Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναφορικά με την περιβόητη έκθεση του ΟΟΣΑ και τις ¨ κινήσεις¨ της ΟΑΕ




ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ
ΑΘΗΝΑ 20-1-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάδελφοι, όπως καλά γνωρίζετε το θέμα που έχει προκύψει αναφορικά με την περιβόητη έκθεση του ΟΟΣΑ  τρέχει κανονικά και όπως συνεχώς πληροφορούμαστε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το υπουργείο ανάπτυξης είναι έτοιμο να νομοθετήσει εις βάρος του βιοτεχνικού αρτοποιείου προς όφελος των μεγάλων βιομηχανιών, των αλυσίδων και των υπέρ μάρκετ. Μάλιστα όλη η έκθεση του ΟΟΣΑ πέρα από τα συντεχνιακά θέματα που βάζει είναι η ταφόπλακα για τα μικρομάγαζα που έχουν απομείνει βυθισμένα μέσα σε μύρια χίλια προβλήματα όπως και εμείς.
Έτσι νοιώθουμε την ανάγκη βλέποντας και τα περιθώρια να στενεύουν επικίνδυνα και την Ομοσπονδία μας να είναι πανταχού απούσα και όπου εκπροσωπείτε να είναι από δύο το πολύ τρία άτομα να ζητήσουμε-απαιτήσουμε τα κάτωθι:
1.  1     Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να βοηθήσουμε στο έργο της ομοσπονδίας παρόλα αυτά ποτέ δεν καλεστήκαμε από αυτήν σε επίσημη συνάντηση παρά μία φορά στο γραφείο του κ. Κομνηνού. Για τον λόγο αυτό ζητάμε σε τυχόν συνάντηση που γίνει από σήμερα  στο μέλλον για το θέμα αυτό με οποιονδήποτε αρμόδιο να καλεστεί και εκπρόσωπος από τον συνδυασμό μας. 
2. 2      Από την τελευταία έκτατη συνεδρίαση του ΔΣ μαζί με τους προέδρους  των πρωτοβάθμιων κλαδικών σωματείων έχει περάσει πάνω από ένας μήνας.  Από  όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν εκεί δεν είδαμε ούτε το κούνημα μίας τρίχας από την ομοσπονδία. Επειδή όμως το θέμα δεν έχει πάψει αλλά αντιθέτως τρέχει κανονικά όπως προαναφέραμε ζητάμε επιτακτικά την συγκάλεση νέας έκτατης συνεδρίασης παρόμοιας της προηγούμενης έτσι ώστε να μπει νέο πλαίσιο δράσης του δευτεροβάθμιου οργάνου μας κάτι το οποίο είναι απαίτηση της βάσης όπως φάνηκε ξεκάθαρα στην συγκέντρωση των αρτοποιών της Αθήνας. Τα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δεν έχουν κανένα νόημα.
3.  3     Ζητάμε επίσημα μέσα από το δελτίο τύπου αυτό όπως επιτέλους μας δοθούν τα πρακτικά τόσο του θεματικού συνεδρίου που έγινε όσο και των συνεδριάσεων που ακολούθησαν τόσο της τακτικής όσο και της έκτατης. Άμεσα.
Τέλος χαιρετίζουμε την δουλειά που έγινε  από το σωματείο της Αθήνας την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου αλλά δεν αρκεί αυτό. Πρέπει να υπάρξει η ανάλογη συνέχεια κάτι το οποίο θα προσπαθήσουμε με την συμμετοχή μας που έχουμε στο διοικητικό συμβούλιο αυτής ως συνδυασμός.  Μάλιστα θεωρούμε ότι το επόμενο βήμα θα πρέπει να καλυφθεί με πανελλαδική συμμετοχή και όχι μόνο από το τοπικό σωματείο. Καλούμε  όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να αναλάβουν ανάλογες δράσεις κατά περιοχή έτσι ώστε να υπάρξει πίεση και διεκδίκηση σε όλη την επικράτεια της χώρας.
Συνάδελφοι από τους πολιτικούς της συγκυβέρνησης  δεν έχουμε  να περιμένουμε τίποτα. Ο ρόλος τους έχει πια ξεσκεπαστεί. Η τύχη μας βρίσκετε μόνο στα δικά μας χέρια και πόδια. Ας μην καθυστερούμε άλλο.
 
ΥΓ  Πληροφορηθήκαμε για την συνάντηση που είχατε με τον αρμόδιο υπουργό κ. Χατζηδάκη, πληροφόρηση που την είχαμε από αλλού και όχι από εσάς. Μέσα στις υποχρεώσεις σας είναι και η ενημέρωση των συμβούλων της ομοσπονδίας. Πάψτε επιτέλους να μας φέρεστε ως ξένα σώματα. Συνάδελφοι σας είμαστε και όχι αντίπαλοι σας. Εκτός και αν πραγματικά υπάρχουν άλλα συμφέροντα μεταξύ μας.  Πάψτε τον αποκλεισμό τον οποίο μας έχετε επιβάλει στην λειτουργία της ομοσπονδίας.
Για την Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών
Νικόλαος  Σιδηρόπουλος
Νικόλαος Μπουλμπούλης
Ιάσων Καπλάνης
Κωνσταντίνος Σουρέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου