Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στηρίζουν στην ουσία απόλυτα τις κυβερνητικές πολιτικές



ΑΘΗΝΑ 24-1-2014




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ως Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών προειδοποιούμε τους συναδέλφους ότι οι μέχρις τώρα κινήσεις, αλλά και οι σχεδιασμοί της Ομοσπονδίας κανένα μα κανένα αποτέλεσμα δεν θα έχουν προς όφελος του κλάδου. Στηριζόμενοι στην μέχρις σήμερα λογικής τους στους στημένους διαλόγους, το μόνο που κάνουν είναι να στρώνουν το χαλί σε νέα μέτρα που πρόκειται να περάσουν. Και όσο να ευαγγελίζονται για το αντίθετο αυτός είναι ο σκοπός τους. Να διαλύσουν την βιοτεχνική αρτοποιία και να καθιερωθεί η βιομηχανία άρτου. Στηρίζουν στην ουσία απόλυτα τις κυβερνητικές πολιτικές. Έχουμε προειδοποιήσει πάμπολλες φορές για το τι αποτελέσματα θα έχει ο συνδικαλισμός τους και να που σήμερα είναι ξεκάθαρο και στα μέτρα που περνάνε  και στα αποτελέσματα που έχει. Παρόλα αυτά συνεχίζουν την ίδια στάση χωρίς καμία αγωνιστική διάθεση για τίποτε. Μάλιστα λειτουργώντας καθαρά συντεχνιακά, ποτέ δεν ασχολήθηκαν με τα καθημερινά προβλήματα ούτε του αυτοαπασχολούμενου, άρα δικά μας, ούτε της ίδιας της κοινωνίας στην οποία συμμετέχουμε και εμείς. Συνεχείς παρεμβάσεις μας για όλα αυτά ως παράταξη αγνοήθηκαν παντελώς και χλευάστηκαν. Ιδού τα αποτελέσματα τους.
Στον αντίποδα η συντεχνία Αθηνών με την οποία δημιούργησαν έντεχνα κόντρα καθαρά αποπροσανατολιστικά και δημιουργώντας το δίπολο που χρειάζεται παντού έτσι ώστε τα μέτρα να περνάνε. Μια συντεχνία Αθηνών η οποία δεν διαφέρει σε λογική από την ομοσπονδία. Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Προσπαθούν να δείξουν αγωνιστικό πρόσωπο χωρίς αγώνες. Τώρα που κάνουν πως ξύπνησαν χωρίς όμως να αλλάξουν τακτική πάλι κανένα αποτέλεσμα δεν θα φέρουν. Θα κάνουν λέει τα αρτοποιία εκλογικά τμήματα κατά της Ν.Δ. . Δηλαδή αν δεν είναι ο ένας και είναι ο άλλος θα τους πειράξει τους βιομήχανους. Στο να καταγγείλουν όμως την πολιτική που ευνοεί τα μεγάλα συμφέροντα, και η εφαρμοζόμενη πολιτική η οποία είναι πλήρως εναρμονισμένη στα πρότυπα της Ε.Ε. , όπου κυριαρχούν στην επιχειρηματική πίτα τα μεγάλα τραστ, εκεί κρατάνε το στόμα ερμητικά κλειστό. Το να κινητοποιήσουν την βάση στην αντίσταση των πολιτικών αυτών ξένη λέξη. Στο παιχνίδι που παίζουν μπήκαν και οι τέως τώρα ταγμένοι στον ένα πόλο και αφού έλυσαν όλα τα θέματα της εποχής τους βάζοντας το λιθαράκι τους στην σημερινή κατάσταση, τώρα ήρθαν να αποτελειώσουν το έργο τους.
Από κοντά και τα πιο πολλά πρωτοβάθμια σωματεία, αφού δεν έχουν κανέναν πια να στηριχτούν, και ακούγοντας τις μεγαλοστομίες της ΟΑΕ δυστυχώς είναι ωσεί παρών. Μάλιστα τους ζητήθηκε από την ΟΑΕ  να επηρεάσουν τους τοπικούς βουλευτές. Το ίδιο ζητιόνταν και τον Απρίλη του 2013, τα ίδια προειδοποιούσαμε και τα αποτελέσματα γνωστά.
Χωρίς προσχήματα η ΟΑΕ , εντέχνως η ΣΑΑΠΠ αποκλείουν την Αγωνιστική Κίνηση από ότι  κινήσεις κάνουν. Ούτε οι μεν ούτε οι δε μάρτυρες θέλουν, έτσι ώστε να παρουσιάζουν τα γεγονότα όπως θέλει ο καθένας τους. Στην τελευταία συγκέντρωση των αρτοποιών ως Αγωνιστική Κίνηση δηλώσαμε ότι θα είμαστε δίπλα τους στα καλέσματα από την στιγμή όμως που δεν υπάρχει η διάθεση αυτή τότε θα είμαστε απέναντί τους.
Ως Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών καλούμε το σύνολο του κλάδου, ΟΑΕ, πρωτοβάθμια και απλοί αρτοποιοί να καταγγελθεί η πολιτική της Ε.Ε. και των εγχώριων κυβερνήσεων όπου εν μέσω της κρίσης τους φόρτωσαν τα βάρη στο λαό και οδηγούν καθημερινά στον αφανισμό τον μικρό αυτοαπασχολούμενο προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Να καταγγελθεί η εμπορευματοποίηση σε υγεία – παιδεία- πρόνοια. Η διάλυση που συντελείται στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία είναι δικά μας λεφτά τα οποία τα επωφελήθηκαν άλλοι. Να συμμετάσχουμε στην κοινωνική συμμαχία αυτή η οποία προσπαθεί να αποκρούσει το σύνολο της επίθεσης που δεχόμαστε. Παραμέριση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών και συστράτευση με το αγωνιστικό κομμάτι του συνδικαλισμού. Να πάψει επιτέλους η αυταπάτη ότι εμείς είμαστε κεφάλαιο και να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε απλοί βιοπαλαιστές, θύματα της καπιταλιστικής τους κρίσης σήμερα. Δεν μπορεί να έχω τα ίδια συμφέροντα με τον βιομήχανο, με τον εργαζόμενο με δένουν τα πιο πολλά. Με αυτόν μεγάλωσα, με το παιδί του πήγα σχολείο. Διεκδίκηση καλλίτερων όρων ζωής για εμάς και τα παιδιά μας . Όχι Φ.Π.Α. σε ψωμί – γάλα – φάρμακα.                      

Για την Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών
ΙΑΣΩΝ ΚΑΠΛΑΝΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΛΠΟΥΛΗΣ
                                                                                                                                                                                 ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΟΥΡΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου