και αν αντί για ψωμί το σύγχρονο αρτοποιείο του Κου Μούσιου πουλάει σάμαλι, τουλούμπες και ραβανί. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι συνδικαλιστές του κύρους της ΟΑΕ πέσανε σε μια τέτοια λούμπα άθελα τους έτσι ώστε να εξυπηρετούν σήμερα αιτήματα των αρτοβιομηχάνων.
Η θέση μας είναι μια χωρίς καμία παρέκκλιση . ΝΑΙ στο ζύγισμα του ψωμιού αλλά σε προκαθορισμένα βάρη. Όχι στα ελεύθερα βάρη και στο ότι θέλει ο καθένας. Τα βάρη είναι αυτά που προστατεύουν τον καταναλωτή και τον αρτοποιό. Συνάδελφοι μην πέφτετε στην παγίδα τους να λέτε έτσι απλά ναι στο ζύγι εμείς δεν κλέβουμε! Εντέχνως κρύβουν τον πραγματικό τους σκοπό και κυβέρνηση και αρτοβιομήχανοι και να βρίσκετε μέσα σε αυτήν την παγίδα και η ομοσπονδία. Έχει επέλθει πλήρης συμβιβασμός μεταξύ τους. Ακόμη και να την γλυτώσουμε για την ώρα την ονομασία, εξίσου βασικό ή και πιο άμεσης προτεραιότητας, να είστε σίγουροι ότι θα ξαναέρθει το θέμα της αφού πια θα έχουν χαθεί όλα τα άλλα.
Αυτά μας επέβαλλαν οι σύμβουλοι του Κου Μούσιου και το προεδρείο του. Δήθεν αγωνίζονται αλλά δυστυχώς έχουν δεχτεί την θέση μας στην αγορά. Μια αγορά ψωμιού με ξεκληρισμένο το επάγγελμα του βιοτέχνη αρτοποιού, αυτουνού δήθεν που εκλέχθηκαν να εκπροσωπήσουν.
Πρώτη μούρη στην HORECA ο πρόεδρος των αρτοβιομηχάνων, μια έκθεση αυτουνού που διοργανώνει την ΑΡΤΟΖΑ με τις ευλογίες της ΟΑΕ . Πρώτη μούρη οι ΒΕΝΕΤΗΔΕΣ και λοιποί στα περιοδικά της αρτοποιίας αυτουνού που εκδίδει το επίσημο περιοδικό της ΟΑΕ με τις ευλογίες της. Μυρίστηκαν χρήμα εις βάρος μας όλοι αυτοί και από ότι φαίνεται και με τις ευλογίες της Ομοσπονδίας ΜΑΣ.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου