Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

 
 

Κατήγγειλαν τις αποφάσεις για άνοιγμα των καταστημάτων σε περιοχές της Αν. Αττικής και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής
Το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου σε δύο περιοχές της Αττικής, σε ολόκληρη την Ανατολική Αττική και στη Φυλή της Δυτικής Αττικής, με απόφαση των αρμόδιων αντιπεριφερειαρχών, έφεραν στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ.
Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, τόνισε πως γίνεται «πολλή κουβέντα για το τυπικό. Στο Περιφερειακό συζητήσαμε και δεν πήραμε απόφαση. Καταλήξαμε όμως. Ο περιφερειάρχης, παρά τις δικές μας διαφωνίες ότι δε συμφωνούμε να ανοίξει κανένα κατάστημα καμία Κυριακή, λέει επτά Κυριακές που λέει ο νόμος. Και η κ. Κισκήρα και η κ. Δήμου (σ.σ. αντιπεριφερειάρχες Ανατολικής και Δυτικής Αττικής), τοποθετήθηκαν και είπαν πως "εκεί ήταν έτσι το καθεστώς", "στη Φυλή πρέπει να γίνει έτσι". Ο περιφερειάρχης το απάντησε με σαφήνεια ότι δεν το αποδέχεται και αν θέλει η κυβέρνηση να χωρίσει κάτι, ας κάνει νόμο. Το αποδεχθήκατε αυτό».
Είπε επίσης πως «βαφτίστηκαν» τουριστικές περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση, ενώ στάθηκε και στο λεγόμενο «διάλογο» που έγινε. «Εγώ γνωρίζω ότι οι εμπλεκόμενοι είναι οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματοβιοτέχνες της περιοχής. Ρωτάω τους επαγγελματίες της περιοχής της κ. Κισκήρα, τι έχετε προτείνει; Μου απαντάει η Ομοσπονδία, μία Κυριακή το χρόνο. Για τους εργαζόμενους γνωρίζω -και γνωρίζετε κι εσείς- ότι δεν έχουν συμφωνήσει σε καμία. Ποιος διάλογος σας οδήγησε για να πάρετε την απόφαση;». Για τη Δυτική Αττική είπε πως κανένα σωματείο εργαζομένων και κανένας σύλλογος δεν το ζήτησε. Μόνο οι Δήμοι Φυλής και Σαρωνικού. «Αλλά εσείς το αποφασίσατε. Σε λίγο θα βαφτίσετε και τη χωματερή τουριστική περιοχή», σχολίασε ο Γ. Μανουσογιαννάκης.
Από την πλευρά της, η Αλεξάνδρα Μπαλλού, είπε πως «η πολιτική θέση, αν δεν υλοποιείται στην πράξη, δεν έχει κανένα νόημα. Μπορεί κιόλας να αποτελεί και μανδύα αποπροσανατολισμού αυτό που λέτε ότι "δε θέλω να ανοίξουν τα μαγαζιά, αλλά συμβιβάζομαι, προσαρμόζομαι στο νόμο και ανοίχτε τα". Δηλαδή, διαφωνώ, αλλά διευκολύνω το έργο της κυβέρνησης που λέει ουσιαστικά καταστρατήγηση του σταθερού χρόνου εργασίας, διότι τα μαγαζιά δεν είναι μόνο τα μαγαζιά αλλά το σύνολο του εργάσιμου χρόνου».
Το ΕΚ Λαυρίου
Την απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Χ. Κισκήρα, για άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου. Σημειώνει ότι στην προσπάθεια κατάργησης της Κυριακής αργίας, η Αντιπεριφέρεια βρήκε συμμάχους τους δημάρχους της περιοχής. «Αλλοι φανερά με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων -όπως ο Φιλίππου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Σαρωνικού- και άλλοι υπόγεια με παρεμβάσεις -όπως ο Λεβαντής δήμαρχος Λαυρεωτικής στηριζόμενος από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ- έκαναν ό,τι μπορούσαν για να υπονομευθεί ο αγώνας υπεράσπισης της Κυριακής Αργίας», σημειώνει στην ανακοίνωση.

Πηγή : ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου