Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΑΣΕΒΕ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 4-2-2014 ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ






            Αθήνα, 28/1/2014

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ
6μ.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ στις ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ σε ΕΟΠΥΥ, ΚΕΝΤΡΑ
ΥΓΕΙΑΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Συνάδελφε, αυτοαπασχολούμενε, επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορε, συνταξιούχε,
οι αλλαγές στον χώρο της Υγείας δεν γίνονται για το δικό σου καλό!
  • Η δραστική  υποχρηματοδότηση  των  Κρατικών  Νοσοκομείων,  των Κέντρων  Υγείας,  του  ΕΟΠΥΥ  και  των  ασφαλιστικών  ταμείων.  ( Για το 2014 προβλέπεται μείωση της κρατικής χρηματοδότησης  των δημοσίων νοσοκομείων  κατά  32%,  του  ΕΟΠΥΥ  κατά  30% και  της  φαρμακευτικής  δαπάνης  κατά  15%)
  • Η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας.
  • Οι συγχωνεύσεις και η κατάργηση νοσοκομείων, κλινικών και κλινών.
  • Η παράλληλη  αύξηση  της  συμμετοχής  των ασφαλισμένων  στις  δαπάνες  για  φαρμακευτική  περίθαλψη  (μέσα στην  τελευταία τριετία αυξήθηκε από  το  9%   στο  27%) .
  • Η διαγραφή σκευασμάτων και εργαστηριακών εξετάσεων από το «βασικό πακέτο παροχών».
  •  Η υπολειτουργία των δημόσιων Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που στερούνται  τα αναγκαία  μέσα,  σε υποδομές,  προσωπικό,  εξοπλισμό,  υγειονομικό  υλικό  κ.ά.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ :  Το αγαθό της υγείας να γίνεται πανάκριβο για τη λαϊκή οικογένεια που γονατίζει από  την  ανεργία,  τους  δυσβάστακτους  φόρους  και  την  μείωση  του  εισοδήματός της.
Καθημερινά ζούμε την αναμονή στα επείγοντα, τα ράντζα  και τις καθυστερήσεις. Ζούμε με την αγωνία  μην  αρρωστήσουμε  εμείς  ή τα  παιδιά  μας,  αν θα έχουμε να πληρώσουμε το γιατρό ή το  «δημόσιο»  νοσοκομείο, αν θα  αγοράσουμε  το φάρμακο ή το γάλα του παιδιού μας. Το  φιλότιμο  των  υγειονομικών  δεν  αρκεί  για να γιατρέψει τους χιλιάδες  ασθενείς που καθημερινά προστρέχουν στις δημόσιες υποδομές Υγείας, ιδίως μέσα στην κρίση που έχουν αυξηθεί σοβαρά νοσήματα (στα 4 χρόνια της κρίσης μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής κατά 4 χρόνια!). Η πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ., ΔΝΤ μας πεθαίνει πριν την ώρα μας!
 ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΙ  ΕΙΝΑΙ  ΛΙΓΟΙ!  Οι  μεγάλες  ιδιωτικές  εταιρείες,  οι  μονοπωλιακοί  όμιλοι που βλέπουν την κρίση ως «ευκαιρία» για να διαλύσουν τις δημόσιες υποδομές και να μεγαλώσουν την πίτα που θα λυμαίνονται.
Το  νέο  νομοσχέδιο  της  συγκυβέρνησης  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  που  συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή, οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υπάρχουν σήμερα. Αυτά  τα αντιλαϊκά  μέτρα  είναι  συνταγές  της  ΕΕ και προωθούνται  δεκαετίες τώρα,  σε  όλες  τις  χώρες.
Συνάδελφε, αυτοαπασχολούμενε, επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορε, συνταξιούχε η ΠΑΣΕΒΕ σε καλεί σε γενικό ξεσηκωμό για την υγεία! Δεν υπάρχει άλλος χρόνος, δεν υπάρχει λύση στις ατομικές διαδρομές.
Τώρα να οργανώσουμε, να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, παντού! Όλοι μαζί εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νεολαία και γυναίκες να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια τους.
Τα Σωματεία, οι Ενώσεις και οι Λαϊκές επιτροπές να σχεδιάσουν μαζικές εξορμήσεις παντού, να προετοιμάσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στα παραρτήματα του ΟΑΕΕ και να απαιτήσουν το σφράγισμα βιβλιαρίων υγείας όλων των συναδέλφων που οφείλουν ή είναι άνεργοι. Να σταθούνε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ και τα Κέντρα Υγείας και από κοινού να σπάνε στην πράξη τα σχέδια της Κυβέρνησης π.χ. κλείσιμο των γκισέ της ντροπής που εισπράττουν τα 5€ εισιτήριο για τα νοσοκομεία, δωρεάν εξέταση και εμβολιασμό των παιδιών μας, κ.ο.κ.

Παλεύουμε για:
ü  Να  αποσυρθεί  το  νομοσχέδιο  για  τη  Πρωτοβάθμια  Φροντίδα  Υγείας  (ΠΦΥ).
ü  Να πάψουν  τα  νοσοκομεία  να  είναι  επιχειρήσεις,  να  καταργηθούν  όλα  τα  γκισέ  πληρωμών σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία. Ενιαίο,  αποκλειστικά δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα   ΠΦΥ για όλο το λαό. Όλα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ να στελεχωθούν με επαρκή υγειονομικό προσωπικό όλων των βασικών ειδικοτήτων, με μόνιμη, πλήρη και  αποκλειστική  απασχόληση,  να  εξοπλιστούν  και  να  εφοδιαστούν  με  επαρκές  υγειονομικό προσωπικό  και  να  μετατραπούν  σε  αποκλειστικά  δημόσια  και  δωρεάν  Κέντρα  Υγείας.
ü  Ούτε ένα ευρώ για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες. Τα  έχουμε ήδη πληρώσει!  Πλήρη και επαρκής χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και των ασφαλιστικών  ταμείων  από  τον  κρατικό  προϋπολογισμό. 
ü  Να  σφραγιστούν  ΤΩΡΑ  τα  βιβλιάρια  όλων  των  ανασφάλιστων ανεξάρτητα οφειλών,  να  καλυφθούν  όλοι  οι συνάδελφοι που έκλεισαν τα μαγαζιά τους με δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
ü  Μαζικές  προσλήψεις  μόνιμου  και  αποκλειστικής  απασχόλησης  επιστημονικού  και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία, όλων των συμβασιούχων.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ
6μμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου