Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μεθοδεύει την κατάργηση της Κυριακής-αργίας η Περιφέρεια Αττικής


Με ανακοίνωσή τους, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Εμπόρων Δήμου Αθήνας και οι ΕΒΕ Γαλατσίου, Ηλιούπολης και Καισαριανής, που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις της Περιφέρειας Αττικής για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Όπως επισημαίνεται, οι αποφάσεις έχουν ληφθεί σε κυβερνητικό επίπεδο και η Περιφέρεια προχωράει στην υλοποίηση.
Υπογραμμίζεται επίσης ότι το άνοιγμα των καταστημάτων πέραν της μιας Κυριακής τους μόνους που μπορεί να ωφελήσει είναι τα πολυκαταστήματα.
Μόνον ένας δρόμος υπάρχει, αναφέρεται στη ανακοίνωση.
Αυτός της οργάνωσης και πάλης, μέσα από τους Συλλόγους και τις Ενώσεις με τις αγωνιστικές δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ και του ΠΑΜΕ.
Καλούν, τέλος, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ το Σάββατο 5 Οκτώβρη στη πλατεία Ομονοίας στις 11 το πρωί και στην προσυγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ στις 10.30 π.μ. στην πλ. Κάνιγγος
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Στις 25/09/2013 κλήθηκαν για διαβούλευση στα πλαίσια της εφαρμογής του Νόμου που καταργεί την κυριακάτικη αργία, από την Αντιπεριφερειάρχη, του κεντρικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής, κα Παπαδημητρίου, μαζικοί φορείς του εμπορικού κόσμου, για να εκφράσουν τις απόψεις τους για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Η κα Αντιπεριφερειάρχης μας γνωστοποίησε πως η διαβούλευση γίνεται μόνον για το εάν τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά για περισσότερες από επτά Κυριακές και κάλεσε τους εκπροσώπους των φορέων να τοποθετηθούν επ' αυτού.
Από τη συζήτηση αποδεικνύεται πως οι ενέργειες αυτές γίνονται μόνο για παραπλάνηση και εφησυχασμό των μικρών εμπόρων, μια και οι αποφάσεις ήδη έχουν ληφθεί σε κυβερνητικό επίπεδο και η περιφέρεια προχωράει στην υλοποίηση.
Προσπαθούν να μας βάλουν σε εκβιαστικό δίλημμα:
Ή αποδεχόμαστε τις επτά Κυριακές ή εάν δεν καθορίσουμε το πόσες πάνω από αυτές, τα καταστήματα θα μπορούν να είναι για όλες τις Κυριακές ανοιχτά σύμφωνα με το νόμο.
Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας και του Εμπορικού Συλλόγου της "ΑΛΥΣΙΔΑΣ" Πατησίων, εκφράζοντας τις θέσεις της ΕΣΕΕ, δηλαδή των μεγαλεμπόρων του κέντρου της Αθήνας, αφού διαπίστωσαν την άσχημη κατάσταση στο εμπόριο, κλαίοντες σαν μωρές παρθένες, ψέγοντας το παρεμπόριο του "φτωχοδιαβολάκου" μετανάστη που προσπαθεί να επιβιώσει στον επίγειο Παράδεισο που λέγεται Ελλάδα και αφού "δεν μπορούν να πάνε ενάντια στο νόμο" συμφώνησαν στις επτά Κυριακές. Ζήτησαν παράλληλα "ρευστότητα", αξιοποίηση των προγραμμάτων και σεμινάρια για το εμπόριο.
Κουβέντα για τα χαράτσια, τη φοροληστεία, τα Δημοτικά Τέλη, τα χρέη στον ΟΑΕΕ, τις υπερβολικές τιμές σε ΔΕΗ - ΟΤΕ κλπ. Κουβέντα για την πλήρη αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος και όλα αυτά που οδήγησαν τους μικροεπαγγελματίες στα λουκέτα, τους εργαζόμενους στην ανεργία, τους συνταξιούχους στις συντάξεις πείνας.
Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων - Εμπόρων Δήμου Αθήνας, οι Ενώσεις ΕΒΕ Γαλατσίου, Καισαριανής και Ηλιούπολης, που εκπροσωπούν τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ:
Τονίσαμε ότι για την κακή κατάσταση στο εμπόριο την  αποκλειστική ευθύνη την έχει η βάρβαρη πολιτική όλων των τελευταίων κυβερνήσεων και της σημερινής μαζί με τους εταίρους τους ΕΕ και ΔΝΤ, που στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και του ξεπεράσματος της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης του κεφαλαίου, φόρτωσαν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, μειώνοντας σημαντικά την αγοραστική τους δύναμη.
Επισημάναμε ότι: Το άνοιγμα των καταστημάτων πέραν της μιας Κυριακής τους μόνους που μπορεί να ωφελήσει είναι τα πολυκαταστήματα, εξάλλου δικό τους παλαιό αίτημα ήταν και με την ευκαιρία των γενικότερων αναδιαρθρώσεων η κυβέρνηση νομοθέτησε και αυτό. Ο μικρός έμπορος δεν θα μπορέσει να αντέξει, ούτε στο αυξημένο λειτουργικό κόστος και, φυσικά, ούτε βιολογικά θα μπορέσει να εργαστεί για επτά συνεχόμενες ημέρες. Το συνεχές επταήμερο θα καταστρέψει την οικογενειακή και κοινωνική ζωή μας. Μοιραία θα μας οδηγήσει στο λουκέτο με ένα σωρό χρέη.
Γι' αυτούς τους λόγους ήμασταν εξαρχής αντίθετοι στην ψήφιση νόμου για την απελευθέρωση του ωραρίου και της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας. Η κυβέρνηση που ψήφισε το νόμο πάρα τη θέληση της πλειοψηφίας του εμπορικού κόσμου είναι υποχρεωμένη να τον αποσύρει.
Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι ακόμη ένα μέτρο που στοχεύει στην εξόντωση του μικρού αυτοαπασχολούμενου και γι' αυτό απαιτούμε να μην εφαρμοστεί. Η λογική του "εάν δεν θέλεις μην ανοίγεις" ή "εγώ δεν θα ανοίξω" δεν ευσταθούν διότι θα ανοίξουν οι μεγάλοι και οι "καταναλωτές" θα τραβηχτούν εκεί, αφήνοντας τον μικρό να οδηγηθεί ακόμη πιο σύντομα στο λουκέτο.
Η θέση μας στην Αντιπεριφερειάρχη ήταν ξεκάθαρη:
Καμία Κυριακή, πέραν της μιας όπως ισχύει σήμερα. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλους.
Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο Νόμος που ψηφίστηκε για τουλάχιστον 7 Κυριακές ανοιχτά.
Καλούμε όλους τους συνάδελφους, μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες, να συμπορευτούν μαζί με τους εργαζόμενους του κλάδου, εμποροϋπαλλήλους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, να αντιπαλέψουμε τα βάρβαρα αυτά μέτρα της Κυβέρνησης. Όσους διαλόγους και διαβουλεύσεις και εάν κάνουν, προσχηματικοί θα είναι και τίποτε άλλο.
Γι' αυτό μόνον ένας δρόμος υπάρχει. Αυτός της οργάνωσης και πάλης, μέσα από τους Συλλόγους και τις Ενώσεις μας. Με τις αγωνιστικές δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ και του ΠΑΜΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου