Συνολικές προβολές σελίδας

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου


Από το Blogger.


Translate

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκετε ο κλάδος. Οι εξελίξεις τρέχουν πριν προλάβει να στεγνώσει το μολύβι, χωρίς να προλαβαίνουμε να αντι...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα μαλακά ανεβαίνουν, τα σκληρά σιτάρια πιέζονται

Στην ελληνική αγορά μειώνεται η ψαλίδα μεταξύ μαλακών και σκληρών σιταριών κι άλλο, καθώς ανέβηκαν τα μαλακά και πιέστηκαν τα σκληρά. Λιγότερες αγορές και χωρίς βιασύνη έγιναν από τους μεγάλους τοπικούς μύλους στα επίπεδα των 240 ευρώ ο τόνος, ενώ υπήρξαν κάποιες άλλες πωλήσεις σε υψηλότερα επίπεδα αλλά με αργότερη πληρωμή.
Το κομμάτι της εξαγωγής δεν προχωράει καθώς υπάρχουν φθηνότερες και καλύτερης ποιότητας εναλλακτικές για τους ιταλικούς μύλους.

Στη λίστα της Φότζια οι τιμές μετά την πτώση δείχνουν να ισορροπούν. Τα καλής ποιότητας κυμαίνονται στα 245-250 ευρώ ο τόνος παράδοση σε ιταλικό λιμάνι, ενώ η αμέσως επόμενη ποιότητα  στα 250-255 ευρώ ο τόνος. Στο Μιλάνο, οι τιμές συμβολαίων Δεκεμβρίου πιέστηκαν και άλλο φτάνοντας τα 259 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε σιλό στη Φότζια από τα 265 ευρώ.

Στο χρηματιστήριο του Σικάγο τα μαλακά σιτάρια έχουν σημειώσει αξιόλογη άνοδο κατόπιν της μακροχρόνιας πτώσης σε ιστορικά χαμηλά. Το προηγούμενο διάστημα η αγορά ανέβαινε λόγω της ανακοίνωσης του Αμερικανικού Υπουργείου για λιγότερα αποθέματα, αυτήν την εβδομάδα οι τιμές ενισχύονται από τα προβλήματα καιρικών συνθηκώνκαι την καθυστέρηση σποράς σε Ουκρανία και Ρωσία.

Τα γαλλικά μαλακά στάρια ακολουθούν την άνοδο του χρηματιστηρίου του Σικάγο. Οι τιμές Δεκεμβρίου δοκιμάζουν να σπάσουν την αντίσταση των 200 ευρώ ο τόνος, όταν πριν λίγες εβδομάδες είχαν φτάσει τα 184 ευρώ ο τόνος. Στην άνοδο βοήθησε και η πρόσφατη αύξηση εξαγωγών για μαλακά σιτάρια. Πλέον μπορεί να δούμε κάποια σημάδια σταθεροποίησης.


 ΠΗΓΗ: AGRONEWS,Παπαδογιάννης Γιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου