Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εξόφληση τιμολογίων με επιταγή ή μέσω τράπεζας

 Εξόφληση τιμολογίων με επιταγή ή μέσω τράπεζας

Εγκύκλιος  του υπουργείου οικονομικών διευκρινίζει τι ισχύει για την εξόφληση των επί πιστώσει τιμολογίων των πελατών.

Σύμφωνα με αυτή, όλα τα τιμολόγια αξίας πάνω από 500€ ( με Φ.Π.Α.)  που θα εκδοθούν από 1/1/2014   θα πρέπει να εξοφλούνται είτε με επιταγή είτε με κατάθεση μετρητών στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας .
Δεν επιτρέπεται και η τμηματική καταβολή των επί πιστώσει  τιμολογίων στον υπεύθυνο πωλητή με μετρητά  .
Δηλαδή ένα επί πιστώσει τιμολόγιο που είναι πάνω από 500€ και έχει εκδοθεί μετά τις 1/1/2014  ο πελάτης δεν θα μπορεί να το εξοφλεί απευθείας σε εσάς με μετρητά και ας δίνει έναντι της αξίας του επί πιστώσει τιμολογίου ( δηλαδή κάτω από 500€ ανά είσπραξη ) και ας εκδώσετε  δύο ή  τρείς αποδείξεις  είσπραξης  με διαφορετική ημερομηνία..
Η τμηματική εξόφληση (έναντι) των επί πιστώσει άνω των 500€ με έκδοση από 1/1/2014  θα πρέπει  και σε αυτή την περίπτωση να γίνει είτε με κατάθεση μετρητών στον λογαριασμό της εταιρίας ή με επιταγή.

Την υποχρέωση της τήρησης των ανώτερο διατάξεων  δεν την έχει ο εκδότης του τιμολογίου δηλαδή η εταιρία αλλά ο πελάτης δηλαδή σε αυτόν που εκδίδεται το τιμολόγιο.
Η εταιρία  που πουλάει δεν έχει καμιά ευθύνη αν ο πελάτης θέλει να εξοφλήσει  τα επί πιστώσει τιμολόγια άνω των 500€ με έκδοση μετά τις  1/1/2014  απευθείας στον  υπεύθυνο πωλητή με μετρητά (έκδοση απόδειξης είσπραξης).
Κάλο βέβαια είναι σε κάθε περίπτωση να ενημερώνουμε τους πελάτες για να τους προφυλάξουμε .
Σίγουρα οι λογιστές των πελατών μας θα τους έχουν ενημερώσει για την αλλαγή.

Κύρωση.
Με βάση το άρθρο 23 του N.4172 / 2013 ως μη εκπιπτόμενη δαπάνη θεωρείται, κάθε είδους δαπάνη που αφορά σε αγορά αγαθών ή λήψη υπηρεσιών αξίας άνω των πεντακοσίων (500) ευρώ, εφόσον η τμηματική ή ολική εξόφληση δεν έγινε με τη χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής.
Πηγή : ΕΕΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου