Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΜΕΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ






 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ





Με αφορμή την δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΟΟΣΑ η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών καταγγέλλει την μεθόδευση που υπάρχει για την πλήρη ισοπέδωση της υπάρχουσας αγοράς προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Μια έκθεση ραμμένη και κομμένη στα μέτρα των μονοπωλίων την οποία  υιοθετεί το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Οικονομικών στο έπακρον στην παρουσίαση που έγινε από τον επικεφαλής του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία παρουσία των Στουρνάρα και Χατζηδάκη. Αποδεικνύουν περίτρανα ποιανού υπάλληλοι είναι, ποιος είναι το πραγματικό τους αφεντικό και σίγουρα αυτό δεν είναι ο ελληνικός λαός αλλά το εγχώριο και  διεθνές μεγάλο  κεφάλαιο. Αντίθετα ο λαός στενάζει κάτω από τα βάρη των πολιτικών τους μέσα στην διάλυση κάθε δικαιώματος στην αξιοπρέπεια της ζωής.

Μια έκθεση που κλιμακώνει την επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου, παραγγελία της συγκυβέρνησης, συρραφή ανάλογων εκθέσεων και αξιώσεων του ΣΕΒ, των φαρμακοβιομηχάνων των μεγαλεμπόρων των τραπεζιτών κ.α. όπου προωθεί την παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς και ενισχύει την δραστηριότητα του μεγάλου κεφαλαίου στη χώρα μας. Για ακόμη μία φορά φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο εχθρός τους είμαστε εμείς και πρέπει να μας βγάλουν από την μέση μία ώρα αρχύτερα. Ότι δεν κατάφεραν την προηγούμενη φορά έρχονται  τώρα να το αποτελειώσουν. Λένε ψέματα ότι  εμείς είμαστε  δήθεν το εμπόδιο για την ανάπτυξη και δεν λένε την αλήθεια ότι εμείς είμαστε το εμπόδιο για την ανάπτυξη που ονειρεύονται  στα κέρδη τους με την παραπέρα συγκέντρωση της επιχειρηματικής πίτας και των κερδών με απώλειες αρνητικές στο λαϊκό εισόδημα. Οι όποιες ελάχιστες θέσεις δημιουργηθούν θα είναι με μισθούς πείνας και εργασιακές σχέσεις γαλέρας.

Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών στο παρελθόν είχε προειδοποιήσει πάμπολλες φορές το τι μας ετοιμάζουν και που οδηγούν το επάγγελμά μας. Δυστυχώς δικαιωνόμαστε με αρνητικές επιπτώσεις για  τον κλάδο μας. Για το τομέα των τροφίμων γενικότερα η μελέτη χαρακτηρίζει σημείο – κλειδί την άρση οποιωνδήποτε υφιστάμενων περιορισμών στην πώληση ψωμιού από καταψυγμένη ζύμη, καθώς όπως αναφέρει « δεν διαφέρει στην γεύση και στην όψη» από το φρέσκο ψωμί. Για αυτούς ψωμί το ένα ψωμί και το άλλο , φούρνος ο ένας φούρνος και ο άλλος.

Επίσης η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών στο παρελθόν είχε  προειδοποιήσει πάρα πολλές φορές   ότι η πολιτική που χάραξε η ομοσπονδία μας με τον επικεφαλής της Κ. Μούσιο και τους συνεργάτες του αυτά τα αποτελέσματα θα είχε. Δυστυχώς δικαιωνόμαστε ξανά αλλά τι να το κάνουμε όταν βλέπουμε το επάγγελμα να χάνεται χωρίς καμία αντίδραση. Τα δήθεν θεματικά συνέδρια για το μέλλον της αρτοποιίας μόνο αποπροσανατολισμό δημιούργησαν. Τα συμπεράσματα του προέδρου από το συνέδριο τι να τα κάνουμε όταν τα αποτελέσματα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από αυτά που ευελπιστεί η βιοτεχνική αρτοποιία ώστε να συνεχίσει να υπάρχει.  Αυτή την στιγμή έχουμε πρόεδρο  όπου επί ημερών του χτίστηκε ένας νόμος προστασίας του επαγγέλματος και επί ημερών του κατέρρευσε ο ίδιος νόμος σαν χάρτινος πύργος . Το μόνο που κατάφερε με επιτυχία είναι στο να κρατήσει έναν κλάδο ολόκληρο κοιμισμένο, εναρμονισμένο στην πολιτική που χάραξε η ΓΣΕΒΕΕ η ΕΣΕΕ βάζοντας στην πραγματικότητα πλάτη στην πολιτική αυτή που μας οδήγησε εδώ σήμερα.

Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών καλεί το σύνολο των συναδέλφων να στρατευτούν μαζί της ώστε να υπάρξει επιτέλους αντίδραση και τους καλεί να συμμετέχουν μαζικά στις επερχόμενες εκλογές στα πρωτοβάθμια σωματεία στηρίζοντας αγωνιστές συναδέλφους, ακόμη και να συμμετέχουν οι ίδιοι όπου δεν υπάρχουν.

Η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών καλεί το σύνολο των πρωτοβάθμιων σωματείων να παρακάμψουν την συμβιβασμένη ηγεσία της Ο.Α.Ε. και με τη Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών και μέσω της συμμαχίας των ΕΒΕ , την ΠΑΣΕΒΕ  μέσα από τις κατά τόπους γραμματείες να χαράξουν  στρατηγική απόκρουσης της πολιτικής αφανισμού που μας επιβάλουν.

Τέλος η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών καταγγέλλει το προεδρείο της Ο.Α.Ε. για πλήρη συμβιβασμό και ξεπούλημα του κλάδου. Τα  προσχήματα πια έπεσαν, ή θα αγωνιστούν πραγματικά για το επάγγελμα αλλιώς ας σηκωθούν να φύγουν. Επιτέλους ας αφήσουν τις μικρότητες και τις αστειότητες, να συνεργαστούν συλλογικά και συνολικά για την προστασία της δουλειάς μας. Επιβάλετε έκτακτο Δ.Σ. της Ο.Α.Ε. την Κυριακή 8/12 χωρίς άλλη καθυστέρηση και ας αφήσουν  κατά μέρος τις μονοπρόσωπες εκπροσωπήσεις, κανένα αποτέλεσμα δεν έφεραν. Ο αγώνας θα δοθεί στο δρόμο και όχι στα σαλόνια και στο γυαλί της ΤV.      

Για την Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών
Νίκος Σιδηρόπουλος
Ιάσων Καπλάνης
Νίκος Μπουλμπούλης
Κωνσταντίνος Σουρέας
         
Υ.Γ.  Οι συνάδελφοι στο σύνολό τους πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση άλλωστε φαίνεται ο ντόρος από τα κανάλια. Να βρίσκονται δίπλα στα σωματεία μας ώστε με το πρώτο κάλεσμα που θα δοθεί να δώσουν το δυναμικό παρών. Όλοι μαζί μπορούμε όχι ο καθένας μόνος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου