Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

 Αύριο το αγροτικό συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη


 


Με τα τρακτέρ παρατεταγμένα στις πλατείες των χωριών της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών, οι αγρότες προετοιμάζουν με εντατικούς ρυθμούς το συλλαλητήριο που αποφάσισε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, αύριο  Σάββατο 1 Φλεβάρη στην «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου. 
Συνέντευξη Τύπου από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων
Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, προκειμένου να εκφραστεί μαζικά η καταδίκη στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ απηύθυνε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη. Τόνισαν ότι από τη Δευτέρα, θα στηθούν μπλόκα παντού, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική. Τα σημεία των μπλόκων θα αποφασιστούν από τους αγρότες σε κάθε νομό.
Στη συνέντευξη, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής μίλησαν ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας, ο Γιάννης Βάγγος από το μπλόκο Κάστρου Βοιωτίας, και οι Χρήστος Κάμτσης και Παναγιώτης Γιώγας από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας.
Παρουσίασαν τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μεγάλη πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων αγροτών, κατήγγειλαν ότι οι αγρότες σέρνονται σε δίκες όπου τους επιβάλλονται ποινές τόσο για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις όσο και για τα χρέη τους στις τράπεζες. Παράλληλα υπογράμμισαν ότι η περιβόητη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για τα «κόκκινα δάνεια» αφορά ένα μικρό ποσοστό των αγροτών και στην ουσία ευνοεί το χαρτοφυλάκιο της τράπεζας Πειραιώς. Τόνισαν ότι με την ΚΑΠ της ΕΕ, προωθείται ακόμη πιο βίαια το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς, που σπρώχνεται στην ανεργία και την εξαθλίωση, για να προχωρήσει η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγάλων ώστε να γίνουν ακόμη μεγαλύτεροι.
Καλέσματα συμμετοχής στο συλλαλητήριο
Να μη λείψει κανείς από το συλλαλητήριο καλεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Αγροτικών Μπλόκων. Όλοι στους δρόμοπυς του αγώνα. Στα μπλόκα της αγροτιάς θα κριθεί το δίκιο τονίζει. (Διαβάστε εδώ το κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων)
Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ απευθύνει κάλεσμα στη φτωχομεσαία αγροτιά να ανταποκριθεί μαζικά και υπερήφανα στο κάλεσμα της πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων και να συμμετάσχει από κάθε περιοχή της χώρας στο αγωνιστικό συλλαλητήριο στην «AGROTICA». (Διαβάστε εδώ το κάλεσμα της ΠΑΣΥ)
Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Θεσσαλονίκης τους εργαζόμενους του κλάδου.
Αγωνιστικές διεργασίες σε όλη τη χώρα
Μαζική σύσκεψη αγροτικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα έγινε την Πέμπτη στην Καρδίτσα. Εκφράστηκε η απόφαση και η ετοιμότητα των αγροτών, που έχουν βγάλει πάνω από 1.000 τρακτέρ σε δεκάδες χωριά του νομού, να κινηθούν στον κόμβο της Νίκαιας, όπου θα στηθεί το πανθεσσαλικό μπλόκο. Το ίδιο θα κάνουν και πολλοί άλλοι, που θα μπουν στη μάχη μέχρι τη Δευτέρα. 
Οι ίδιες αγωνιστικές διαθέσεις εκφράζονται και από τους αγρότες του νομού Λάρισας. Στα χωριά των Φαρσάλων, έχουν βγει πάνω από 300 τρακτέρ, ενώ πολλά είναι τα αγροτικά μηχανήματα στις πλατείες χωριών του κάμπου της Λάρισας, ιδιαίτερα στην περιοχή του Πλατύκαμπου. Τρακτέρ έχουν βγει, επίσης, στον Τύρναβο, σε χωριά της επαρχίας και από χτες σε χωριά της Ελασσόνας. Αυξάνονται τα χωριά στα οποία βγήκαν τρακτέρ και στους νομούς Τρικάλων και Μαγνησίας.
Στον 'Εβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, την Τρίτη 4 Φλεβάρη.
Η Τοπική Γραμματεία Λέσβου της ΠΑΣΥ διοργανώνει παλλεσβιακό παναγροτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 11 Φλεβάρη στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Θα προηγηθεί σύσκεψη στις 5 Φλεβάρη, στις 8.30 μ.μ., στο παλιό Εργατικό Κέντρο.

πηγή : 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου