Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΑΣΕΒΕ: Επεκτείνεται το χαράτσι των 5€ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας




Σε αδυναμία τα νοσοκομεία μετά το «λουκέτο» στον ΕΟΠΥΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ … ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Με πρόσχημα και πάλι τους ανασφάλιστους η συγκυβέρνηση Ν.Δ. –ΠΑΣΟΚ, με απόφαση του υπουργού υγείας επιβάλει το 5ευρο και στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ.
Επεκτείνεται έτσι το χαράτσι των 5€ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μετά την εφαρμογή του στην νοσοκομειακή και λίγες μέρες μετά την απόπειρα καθιέρωσης του 25ευρου για την εισαγωγή στο νοσοκομείο.
Την ίδια στιγμή πληθαίνουν καθημερινά οι περιπτώσεις ασθενών που αδυνατούν να πληρώσουν τα χαράτσια αυτά και είτε μένουν χωρίς φάρμακα, χωρίς φροντίδα, είτε λαμβάνουν ειδοποίηση για πληρωμή τους μέσω της εφορίας, είτε σέρνονται στον εισαγγελέα για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι καλούμαστε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη για να μπορούν ΤΑΧΑ οι ανασφάλιστοι να έχουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. 
  • Οι ασφαλισμένοι αλλά και οι σημερινοί  ανασφάλιστοι έχουμε πληρώσει πανάκριβα εδώ και χρόνια από τις κρατήσεις, τις εισφορές και τους φόρους  για να υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Οι ασφαλισμένοι αλλά και οι σημερινοί ανασφάλιστοι είμαστε όλοι θύματα της ίδιας πολιτικής, της άγριας φορολόγησης, της ανεργίας, των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ.
Η κυβέρνηση θέλει και με αυτό το νέο χαράτσι να μεταφέρει τα βάρη της κρίσης στα λαϊκά στρώματα και να καθιερώσει την λογική της ανταποδοτικότητας στο αγαθό της υγείας. Αν έχεις παίρνεις, αν όχι πεθαίνεις. Αυτό είναι το δόγμα τόσο της κυβέρνησης όσο και της Ε.Ε., τα πάντα είναι υπηρεσία και όχι αγαθό. Πουλιούνται και αγοράζονται. Γι’ αυτό όλο το σύστημα της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μετά και τις τελευταίες αλλαγές και την «μεταμόρφωσή του» σε ΠΕΔΥ, θα δουλεύει όχι για την υγεία του λαού αλλά για τον θησαυρισμό των μονοπωλιακών ομίλων στο χώρο της υγείας και της ασφάλισης.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τις ενώσεις των αυτοπασχολούμενων μαζί με τα συνδικάτα των εργαζόμενων, τους μαζικούς φορείς των γυναικών, της νεολαίας, της φτωχής αγροτιάς, των ανέργων, να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης της πάλης για να μην περάσει το αντιλαϊκό αυτό μέτρο. Να αποτελέσει η κατάσταση στην Υγείας ένα ακόμα κριτήριο ψήφου των επαγγελματοβιοτεχνών  στις επερχόμενες εκλογές τόσο στα σωματεία, τις ενώσεις και τις ομοσπονδίες τους, όσο και στους δήμους, τις περιφέρειες και το ευρωκοινοβούλιο.


Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου